Saturday, October 31, 2015

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΗΣ ΥΠΑΤΗΣ ΑΡΜΟΣΤΕΙΑΣ  ΤΟΥ ΟΗΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ KAI ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 

Αντιπροσωπεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες βρέθηκε χθες, Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης και συναντήθηκε με την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, Καλυψώ Γούλα, με αφορμή την κρίση του μεταναστευτικού ζητήματος.
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της περιοδείας του κλιμακίου του ΟΗΕ στην Ειδομένη και της προσπάθειας για αναζήτηση χώρων υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων.
Ο επικεφαλής του Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στην Αθήνα για τους πρόσφυγες, Γιώργος Τσαρμπόπουλος, ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί στην Ειδομένη, ενώ η Αντιδήμαρχος εξέθεσε στην αντιπροσωπεία τις απόψεις της Διοίκησης όσον αφορά στο προσφυγικό πρόβλημα καθώς και τις θέσεις της στο ενδεχόμενο φιλοξενίας μεγάλου αριθμού προσφύγων στην πόλη της Θεσσαλονίκης.
Όπως δήλωσε η Καλυψώ Γούλα, θα πρέπει να εξευρεθούν κατάλληλοι χώροι με ικανοποιητικές κτιριακές υποδομές, προκειμένου να φιλοξενήσουν ικανό αριθμό προσφύγων υπό τις καλύτερες δυνατές συνθήκες. «Ο Δήμος Θεσσαλονίκης» πρόσθεσε «δεν διαθέτει ιδιόκτητες εκτάσεις, ικανές να φιλοξενήσουν μεγάλο αριθμό προσφύγων, ωστόσο οφείλει να παρεμβαίνει προς κάθε κατεύθυνση για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».  
Από την πλευρά του ο Γιώργος Τσαρμπόπουλος συμπλήρωσε ότι οι συγκεκριμένοι χώροι θα πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία αξιοπρεπών δομών φιλοξενίας, χωρίς να διαταραχτεί ο κοινωνικός ιστός.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο συντονιστής της Ομάδας Συνόρων της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, Αλέξανδρος Βούλγαρης και η συνεργάτης της υπηρεσίας Ασύλου, Χριστίνα Τρέβλια.


No comments:

Post a Comment