Tuesday, November 21, 2017

STARKBOARD

Ακριβά παιχνίδια για περιπετειώδη αγόρια

Ένα απίθανο ηλεκτρικό σκέιτμπορντ που φτάνει έως και τα 32 χλμ/ώρα και διανύει αποστάσεις 40 χιλιομέτρων

Αν και για καιρό πολυδιαφημίστηκαν από τα media ως το «επόμενο μεγάλο βήμα» στις μετακινήσεις, οι αιωρούμενες σανίδες ή τα αυτοκινούμενα σκέιτμπορντς τελικά δεν έπιασαν ποτέ και παρέμειναν ακριβά παιχνίδια για περιπετειώδεις, επιδειξιομανείς τύπους. Αν και με συχνές εκρήξεις και φωτιές από πολυδαίδαλα βραχκυκλώματα, το μεγαλύτερο τους πρόβλημα ήταν πάντα στη δυσκολία να ανέβει κάποιος πάνω σε αυτές τις… αναθεματισμένες σανίδες. Παρ’ όλα αυτά, μία εντελώς νέα αμερικάνικη εταιρεία, η StarkBoard, δημιούργημα 11 ταλαντούχων -με τη μηχανική και το σχεδιασμό- ανθρώπων υπόσχεται ότι με το ομώνυμο ηλεκτρικό σκέιτμπορντ της ο καθένας θα μπορεί σε μόλις 3 λεπτά όχι μόνο να ανέβει αλλά να μετακινείται με ταχύτητα και απόλυτη ασφάλεια.
Σε αντίθεση με τα περισσότερα ηλεκτρικά σκέιτμπορντ που πιλοτάρονται με χειριστήριο χειρός ή πατώντας σε κάποια συγκεκριμένα σημεία της σανίδας, το StarkBoardελέγχεται εξ’ ολοκλήρου από την κίνηση του αναβάτη, δηλαδή κλίνοντας προς τα εμπρός επιταχύνει, προς τα πίσω επιβραδύνει και στρίβει πολύ απλά με κλίση του σώματος αριστερά ή δεξιά. Κι όλα αυτά, γιατί διαθέτει πολλαπλούς αισθητήρες βάρους και κίνησης καθώς και ένα προσαρμοσμένο στον τύπο του κάθε αναβάτη γυροσκόπιο. Η αυτόματη κίνηση του γίνεται χάρη σε δύο ηλεκτρικούς μοχλούς στον πίσω τροχό οι οποίοι είναι αρκετά ισχυροί ώστε να προωθούν τους αναβάτες σε ανηφόρα, σε κλίσεις εδάφους έως και 15% και να φτάνουν σε τελική ταχύτητα μέχρι τα 32 χιλιόμετρα την ώρα, που αν το καλοσκεφτεί κανείς είναι εκπληκτικά γρήγορα για κάποιον που κινείται σε τέσσερα «ροδάκια».
Για επιβράδυνση, το έξυπνο σύστημα φρένων σταματάει πολύ γρήγορα τη σανίδα, ακόμα και όταν την εγκαταλείψει ο αναβάτης έτσι ώστε να μην χρειάζεται να… κυνηγάει κάποιος το StarkBoard στο δρόμο. Η εντυπωσιακή και σε εμφάνιση σανίδα τροφοδοτείται από μπαταρία ιόντων λιθίου που επιτρέπει μετακίνηση χωρίς φόρτιση για σχεδόν 20 χιλιόμετρα. Για μεγαλύτερες αποστάσεις, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και δεύτερη μπαταρία, η οποία κουμπώνει εύκολα ακόμα και εν κινήσει. Ακόμα όμως κι αν η μπαταρία εξαντληθεί και δεν υπάρχει δεύτερη, το StarkBoard, μετατρέπεται σε ένα κανονικό σκέιτμπορντ, εύχρηστο και σχετικά ελαφρύ, σε σχέση βέβαια με αυτό που είναι… Οι τιμές των StarkBoards ξεκινούν από τα $500 και οι πρώτες παραδόσεις θα ξεκινήσουν τον Δεκέμβριο.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΕΘΟΣ

No comments:

Post a Comment