Tuesday, January 27, 2015

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ


Από τη Βιωματική Ομάδα Προσωπικής Ανάπτυξης Παιδιών (για ηλικίες 3,5 - 12 ετών)

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου στις 18:30 στο biscotto coffee+ στο Mediterranean Cosmos με την υποστήριξη για μια ακόμη φορά του ΜΑΣΟΥΤΗ.

Συντονιστές ομάδας:
Αλέξανδρος Μιχαήλ
Ηθοποιός/σκηνοθέτης/δάσκαλος

Αναστασία Κουλιακιώτη
Ψυχολόγος, Συστημική & Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια, Συντονίστρια ομάδων

Θα παίξουμε πολλά παιχνίδια, θα συναντήσουμε ήρωες φανταστικούς, θα τους δώσουμε σάρκα και οστά, θα κάνουμε τις περιπέτειές τους λέξεις, συναισθήματα, κινήσεις. Ελάτε να μπούμε όλοι μαζί σε αυτό το μαγικό κόσμο. Να γίνουμε μια μεγάλη παρέα και να ταξιδέψουμε εκεί που η πραγματικότητα συναντά τη φαντασία, εκεί που σμίγουν τα όνειρα με τις επιθυμίες.

Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα θεατρικού παιχνιδιού προσφέρει ένα ασφαλές περιβάλλον, όπου τα παιδιά, μέσα από το παιχνίδι, την κίνηση, το λόγο, το τραγούδι και την εναλλαγή ρόλων, θα έχουν την ευκαιρία:
• Να εξοικειωθούν με το σώμα τους και την έκθεση, βελτιώνοντας την κιναισθησία τους, την αντίληψη για τις δυνατότητές τους και τον αποτελεσματικότερο έλεγχό τους, μέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες.
• Να κατανοήσουν καλύτερα τον εαυτό τους, τις επιθυμίες τους αλλά και να αναπτύξουν την προσωπικότητά τους, μέσα από την έκφραση, την αυθόρμητη συμμετοχή και την ενθάρρυνση στην ανάληψη πρωτοβουλιών.
• Να κατανοήσουν καλύτερα τον περιβάλλοντα κόσμο και να αναπτύξουν μια υγιή σχέση αμοιβαιότητας με το κοινωνικό περιβάλλον, μέσα από την καλλιέργεια της ενσυναίσθησης και την εξοικείωση με τη διαφορετικότητα.
• Να αναπτύξουν κοινωνικές και συναισθηματικές δεξιότητες, μέσα από τη μύηση στην ομαδικότητα και τη συνεργασία και να έρθουν σε επαφή με πρακτικές επίλυσης συγκρούσεων και διαδικασίες λήψης αποφάσεων και πρωτοβουλιών

No comments:

Post a Comment