Το δικό σας χαμάμ, ένας προσωπικός σεφ για να ετοιμάζει ό,τι λαχταράει η όρεξή σας και ένας σοφέρ για να σας οδηγεί στις χιονισμένες βουνοπλαγιές την ώρα που θέλετε.

Όλα αυτά αποτελούν μερικές από τις χλιδάτες «λεπτομέρειες» που συμπεριλαμβάνονται στα πακέτα χειμερινών αποδράσεων για τους λάτρεις του σκι, που διαθέτουν αρκετά… «μηδενικά» στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.
Μάλιστα, η πολυτελής περιποίηση που τους περιμένει μετά το κατέβασμα των βουνοπλαγιών είναι τόσο δελεαστική, που ορισμένοι δύσκολα αποφασίζουν να… ξεμυτίσουν τελικά από τα λουσάτα «καταφύγιά» τους.
Δείτε παρακάτω μερικά από τα πιο πολυτελή σαλέ της Ευρώπης, σύμφωνα με το CNN:
Chalet Bella Coola, Verbier, Ελβετία
Η απόλαυση δε σταματά στις χιονισμένες βουνοπλαγιές, αλλά συνεχίζεται με έξτρα δόσεις πολυτέλειας στο συγκεκριμένο σαλέ, όπου μπορεί κανείς να απολαύσει στιγμές χαλάρωσης στο δικό του χαμάμ, σε μια εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα 10 μέτρων καθώς επίσης να πιει διαλεκτή σαμπάνια στο μπαρ που διαθέτει.
Το σαλέ βρίσκεται ανάμεσα στους σταθμούς των λιφτ Medran και Savoleyres κι εσείς μπορείτε να «σχεδιάσετε» την κατάβασή σας από τις πίστες (ή απλά να χαζέψετε τους υπόλοιπους σκιέρ) κοιτάζοντας έξω από τα τεράστια παράθυρα που φτάνουν από το πάτωμα έως το ταβάνι!
Η διαμονή για μία εβδομάδα στοιχίζει 32.650 δολάρια.
Chalet Le Coquelicot, Courchevel 1850, Γαλλία
Ο πρίγκιπας της Βρετανίας Χάρι, ο Πρόεδρος του Καζακστάν Nursultan Nazarbayev και άλλοι ρώσοι ολιγάρχες, έχουν κατά το παρελθόν περάσει μερικές στιγμές απόλαυσης στο «Παρίσι του χιονιά» όπως αποκαλείται το χειμερινό αυτό θέρετρο που απευθύνεται σε… «ολίγους».
Οι διάσημοι και πάμπλουτοι επισκέπτες του το επιλέγουν γιατί διαθέτει ιδιωτικές πισίνες 10 μέτρων, αίθουσες σάουνας και μασάζ, για να ξεκουράζουν τα ταλαιπωρημένα τους κορμιά από το σκι, καθώς επίσης και μπάτλερ και υπηρεσία μεταφοράς με ιδιωτικό τζετ (αν το χρειαστεί κανείς εκτάκτως!).

Οι τιμές για τη διαμονή μιας εβδομάδας ξεκινούν από 52.945 δολάρια.
Chalet One Oak, Megève, Γαλλία
Μένουμε στη Γαλλία, όπου το Megève μπορεί να μην έχει την αίγλη του Courchevel, ως ο «τοπ» πολυτελής προορισμός για σκι, όμως το σαλέ One Oak που βρίσκεται εκεί, αξίζει της προσοχής των… εχόντων.
Το δέρμα τίγρης που «κοσμεί» το πάτωμα από μαύρο σχιστόλιθο, καθώς επίσης και η Harley Davidson στην είσοδο του σαλέ δίνουν μια περισσότερο «σταρ της ραπ» αίσθηση διακόσμησης, παρά ενός παραδοσιακού χειμερινού σαλέ.
Και μπορεί ο Jay-Z να μην το έχει επισκεφθεί ακόμη, όμως σίγουρα θα εκτιμούσε ιδιαίτερα το γρανιτένιο «ντους βροχής» στη master σουίτα, μαζί με το τζακούζι και το τζάκι.
Το σαλέ βρίσκεται σε απόσταση μερικών λεπτών από 124 πίστες για σκι, για όσους θέλουν να εξασκήσουν το ταλέντο τους στο σκι και 30 εστιατόρια, για όσους θέλουν να… γυμνάσουν τις μασέλες τους!
Φυσικά, το Chalet One διαθέτει το δικό του σεφ, για όσους ενδιαφέρονται.
Οι τιμές για εβδομάδα ξεκινούν από τα 24.135 δολάρια.
Chalet Artemis, St Anton, Αυστρία
Οι Brad Pitt και Angelina Jolie είναι ανάμεσα στα πιο διάσημα ονόματα που έχουν επισκεφτεί το σαλέ Artemis στο St Anton της Αυστρίας, το οποίο μοιάζει περισσότερο με boutique ξενοδοχείο με τους τέσσερις ορόφους του.
Κι ενώ θα περίμενε κανείς τα καλύτερα να είναι στο τελευταίο πάτωμα, η… αληθινή εμπειρία χαλάρωσης και απόλαυσης «κρύβεται» στο υπόγειο, όπου υπάρχει εσωτερική πισίνα, σάουνα, αίθουσες χαμάμ και μασάζ και προσφέρονται υπηρεσίες περιποίησης… με ένα τηλεφώνημα! Ακόμη, υπάρχει ένας ιδιωτικός χώρος σινεμά 12 ατόμων.
Οι τιμές για τη διαμονή μιας εβδομάδας ξεκινούν από 3.415 δολάρια το άτομο (συνολικός αριθμός ατόμων: 12).
Villa Gella, Pamporovo, Βουλγαρία
Είναι ένα από τα νοτιότερα πολυτελή χειμερινά θέρετρα της Ευρώπης και μία από τις πιο ηλιόλουστες περιοχές για σκι.
Η οροσειρά της Ροδόπης ανταγωνίζεται τις Άλπεις στην ομορφιά, χωρίς να συνυπολογίσει κανείς την εξαιρετική χιονόπτωση που σημειώνεται από το Δεκέμβρη έως τον Απρίλη.
Η Villa Gella μπορεί να μην είναι ωστόσο αντάξια των πολυτελών ελβετικών και γαλλικών resort, όμως αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή.
Μια τεράστια πισίνα, γυμναστήριο, έξι σουίτες με τεράστια παράθυρα που έχουν θέα στις πίστες του σκι και τεράστιες οθόνες τηλεόρασης είναι μερικά μόνο από τα «ατού» της.

Η τιμή για διαμονή μιας εβδομάδας είναι 11.780 δολάρια.
San Lorenzo Mountain Lodge, Δολομίτες, Ιταλία
Έχει ψηφιστεί ως το «καλύτερο σαλέ σκι» στα τελευταία World Ski Awards και δεν απορούμε γιατί. Το πανέμορφο και σικ σαλέ διαθέτει σάουνα, χαμάμ και ένα τεράστιο κελάρι με τα καλύτερα κρασιά του Νότιου Τιρόλο και όχι μόνο.
Εκτός από σκι μπορεί κανείς να δοκιμάσει να κάνει αλεξίπτωτο πλαγιάς, ή αν δεν αντέξει τα extreme σπορ, να πάει για «κυνήγι μανιταριών», τα οποία στη συνέχεια θα μαγειρέψει για τον ίδιο ο προσωπικός σεφ του σαλέ.
Οι τιμές ξεκινούν από 3.260 δολάρια τα δίκλινο (επιπλέον 135 δολάρια την ημέρα για κάθε έξτρα ενήλικα επισκέπτη).
Solhyllan Lodge, Björkliden, Σουηδία
Το απομονωμένο Björkliden βρίσκεται στην άγρια φύση της σουηδικής Λαπωνίας, μέσα στον Αρκτικό Κύκλο. Αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για τους πιο ατρόμητους σκιέρ, με μερικές από τις πιο δύσκολες πίστες.
Το Solhyllan Lodge ανήκει στο ξενοδοχείο Fjällby και πέρα από σάουνα και τζακούζι κάτω από τα άστρα, θα σας προσφέρει και μια υπερπολυτελή, γαστρονομική εμπειρία πέντε πιάτων.
Οι τιμές για διαμονή μιας εβδομάδας ξεκινούν από 3.838 δολάρια.