Wednesday, October 18, 2017



Από τις 21-23 Οκτωβρίου η 32η KOSMIMA

Ο πολύτιμος κόσμος της έκθεσης KOSMIMA ανοίγει τις πύλες του από τις 21 έως τις 23 Οκτωβρίου του 2017 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η 32η ετήσια φθινοπωρινή συνάντηση του κλάδου του κοσμήματος και των ωρολογίων, που πραγματοποιείται από τη ΔΕΘ-Helexpo, αποτελεί το σημείο συνάντησης για τους επαγγελματίες που θέλουν να ενημερωθούν και να ανανεώσουν τις συλλογές τους για την περίοδο των Χριστουγέννων.

Το άνοιγμα νέων αγορών και η προβολή του ελληνικού κοσμήματος στις αγορές του εξωτερικού αποτελεί έναν από τους στόχους της έκθεσης. Στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της συγκαταλέγεται η συμμετοχή εταιρειών με ελληνικό κόσμημα, που διακρίνεται για τον ιδιαίτερo σχεδιασμό και την υψηλή κατασκευαστική του ποιότητα, καθώς και με ορθόδοξο θρησκευτικό κόσμημα (σταυρό).

Η φετινή KOSMIMA συγκεντρώνει 79 εκθεσιακές συμμετοχές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ οι ξένοι εμπορικοί επισκέπτες προέρχονται από την Αυστρία, την Ολλανδία, την Πολωνία, την Αίγυπτο και από τις Βαλκανικές χώρες.

Στην έκθεση συμμετέχουν κατασκευαστές, εργαστήρια, σχεδιαστές, εισαγωγείς, αντιπροσώποι και χονδρέμποροι κοσμημάτων, ωρολογίων και πολύτιμων λίθων, καθώς και εταιρείες με ασημένια είδη, είδη συσκευασίας και μηχανήματα.

H KOSMIMA του 2017 φιλοξενεί και τον 28ο Διαγωνισμό Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος, έναν θεσμό που στόχο έχει να αναδείξει τη δημιουργικότητα των νέων καλλιτεχνών του κλάδου και κατ΄ επέκταση να συμβάλλει στην ανάπτυξη του ελληνικού κοσμήματος. Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών (ΠΟΒΑΚΩ), σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-Helexpo. 

Το φετινό θέμα του ήταν «Μαζί για Πάντα», αναδεικνύοντας την σημασία της βέρας ως του πιο διακριτικού και απλού κοσμήματος με τη μεγαλύτερη δύναμη, ενός συμβόλου της παντοτινής ένωσης δύο ανθρώπων. Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό είχαν μαθητές σχολών αργυροχρυσοχοΐας, σπουδαστές σχολών σχεδιασμού και επαγγελματίες σχεδιαστές, κατασκευαστές, σχεδιαστικές ομάδες ή εταιρείες κ.λ.π., που ασχολούνται ερασιτεχνικά ή επαγγελματικά με το σχέδιο κοσμήματος. Τα σχέδια όλων των συμμετεχόντων θα παρουσιαστούν στην KOSMIMA.

No comments:

Post a Comment