Thursday, May 3, 2018


FOS NATURAL CREATIVITY

Μια «Mala Peruviana» να την πιεις μονορούφι

Πως δύο αδέρφια από τη Βοιωτία δημιούργησαν έναν εξαιρετικό χυμό ντομάτας με ιδιαίτερα «ζωηρό» χαρακτήρα...

Πόσες φορές δεν έχουμε ζηλέψει ανθρώπους γύρω μας που τα έχουν παρατήσει όλα, σχεδόν εν μία νυκτί, για να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους. Ανεξάρτητα αν τελικά πετυχαίνουν στους στόχους τους, σημασία πάντα έχει η διαδρομή και η προσπάθεια. Όσο για τους υπολοίπους; Πάντα θα αναρωτιόμαστε γιατί δεν προσπαθήσαμε, αλλά μάλλον αυτό είναι ένα άλλου είδους άρθρο…
Στο τελευταίο ερώτημα πάντως δεν μπορούν σίγουρα να απαντήσουν δύο νέοι άνθρωποι, αδέρφια από την Βοιωτία, ο Σάκης, σεφ με πτυχίο και μεγάλη εμπειρία στον χώρο της εστίασης και ο Φώτης Τουρκοχωρίτης, γραφίστας στο επάγγελμα, οι οποίοι αποφάσισαν να κλείσουν το μπαρ που διατηρούσαν επί δέκα χρόνια στην περιοχή του Γκάζι και να διοχετεύσουν τη δημιουργικότητά τους σε κάτι που αγαπούσαν, όχι πολύ διαφορετικό με την μέχρι πρότινος εργασία τους.
Έτσι, το 2014, με έδρα τα Βάγια Βοιωτίας έστησαν την εταιρεία Fos Natural Creativity, δημιουργώντας τη Mala Peruviana, ένα ξεχωριστό προϊόν που αποτελείται από 100% φυσικό χυμό ντομάτας με την προσθήκη θαλασσινού αλατιού και λεμονιού ως φυσικού συντηρητικού. Στην ουσία, μετέτρεψαν σε επιχειρηματική ιδέα την παραδοσιακή συνήθεια των νοικοκυριών της υπαίθρου να φτιάχνουν την εποχή της συλλογής της ντομάτας σπιτικό χυμό για να καλύψουν τις ανάγκες του χειμώνα, στοχεύοντας όμως -μέσω μιας πιο εντυπωσιακής σε όψη συσκευασίας- όχι μόνο τις κουζίνες αλλά από τους χώρους εστίασης και τα μπαρ μέχρι και τα γυμναστήρια.
Πέρα από τον ίδιο το χυμό ντομάτας, τα αδέρφια Τουρκοχωρίτη προσέδωσαν στο προϊόν τους ένα ξεχωριστό χαρακτήρα, φέρνοντας στην επιφάνεια τη θεωρία περί χρωμάτων του Αριστοτέλη. Ο αρχαίος φιλόσοφος υποστήριζε πως το βασικό χρώμα είναι το μαύρο και πως σε συνδυασμό με το «φως» του ήλιου φέρει κόκκινο «της φωτιάς».Η θεωρία εφαρμόζεται και στη Μala Ρeruviana. Η συσκευασία είναι μαύρη, η επωνυμία της εταιρείας FOS Natural Creativity και το περιεχόμενό της δεν είναι άλλο από τον πολτό κατακόκκινης ντομάτας. Σύμφωνα με τα αδέρφια, το όνομα Mala Peruviana, που σημαίνει «κακιά περουβιανή», χρησιμοποιήθηκε για να γεφυρώσουν (και να ενημερώσουν) την ιστορική ερμηνεία του καρπού της ντομάτας με την ελληνικότητα των προϊόντων που παράγουν. Σύμφωνα με τα ιστορικά στοιχεία, όταν το φυτό έφτασε στην Ευρώπη ονομάστηκε έτσι διότι οι άνθρωποι παρατηρούσαν τα ζώα να δηλητηριάζονται τρώγοντας το και αυτό γιατί τα φύλλα του περιέχουν μια ουσία που ονομάζεται σολανίνη. Όταν δοκίμασαν όμως τον καρπό ανακάλυψαν το εξαιρετικό αυτό φρούτο, τόσο γευστικά όσο και διαθρεπτικά, ενώ γρήγορα η ντομάτα πήρε μια σημαντική θέση στις διατροφικές τους συνήθειες.
Η Mala Peruviana είναι χυμός από ελληνικές ντομάτες που συντηρείται με φυσικό τρόπο, χωρίς την προσθήκη συντηρητικών και χρωστικών ουσιών. Την συμπληρώνουν, ο χυμός πορτοκαλί ντομάτας (Orange) και ένα Virgin Blend κόκκινου χυμού,αρωματισμένο με πουρέ φρέσκων λαχανικών, μια καλή βάση για την παρασκευή κοκτέηλ, ως ενεργειακό ποτό και για όσους αρέσκονται να πίνουν χυμό ντομάτας. Το Orange,είναι ένα πρωτοποριακό προϊόν το οποίο αλλάζει τα δεδομένα για τον χυμό ντομάτας χρωματικά και γευστικά. Όσο για το Virgin Blend αποτελεί ιδανικό συνδυασμό για να καταναλωθεί δροσερό ως έχει. Αποτελεί φυσικό ενεργειακό ποτό για τους αθλητές κυρίως για την αερόβια γυμναστική και τους μαραθωνοδρόμους.
Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι η παραγωγή των προϊόντων της εταιρείας γίνεται μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες, κυρίως Αύγουστο-Σεπτέμβρη και χρησιμοποιούνται μόνο υπαίθριες ντομάτες. Οι εκτάσεις που επιλέγονται είναι κυρίως σε ημιορεινές περιοχές, λόγω κλίματος, τα προϊόντα δεν περιέχουν συντηρητικά και χρωστικές, ενώ ίσως κάποιες φορές να χρησιμοποιηθεί μικρή ποσότητα λεμονιού ή ξινό για την ρύθμιση του ph, όταν κριθεί απαραίτητο. Οι χρήσεις που ενδείκνυται η Mala Peruviana είναι για ελαφρύ και υγιεινό μαγείρεμα, για την παρασκευή cocktail, ως ενεργειακό ποτό για τους αθλητές και φυσικά είναι ένα αναψυκτικό για τους λάτρεις του τοματοχυμού. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το site της εταιρείας αλλά και την σελίδα της στο Facebook!
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΕΘΟΣ

No comments:

Post a Comment