Thursday, May 31, 2018

«Μετρό και Αστική Ανάπτυξη: Ο άξονας της οδού Εγνατίας»

Συνέντευξη Τύπου με αντικείμενο το τριήμερο διεθνές εργαστήριο «Μετρό και Αστική Ανάπτυξη: Ο άξονας της οδού Εγνατίας» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018, στις 12.00, στην Αίθουσα Συσκέψεων του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης (Βασ. Γεωργίου Α΄ 1, 3ος όροφος).
Το εργαστήριο που υλοποιείται στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου  Θεσσαλονίκης στο δίκτυο των 100 Ανθεκτικών πόλεων θα διεξαχθεί από τις 11 έως τις 13 Ιουνίου 2018, στο Δημαρχείο.
Τα θέματα που θα τεθούν προς συζήτηση αφορούν στη μεγιστοποίηση των ωφελειών από την κατασκευή και ολοκλήρωση του Μετρό, όπως η βιώσιμη μετακίνηση, τα ανεκμετάλλευτα ακίνητα, η αξιοποίηση των ανοιχτών χώρων, η ανάπτυξη ψηφιακών εφαρμογών καθώς και οι αστικές προκλήσεις που θα δημιουργηθούν με την παράδοση του Μετρό στον άξονα της οδού Εγνατίας.
Στο εργαστήριο θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι από ιδιωτικούς, δημόσιους, ακαδημαϊκούς και μη κερδοσκοπικούς τομείς της Θεσσαλονίκης και του εξωτερικού, όπως: AT Osborne, IMG Rebel, Arup, British Council, Cisco, Αττικό Μετρό, ΟΣΕΘ, Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας του ΕΚΕΤΑ, Επαγγελματικό Επιμελητήριο, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, Εφορία Αρχαιοτήτων, ΑΠΘ, ΓΑΙΟΣΕ, CBR Ellis,  Μητροπολιτική Αναπτυξιακή Θεσσαλονίκης και υπηρεσίες του Δήμου.
Η στρατηγική του Δήμου για την αστική ανθεκτικότητα εδώ.
Πληροφορίες για το Δίκτυο των 100 Ανθεκτικών Πόλεων εδώ.

No comments:

Post a Comment