Wednesday, January 28, 2015

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ


2nd THESSALONIKI ART FAIR

στο CAPSIS HOTEL 



Μια μεγάλη καλλιτεχνική διοργάνωση ανοίγει την αυλαία της για 2η φορά στη Θεσσαλονίκη που επιμένει να παράγει παγκόσμιο πολιτισμό και απλώνει τα φτερά της, προσκαλώντας περισσότερες από 26 χώρες, οι οποίες υποστηρίζουν επίσημα την καλλιτεχνική και διοργανωτική φερεγγυότητα της χώρας μας και των φορέων που τολμούν μια μοναδική καλλιτεχνική  / πολιτιστική διοργάνωση αυτή την ταραγμένη περίοδο.
Το CAPSIS HOTEL, H Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για την UNESCO και η Zervas Art συνδιοργανώνουν το 2nd  THESSALONIKI ART FΑΙR, με επιτυχία το οποίο  ξεκινά τις εργασίες του  στις  Φεβρουαρίου  στο CAPSIS HOTEL για να ολοκληρωθεί στις 13 Φεβρουαρίου , προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία στους συμμετέχοντες και τους επισκέπτες. 
Η καλλιτεχνική εκδήλωση χωρίζεται σε 2 ενότητες, όπου θα φιλοξενηθούν και θα συμμετάσχουν συνολικά 55 καλλιτέχνες από 26 χώρες.
Οι καλλιτέχνες θα δημιουργούν ζωντανά καθημερινά από τις 11:00 έως τις 17:00 και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. 
Η πρώτη από τις 2 περιόδους εγκαινιάζει τα έργα τέχνης που θα δημιουργηθούν, την Παρασκευή 06 Φεβρουαρίου και ώρα 19:00  και η 2η στις 13 Φεβρουαρίου την δια ώρα. 

Η συνύπαρξη των πολιτισμών,, η δημιουργία χωρίς σύνορα, η γοητεία του διαφορετικού και η επικοινωνία ανθρώπων και λαών με τη γλώσσα της τέχνης είναι το μήνυμα που εκπέμπει το 2nd  THESSALONIKI ART FΑΙR προς καλλιτέχνες και επισκέπτες.

Η συμμετοχή των διακεκριμένων καλλιτεχνών  και καθηγητών από Πανεπιστήμια Καλών Τεχνών 26 χωρών,  αφορά μια από τις σημαντικότερες διεθνείς καλλιτεχνικές παραγωγές και μια σύγχρονη πολιτική του πολιτισμού, που στοχεύουν στην εφαρμοσμένη τέχνη, στον εφαρμοσμένο πολιτισμό και στις εφαρμοσμένες επιστήμες της τέχνης με αποδέκτη τον άνθρωπο, σε μια διεθνή κοινωνία των κρατών, στους συγκάτοικους ενός πλανήτη… με σοβαρές ομοιότητες, με σοβαρές διαφορές, που ζουν όμως τις ίδιες αγωνίες.

No comments:

Post a Comment