Thursday, February 16, 2017

ΤΕΛΕΤΗ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΡΕΥΝΑΣ

τελετή εγκαινίων του Κέντρου Έρευνας & Ανάπτυξης Προηγμένων Υλικών (Center for Research & Development of Advanced Materials - CE.R.D.A.M.), μια πρωτοβουλία της μακροχρόνιας συνεργασίας των Ιδρυμάτων Α.Π.Θ. και TEXAS A&M – TEES (Texas Engineering Experiment station),  θα λάβει χώρα τη Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017, στις 9 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΚΕΔΕΚ/ΑΠΘ (κτίριο Α’ του Balkan Center, 3ος όροφος).
Στη συνέχεια, με την υποστήριξη και συνεργασία της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας (ΑΖΚ) Α.Ε., διοργανώνεται συνάντηση εργασίας των φορέων καινοτομίας της πόλης με αντιπροσωπεία και εκπροσώπους των Πανεπιστήμιων των Η.Π.Α. TEXAS A&M και του Α.Π.Θ.
Το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης Προηγμένων Υλικών είναι το επιστέγασμα μιας πολυετούς συνεργασίας καθηγητών και προσωπικού των δύο Πανεπιστημίων σε θέματα έρευνας προηγμένων υλικών, όπως η παραγωγή και μηχανική σύνθετων υλικών, τα πολυλειτουργικά υλικά, και οι εφαρμογές τους. Στόχος του CE.R.D.A.M. είναι η υλοποίησης κοινών ερευνητικών προγραμμάτων, η από κοινού διοργάνωση θερινών σχολείων και άλλων εκπαιδευτικών δράσεων, η αξιοποίηση κοινών ερευνητικών αποτελεσμάτων, η συνεργασία με εταιρείες κ.α.

No comments:

Post a Comment