Tuesday, February 21, 2017

Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΞΕΝΙΑ ΠΑΛΙΟΥΡΙΟΥ


Πράσινο φως δόθηκε για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του ξενοδοχείου «Ξενία» στο Παλιούρι από τον ομογενή επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη καθώς εγκρίθηκε η μελέτη γεωλογικής καταλληλότητας για την έκταση 322 στρεμμάτων που έχει ενοικιάσει μακροχρόνια από το ΤΑΙΠΕΔ η εταιρεία Premium Development AEEATE, συμφερόντων του ομίλου Σαββίδη.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, στα σχέδια του ομίλου για την αξιοποίηση της έκτασης που περιλαμβάνει τις εγκαταστάσεις του «Ξενία» Παλιουρίου και τμήμα του κάμπινγκ είναι η δημιουργία σύνθετου τουριστικού καταλύματος.
Η έγκριση δόθηκε στο πλαίσιο του Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης του Δημοσίου Ακινήτου που προβλέπει χρήσεις γης για τη δημιουργία τουριστικών εγκαταστάσεων, ειδικών τουριστικών υποδομών, κατοικίας, εμπορικών καταστημάτων, καταστημάτων παροχής υπηρεσιών, αθλητικών και πολιτιστικών εγκαταστάσεων θρησκευτικών χώρων, εστίασης, αναψυκτηρίων, κέντρων διασκέδασης και αναψυχής.

Στην εγκριθείσα γεωλογική μελέτη, όπως διευκρινίζει το δημοσίευμα, επισημαίνεται ότι για την επισκευή και ανακαίνιση καθώς και την επέκταση του «Ξενία» και ειδικότερα για θέματα νέων θεμελιώσεων εντός του ακινήτου πρέπει να εκτελεστούν οι απαραίτητες έρευνες και μελέτες για την εύρεση των φυσικών και μηχανικών χαρακτηριστικών των εδαφών της περιοχής.
Στο ίδιο πλαίσιο απαιτείται η εκπόνηση σχετικής ακτομηχανικής μελέτης πριν από τη δημιουργία τουριστικής λιμενικής εγκατάστασης στη θέση όπου βρίσκεται σήμερα η πρόχειρη, στο ακρωτήρι Χρούσσω.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας έχει θέσει σε δημόσια διαβούλευση τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου για τη δημιουργία σύνθετου τουριστικού καταλύματος στην περιοχή, που θα ολοκληρωθεί στις 28 Φεβρουαρίου.


No comments:

Post a Comment