Saturday, October 28, 2017

DOM PÉRIGNON P2 2000

Ονειρώδεις

 μπουρμπουλήθρες 

υψηλής αξίας

17 ολόκληρα χρόνια ωρίμανσης χρειάστηκαν για τη «δεύτερη plénitude» από την πρώτη συγκομιδή της νέας χιλιετίας

Για μερικά πράγματα χρειάζεται χρόνος για να γίνουν τέλεια. Στην περίπτωση της σαμπάνιας P2 2000 της Dom Pérignon, 17 ολόκληρα χρόνια εξαιρετικής ωρίμανσης χρειάστηκαν για τη «δεύτερη plénitude» από την πρώτη συγκομιδή της νέας χιλιετίας. Έφτασε λοιπόν η στιγμή οι Γάλλοι οινοποιοί να αποκαλύψουν στο κοινό, σε μια καταπληκτική συσκευασία, την φανερά βελτιωμένη εκδοχή της σαμπάνιας τους από τη σοδειά του 2000.
Τον περασμένο Απρίλιο, στην πρώτη παρουσίαση της P2 στους δημοσιογράφους, στο Λονδίνο, ο οινοποιός της Dom Pérignon, Vincent Chaperon, αποκάλυψε τη σαμπάνια μαζί με την πρωτότυπη vintage του 2000, που κυκλοφόρησε το 2008, κάνοντας «απολάσπωση» στα τέλη του 2007. Συγκρίνοντας τις δύο εκφράσεις της ίδιας συγκομιδής, ο Chaperon περιέγραψε την Ρ2, η οποία έχει περάσει επιπλέον εννέα χρόνια ωρίμανσης με τις οινολάσπες της, ως μεγεθυμένη εκδοχή της αρχικής κυκλοφορίας. «Έχει ωριμάσει με τις οινολάσπες της από το 2001-2016, οπότε είχε 15 χρόνια στενή επαφή με τις οινολάσπες, και έχουμε παρατηρήσει αυτό που ψάχνουμε για την P2, το οποίο είναι υψηλότερη ενέργεια, είναι ότι όλα γίνονται μεγαλύτερα, και όχι μόνο τα αρωματικά χαρακτηριστικά«, είπε. Συνεχίζοντας, εξήγησε, «Μπορείτε να παρατηρήσετε πόσο κρεμώδη υφή έχει στον ουρανίσκο».
Η P2 2000 απαρτίζεται από 52% Chardonnay και 48% Pinot Noir και εξαιτίας της εκτεταμένης περιόδου ωρίμανσης, έχει μια πιο ζωντανή, ενεργητική γεύση. Σύμφωνα με τις σημείωσεις γευσιγνωσίας του krasiagr.com, διαθέτει μια καταπληκτική μύτη κρέμα βανίλιας, καφέ, τοσταρίσματος, τέφρας και ψητών καρυδιών. Στο στόμα είναι πολύ ζωντανή και ενεργητική με αίσθηση μους και γεύσεις lime, καπνισμένου ξύλου και ελαφρώς γλυκάλμυρες νότες, μαζί με υποκείμενη ωριμότητα – υπάρχει ακόμα ένα άγγιγμα ανανά. Η επίγευση είναι σταθερή, φρέσκια ​​και επίμονη, με καθαρή αλευρώδη αίσθηση και γεύση. Αναφορά θα πρέπει να γίνει επίσης και στο φυσικό φελλό που χρησιμοποιήθηκε στα μπουκάλια της P2 2000, ένα υλικό που φυλάσσει τέλεια τη φρεσκάδα του κρασιού.
 

No comments:

Post a Comment