Monday, October 26, 2015

'ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ' ΔΗΛΩΣΕ Η Κα.ΤΣΑΡΟΥΧΑ

Η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, υποδέχτηκε σήμερα, Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015, τον Προέδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο Μακεδονία, για τους τριήμερους εορτασμούς για την εορτή του Αγίου Δημητρίου, πολιούχου της Θεσσαλονίκης, για την Απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και την Εθνική Εορτή της 28ης Οκτωβρίου.
Ακολούθως η ΥΜΑΘ παρεστη στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, στην επίσημη πανηγυρική δοξολογία για τον εορτασμό του πολιούχου Αγίου, χοροστατούντος του  Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμου και παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.
Στη συνέχεια η Υφυπουργός επισκέφτηκε το περίπτερο 2 της Δ.Ε.Θ., όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εγκαινίασε την Έκθεση Φωτογραφίας με θέμα "Το ΑΠΕ στο Έπος του 40", την οποία διοργάνωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ). Στο χώρο της Δ.Ε.Θ. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος, και η ΥΜΑΘ, κ. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, επισκέφτηκαν επίσης το Περίπτερο 3 όπου εκτίθενται οι "Μαγεμένες - Las Incantadas" της Θεσσαλονίκης.
Τέλος, η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης) παρακαθησε σε επίσημο γεύμα προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου, που παρέθεσε το Γ' Σώμα Στρατού στη Λέσχη Αξιωματικών Θεσσαλονίκης.
Η Υφυπουργός κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, μετά το πέρας της δοξολογίας στο Ναό του Αγίου Δημητρίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Σήμερα γιορτάζει ο πολιούχος και προστάτης της Θεσσαλονίκης, ο Μεγαλομάρτυρας Άγιος Δημήτριος, ο Άγιος που με τη ζωή του και με τη θυσία του έγινε σύμβολο και ασπίδα της Ορθοδοξίας. Με την ύστατη θυσία του, αψήφησε τον μεγάλο διώκτη της Χριστιανοσύνης, τον Γαλέριο, και έδωσε τη ζωή του για την Ορθοδοξία, κερδίζοντας την Αιωνιότητα. Είναι αδιάσπαστη και πραγματικά μεταφυσική η σχέση του Αγίου με την πόλη, που τον αγαπά και τον τιμά σε κάθε περίσταση και κάθε ευκαιρία.
Με τη σκέψη μας  στους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται σκληρά, στις θυσίες τους, τους διαβεβαιώνουμε ότι θα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να οδηγήσουμε τον τόπο σε ένα καλύτερο αύριο για όλους μας.
Όπως ο μαθητής του Αγίου Δημητρίου, ο μικροκαμωμένος Νέστορας, νίκησε με την ευλογία του Θεού και του Αγίου τον Ρωμαίο γίγαντα Λυαίο, έτσι με τη βοήθεια του Θεού θα σταθούμε και εμείς νικητές, απέναντι σε κάθε εμπόδιο, όσο τεράστιο και αν φαίνεται. Θα τα καταφέρουμε.

No comments:

Post a Comment