Ρωτήσετε δέκα Αθηναίους για τον Διομήδειο κήπο το πιθανότερο είναι οι εννιά να σας απαντήσουν ότι δεν τον γνωρίζουν καν!Ο Διομήδειος Βοτανικός Κήπος με έκταση 1860 στρεμμάτων, είναι ο μεγαλύτερος βοτανικός κήπος της ανατολικής Μεσογείου. 


Βρίσκεται στο Χαϊδάρι, στις Βόρειες κλιτύες του Όρους Αιγάλεω και σε απόσταση 8 χλμ. από την Αθήνα.
Τα όρια του Κήπου αρχίζουν λίγο μετά το Δρομοκαΐτειο Νοσοκομείο, διακόπτεται από τον δρόμο Σχιστού – Κορυδαλλού και συνεχίζει κατά μήκος της Ιεράς Οδού μέχρι το Τουριστικό περίπτερο του ΕΟΤ (και σήμερα του Δήμου Χαϊδαρίου).
Η δημιουργία του ξεκίνησε τη δεκαετία του ’50, χάρη στο κληροδότημα του ακαδημαϊκού Αλέξανδρου Διομήδους στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και την παραχώρηση της δασικής έκτασης όπου αναπτύσσεται ο Κήπος από το Υπουργείο Γεωργίας, ενώ οι εργασίες κατασκευής του στηρίχθηκαν στα σχέδια της πανεπιστημιακού H. Hammerbacher.
Ο χώρος παραδόθηκε στο κοινό το 1975. Από τότε, ωστόσο, έχουν δημιουργηθεί νέα τμήματα και διαδρομές.
Περνώντας την είσοδο του κήπου, ένας μαγικός κόσμος γεμάτος λυγερόκορμα δέντρα, πολύχρωμα λουλούδια, φαρμακευτικά φυτά, λιμνούλες με νούφαρα, σκιερούς διαδρόμους με μπαμπού και τόσα άλλα… ξεδιπλώνονται μπροστά στα έκπληκτα μάτια σας!