Friday, October 30, 2015

ΚΕΙΜΕΝΑ 20 ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Κείμενα είκοσι λογοτεχνών, που εκκινούν από τη Θεσσαλονίκη ή αναφέρονται σε αυτή, αποκαλύπτουν διαδοχικά στρώματα από την ιστορία και τη ζωή στις γειτονιές της πόλης, στη νέα δράση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος με τίτλο «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – Ανασκαφή 1».

Η πρώτη παρουσίαση του θεατρικού αναλογίου που ετοίμασε το ΚΘΒΕ θα γίνει την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου, στις 17.30, στο Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ (Μορκεντάου 1, 1οςόροφος).

Με φόντο τον Θερμαϊκό την ώρα που δύει ο ήλιος,  το κοινό θα ακολουθήσει τους ηθοποιούς του ΚΘΒΕ σε ένα οδοιπορικό μνήμης με οδηγό αποσπάσματα από το έργο των Γιώργου Θέμελη, Γιάννη Τζανή, Νίκου Καββαδία, Φρίξου Μακρή, Νίνας Κοκκαλίδου-Ναχμία, Γιώργου Βαφόπουλου, Δημήτρη Μίγγα, Ζωής Καρέλλη, Θόδωρου Γρηγοριάδη, Γιώργου Γκόζη, Αλμπέρτου Ναρ, Κωστή Μοσκώφ, Ντίνου Χριστιανόπουλου, Κώστα Ταχτσή, Χρόνη Μίσσιου, Γιώργου Σκαμπαρδώνη και Ράσελ Θόρντον. 

Στην πρεμιέρα θα είναι παρόντες συγγραφείς που συμμετέχουν με κείμενά τους στην «Ανασκαφή», καθώς και η Διοίκηση του ΚΘΒΕ, και μετά την παράσταση το κοινό θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει μαζί τους πίνοντας ένα ποτήρι κρασί. 

Τα κείμενα του Αναλογίου επέλεξε η Μαρία Τσιμά. Την παρουσίαση του Αναλογίου έχουν αναλάβει δύο τετραμελείς ομάδες ηθοποιών: Απόλλων Δρικούδης, Νίκος Κολοβός, Ρούλα Παντελίδου, Γιώργος Σφυρίδης και Νάσια Γεωργίου, Κώστας Ίτσιος, Αλέξανδρος Μούκανος, Νίκος Πολοζιάνης. 

Η είσοδος στην παράσταση της 4ης Νοεμβρίου 2015 είναι ελεύθερη (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).

No comments:

Post a Comment