Thursday, October 29, 2015

ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΤΑΙΝΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ο πάντα προκλητικός σκηνοθέτης Γκασπάρ Νοέ και δυο φορές υποψήφιος για τον Χρυσό Φοίνικα με τα «Μη Αναστρέψιμος» (με πρωταγωνιστές την Μόνικα Μπελούτσι και τον Βενσάν Κασέλl) και «Enter the Void», επιστρέφει με μια ταινία που ταιριάζει πολύ... μετά τα μεσάνυχτα!
Τη νέα πολυαναμενόμενη ταινία του με τίτλο «Love», η οποία συζητήθηκε όσο λίγες, τον Μάιο στο 68ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών.
Σύνοψη
1η Ιανουαρίου, νωρίς το πρωί. Το τηλέφωνο χτυπάει και ο Μέρφι ξυπνάει δίπλα στη νεαρή σύζυγό του και το δυο ετών παιδί του. Ακούει το μήνυμα στο τηλεφωνητή όπου η μητέρα της Ηλέκτρας ρωτάει γεμάτη αγωνία μήπως έχει κάποιο νέο από την κόρη της. Καθώς αγνοείται εδώ και αρκετό καιρό και φοβούμενη ότι κάτι πολύ άσχημο της έχει συμβεί. Κατά τη διάρκεια μιας ατέλειωτης βροχερής μέρας ο Μέρφι βρίσκεται μόνος στο διαμέρισμα του, να αναπολεί την πιο όμορφη ερωτική σχέση της ζωής του, τα δύο χρόνια που πέρασε με την Ηλέκτρα. Ένα φλεγόμενο πάθος γεμάτο υποσχέσεις , παιχνίδια, υπερβολές και λάθη...
Σημείωμα από το σκηνοθέτη
Για χρόνια ονειρευόμουν να κάνω μια ταινία στην οποία θα αναπαράγεται πλήρως το πάθος ενός νεαρού ερωτευμένου ζευγαριού με όλες τις φυσικές και συναισθηματικές υπερβολές του.
Ένα είδος Amour fou (τρελού έρωτα), η πεμπτουσία αυτού που οι φίλοι μου και εγώ έχω ζήσει. Ένα σύγχρονο μελόδραμα που ενσωματώνει πολλαπλές ερωτικές σκηνές και υπερβαίνοντας το γελοίο τμήμα που υπαγορεύει πως μία κανονική ταινία δεν μπορεί να περιέχει απροκάλυπτα ερωτικές σκηνές, έστω και αν στον καθένα νέο αρέσει να κάνει έρωτα. Θέλω να κινηματογραφήσω εκείνο το οποίο ο κινηματογράφος έχει σπάνια επιτρέψει στον εαυτό του, είτε για εμπορικούς είτε για νομικούς λόγους: να κινηματογραφήσει την οργανική διάσταση της ύπαρξης στην αγάπη. Παρά το γεγονός ότι, στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι η ουσία της έλξης που υπάρχει ανάμεσα στα ζευγάρια. Η αρχική πρόθεση του ήταν να δείξει έντονο πάθος, ένα φυσικό τρόπο - ζωώδη, παιχνιδιάρικο, χαρούμενο, δακρυσμένο. Σε αντίθεση με τις προηγούμενες ταινίες μου, για μια φορά, δεν πρόκειται για τίποτα άλλο από συναισθηματική βία και την ερωτική έκσταση.
Περισσότερο από προηγούμενες ταινίες μου οφείλω το αποτέλεσμα στην τόλμη και την εμπιστοσύνη των ηθοποιών-Αόμι, Κλάρα και Κάρλ-που με πολλή χαρά συμφώνησαν να υποδυθούν τους τρείς κύριους ρόλους. Χάρη στη δική τους δέσμευση, το ταλέντο τους και το χάρισμά τους, η ταινία LOVE έχει γίνει 100 φορές καλύτερα από ό, τι θα μπορούσα να είχα ελπίσει.
Από όλες τις ταινίες μου, αυτό είναι πιο κοντά σε αυτό που έχω φτάσει να γνωρίζω για την ύπαρξη.
Gaspar Noe Julio Murphy
Σκηνοθεσία. Σενάριο : Γκασπάρ Νοέ
Πρωταγωνιστούν: Γκασπάρ Νοέ, Καρλ Γκλάσμαν, Αόμι Μάιοκ, Κλάρα Κριστίν Παραγωγή : Les Cinémas de la Zone, RT Features, Rectangle Productions,
Scope Pictures (in association with)Wild Bunch
Διανομή: HOLLYWOOD ENTERTAINMENT
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ 2 ΜΕΤΑΜΕΣΟΝΥΧΤΙΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ
Παρασκευή 30/10 & Σάββατο 31/10 στις 12 τα μεσάνυχτα
«LOVE» του Γκασπάρ Νοέ
ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΚΟΛΟΣΣΑΙΟΝ
Εξασφαλίσατε θέσεις. Κάντε κράτηση τώρα.
ΚΟΛΟΣΣΑΙΟΝ Βασ. Όλγας 150, 2310 834996

No comments:

Post a Comment