Thursday, October 29, 2015


Ενισχυμένα μεγέθη και περισσότερη… λάμψη 
για την 30η KOSMIMA

Με ενισχυμένα μεγέθη και περισσότερη… λάμψη από πέρυσι, κόντρα στο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, ξεκινά το Σάββατο 31 Οκτωβρίου η 30η Διεθνής Έκθεση Κοσμήματος, Ωρολογίων, Πολύτιμων Λίθων, Μηχανημάτων και Εξοπλισμού «KOSMIMA», η οποία διοργανώνεται από τη ΔΕΘ-Helexpo και θα διαρκέσει έως τις 2 Νοεμβρίου. Η φετινή διοργάνωση, που θα πραγματοποιηθεί στο περίπτερο 13 του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, έχει προσελκύσει περισσότερους από 80 εκθέτες, ενώ καλύπτει μια επιφάνεια 1.800 τ.μ. Σημαντικό στοιχείο της 30ης KOSMIMA είναι η ανανέωση στο επίπεδο των εκθεσιακών συμμετοχών, αλλά και η επιστροφή εκθετών που είχαν να εμφανιστούν πάνω από μια δεκαετία στην έκθεση, γεγονός που υπογραμμίζει τη βαρύτητα της διοργάνωσης στον κλάδο. 
Η 30η KOSMIMA όμως έχει και διεθνή «αέρα», αφού θα την επισκεφθούν 20 ξένοι προσκεκλημένοι εμπορικοί επισκέπτες (hosted buyers) από τη Ρωσία, τον Λίβανο, την Κύπρο, την Αίγυπτο, την Ολλανδία και την πΓΔΜ, που θα πραγματοποιήσουν προκαθορισμένα «ραντεβού» με Έλληνες εκθέτες. 
Στη φετινή KOSMIMA συμμετέχουν κατασκευαστές, εργαστήρια, σχεδιαστές, εισαγωγείς, αντιπρόσωποι και χονδρέμποροι κοσμημάτων, ωρολογίων και πολύτιμων λίθων, καθώς και εταιρείες με ασημένια είδη, είδη συσκευασίας και μηχανήματα. Η διοργάνωση απευθύνεται σε επαγγελματίες που θέλουν να ενημερωθούν για τις νέες τάσεις, να ανανεώσουν τις επαφές τους και να αναπτύξουν συνεργασίες με νέες και γνωστές εταιρείες του κλάδου, ενώ παράλληλα αποτελεί σημείο συνάντησης των δυναμικότερων ελληνικών επιχειρήσεων του εν λόγω τομέα με επιλεγμένους προσκεκλημένους εμπορικούς επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. 
Η έκθεση πλαισιώνεται από τον 26ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος, έναν θεσμό που στόχο έχει να αναδείξει τη δημιουργικότητα των νέων καλλιτεχνών του κλάδου. Το θέμα του φετινού διαγωνισμού είναι «Νομίσματα στην ελληνική ιστορία» και οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να εμπνευστούν από τις απεικονίσεις των νομισμάτων μέσα από την εξελικτική διαδρομή της ελληνικής νομισματοκοπίας. 

Η 30η KOSMIMA τελεί υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων-Κοσμηματοπωλών- Ωρολογοπωλών (ΠΟΒΑΚΩ).

No comments:

Post a Comment