Tuesday, November 28, 2017

JOHNNIE WALKER SPECIAL EDITIONS, CHRISTMAS 2017

Dixon και Eaton «ντύνουν» μοναδικά το Johnnie Walker

Δύο διάσημοι αλλά και τόσο διαφορετικοί καλλιτέχνες αλλάζουν την οψη  όψη του διάσημου Whisky


Είναι γνωστό ότι το Johnnie Walker αποτελεί ένα από τα κορυφαία Scotch Whiskey παγκοσμίως με εκατομμύρια λάτρεις του σε όλο τον κόσμο. Από την εποχή του ιδρυτή του, John Walker, έξι γενιές εξειδικευμένων Master Blenders έχουν πρωτοπορήσει και δημιουργήσει τολμηρές νέες γεύσεις που έχουν μετατρέψει μια μικρή σκωτσέζικη επιχείρηση που ιδρύθηκε το 1820, σε μια διεθνή επιχείρηση που ουίσκι που εμπορεύεται τα πιο αυθεντικά και iconic whiskeys.
Ένα από αυτά, το περίφημο Johnnie Walker Blue Label, το απαράμιλλο αριστούργημα της τέχνης της παλαίωσης που δημιουργείται από τα πιο σπάνια και εξαιρετικά ουίσκι της Σκωτίας, αποκτά φέτος εντυπωσιακή εμφάνιση. Ο διακεκριμένος Βρετανός designer, Tom Dixon, εμπνευσμένος από τη σπανιότητα και την κληρονομιά του πολυτελούς σκωτσέζικου blend, βάζει την υπογραφή και δημιουργική του διάθεση στην μοναδική συσκευασία απαράμιλλης δεξιοτεχνίας, η οποία αντανακλά το μεγαλείο του περιεχομένου της και παράλληλα φέρει όλα εκείνα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που έκαναν την υπογραφή του αυτοδημιούργητου σχεδιαστή να ξεχωρίσει.
Το συλλεκτικό μπουκάλι Johhnie Walker Blue Label Tom Dixon Limited Editionαναδεικνύει σχεδιαστικές λεπτομέρειες που επιβεβαιώνουν την αφοσίωση του brand στην κληρονομιά και την μεγάλη παράδοσή του, συνδυασμένες αρμονικά με χαρακτηριστικά στοιχεία της σύγχρονης σχεδίασης του διάσημου Tom Dixon. Θέτοντας στο επίκεντρο τον περιπατητή – σύμβολο του Johnnie Walker, η μοναδική φιάλη αποτυπώνει τις τεχνικές που δοκιμάζει επί δεκαετίες ο σπεσιαλίστας του σχεδιασμού φωτιστικών και επίπλων επάνω στο μέταλλο το οποίο πρώτος προσέγγισε με γήινο τρόπο, μετατρέποντας το σε διαχρονική τάση. Στοιχεία όπως οι χάλκινες προεκτάσεις εκφράζουν το πάθος του δημιουργού για τα υλικά που αποτελούν το σήμα- κατατεθέν του, ενώ παράλληλα μας μεταφέρουν νοερά στις φιάλες του χαλκού των παραδοσιακών σκωτσέζικων αποστακτηρίων, αποτελώντας μια βαθυστόχαστη ωδή στην τέχνη της δημιουργίας ουίσκι.

Johnnie Walker Artist Series by Tristan Eaton

Το Johnnie Walker, παράλληλα, συναντά την street art και μας συστήνει την συλλεκτική σειρά συσκευασιών Johnnie Walker Artist Series by Tristan Eaton σε συνεργασία με μια από τις πιο επιδραστικότερες προσωπικότητες του χώρου της σύγχρονης τέχνης. Η πρωτοποριακή σειρά φέρει την υπογραφή του διάσημου street artist Tristan Eaton, ο οποίος έχει μεταμορφώσει τα αστικά τοπία των πιο εμβληματικών πόλεων του κόσμου σε εξαιρετικούς καμβάδες ζωγραφικής αποτυπώνοντας τη φαντασία του σε κολοσσιαία murals. Οι αισθητικές πινελιές που πλαισιώνουν τις εορταστικές συσκευασίες των Johnnie Walker Black Label & Johnnie Walker Red Label υποδηλώνουν τη σπάνια δημιουργικότητα του διακεκριμένου καλλιτέχνη και αντλούν έμπνευση και αναφορές από τη δημιουργία του σύμπαντος, τη θεωρία Big Bang και τους ευφάνταστους ουράνιους σχηματισμούς.
Mε τον ίδιο τρόπο που ο master blender του Johnnie Walker αναδεύει τα πιο ξεχωριστά συστατικά και αρώματα, έτσι και ο Tristan Eaton εμπνεόμενος από το παραμυθένιο σκωτσέζικο τοπίο και το φυσικό τοπίο των αποστακτηρίων του Johnnie Walker, αποτυπώνει μέσα από δημιουργικές αναμείξεις και πινελιές τον μοναδικό χαρακτήρα των εκλεκτών αποσταγμάτων που έχουν αναδειχθεί σε σημεία αναφοράς για την αριστεία του blending.
Το σπάνιο ταλέντο του Tristan να ενσαρκώνει άψυχα αντικείμενα, να αποτυπώνει σε ολοζώντανες και περιγραφικές εικόνες πράγματα που ακούει, γεύεται και παρατηρεί, έχουν καταστήσει το Johnnie Walker Artist Series by Tristan Eaton ένα πολυτελές και σπάνιο δώρο για τους πιο απαιτητικούς λάτρεις του ουίσκι αλλά και τους πιο ένθερμους οπαδούς της σύγχρονης τέχνης.
H συλλεκτική φιάλη Johhnie Walker Blue Label Tom Dixon είναι διαθέσιμη σε επιλεγμένες κάβες στην τιμή των 198€, ενώ μπορείτε να προμηθευτείτε τις περίτεχνες συσκευασίες Johnnie Walker Black Label και Red Label by Tristan Eaton από όλα τα supermarket στην τιμή των 30€ και 18€ αντίστοιχα.

No comments:

Post a Comment