Monday, November 20, 2017

KENSHŌ BOUTIQUE HOTEL AND SUITES

Το καλύτερο boutique hotel στον κόσμο είναι Μυκονιάτικο

Kυρίαρχα παντού η πέτρα και το παλαιωμένο ξύλο, υλικά άρρηκτα δεμένα με την Αιγαιοπελαγίτικη αρχιτεκτονική

Καθώς πλησιάζει το τέλος της χρονιάς όλο και περισσότερες διεθνείς οργανώσεις, εκδοτικές εταιρείες αλλά και τουριστικοί παράγοντες ξεκινούν τις ετήσιες βραβεύσεις για τους καλύτερους της χρονιάς στην παγκόσμια βιομηχανία, κάποιες με πραγματικά μεγάλη αξία και κύρος και άλλες με μικρότερη σημασία. Όπως και να ‘χει, σε αυτό το μεγάλο παιχνίδι εντυπώσεων που μεταφράζεται σε τεράστια διαφήμιση για τους ενδιαφερομένους, στη συντριπτική πλειοψηφία πρόκειται για δίκαιες επιλογές, καθώς -στο τέλος-τέλος- και οι τελικές αποφάσεις κρίνονται από τους ίδιους τους καταναλωτές.
Μία από αυτές τις οργανώσεις είναι και η World Boutique Hotel Awards, η οποία ασχολείται αποκλειστικά με τα boutique hotels, ένα είδος luxury ξενοδοχείων με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και τα οποία τα τελευταία χρόνια γνωρίζουν πολύ μεγάλη ανάπτυξη σε ολόκληρο τον πλανήτη.
Τα boutique hotels είναι μικρά, θεματικά ξενοδοχεία πολυτελείας, συνήθως έως 25-30 δωματίων, που δίνουν τεράστια έμφαση στην αισθητική, κυρίως των εσωτερικών χώρων και που προσφέρουν ένα «ολικό προϊόν» που είναι συνδυασμός υλικών και άυλων luxury απολαύσεων. Ιδιαίτερη σημασία ως προς αυτό το χαρακτηριστικό έχει το προσωπικό service και η μη τυποποιημένη διακόσμηση, η οποία πέρα από δωμάτια με ξεχωριστό «θέμα» το καθένα, μπορεί να περιλαμβάνει έπιπλα-αντίκες, αυθεντικούς πίνακες ζωγραφικής κλπ. Ουσιαστικά, προωθούνται διαφημιστικά στην αγορά ως «εμπειρία» παρά ως «προϊόν» και με τον τρόπο αυτό ένα boutique hotel φτιάχνει το δικό του brand loyalty, τη δική του προσωπική πελατεία, ένα γεγονός που του επιτρέπει να διαμορφώνει υψηλότερες τιμές από τη μαζική αγορά.
Ένα από αυτά τα ξενοδοχεία, που μάλιστα την περασμένη εβδομάδα βραβεύτηκε στο Λονδίνο ως το «καλύτερο νέο boutique ξενοδοχείο του κόσμου» από τα φετινά World Boutique Hotel Awards είναι το περίφημο Kenshō Boutique Hotel and Suites της Μυκόνου. Χτισμένο σε απόσταση αναπνοής από την απάνεμη παραλία του Ορνού,μόλις 2,5 χλμ από την Χώρα της Μυκόνου, κοντά στην κοσμοπολίτικη παραλία Ψαρού, και πολύ κοντά οδικώς ή με σκάφος σε πολλές παγκοσμίως γνωστές παραλίες της Μυκόνου, το Kensho διακρίνεται για τις συνεχείς εντυπωσιακές αρχιτεκτονικές εναλλαγές του, την τέλεια εσωτερική του διακόσμηση με έπιπλα και αντικείμενα, κάποια από αυτά πραγματικά έργα τέχνης αλλά και για τη συνολική αισθητική, το σέρβις και την «ζεστή» ατμόσφαιρα του, η οποία όμως σε κανένα σημείο της δεν λειτουργεί εις βάρος της διακριτικότητας.
Στο Kenshō είναι κυρίαρχα παντού η φυσική μυκονιάτικη πέτρα σε συνδυασμό με το παλαιωμένο ξύλο, υλικά άρρηκτα δεμένα με την Αιγαιοπελαγίτικη αρχιτεκτονική, ενώ τα 25 πολυτελή δωμάτια και οι 10 σουίτες του διηγούνται το καθένα τη δική τους ξεχωριστή ιστορία, με φόντο πάντα την παράδοση του νησιού αλλά και τη μοντέρνα πολυτέλεια. Μεγάλο ατού του Kenshō είναι η εσωτερική διακόσμηση των προσεγμένων -μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια- χώρων του, η οποία αναδεικνύει τη δύναμη της λιτότητας, ενσωματώνοντας στοιχεία που προσφέρουν χρώμα, φως, ζωή και υψηλή αισθητική. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι τους χώρους του ξενοδοχείου κοσμούν μοναδικά αντικείμενα και αυθεντικά έργα τέχνης από δημιουργούς όπως οι Patritcia Urquiola, Paola Navone, Redaelli Ricambi, Il Laboratorio, Kenneth Cobonpue, MOGG, Foscarini και άλλων.
Ειδική αναφορά θα πρέπει να γίνει στο εξαιρετικό και βραβευμένο εστιατόριο του Kenshō, με τον σεφ Γιώργο Στυλιανουδάκη στην κουζίνα: Ευφάνταστες και πρωτότυπες συνταγές, ποιοτική πρώτη ύλη, ανάδειξη της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας με τάσεις εκσυγχρονισμού. Οι φιλοξενούμενοι έχουν την μοναδική ευκαιρία να γευτούν πιάτα που αποτελούν ορόσημο για την ελληνική κουζίνα, δοσμένα μέσα από το πρίσμα της αποδόμησης. Μια κουζίνα «συναισθημάτων» που στηρίζεται σε ελληνικές παραδοσιακές γεύσεις- όπως το στιφάδο ή η κακαβιά των ψαράδων- μέσα από μοντέρνες τεχνικές παρουσιάζονται ως σύγχρονα «έργα τέχνης».
Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι το Kenshō Boutique Hotel and Suites περιλαμβάνει SPA, κέντρο Fitness, χαμάμ, beauty salon και ένα μοναδικό Pool Bar και Sunset Lounge με απίθανη θέα.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΕΘΟΣ

No comments:

Post a Comment