Sunday, January 25, 2015

ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΕΠΑΥΛΗΣ ΤΟΥ ΕΛΒΙΣ ΣΤΗ ΔΑΝΙΑ

Πριν από 25 χρόνια, ο Henrik Knudsen αποφάσισε να παρατήσει τη δουλειά του ως πωλητής ηλεκτρικών εργαλείων και να γίνει ο μοναδικός «επαγγελματίας θαυμαστής» του Έλβις Πρίσλεϊ στη Δανία.

«Εργαζόμουν για πολύ καιρό ως αντιπρόσωπος πωλήσεων και κάποια στιγμή αποφάσισα ότι δεν ήθελα να το κάνω άλλο πια. Σκέφτηκα πώς θα ήταν αν μπορούσα να γίνω ένας full-time θαυμαστής του Έλβις. Γνώριζα ότι ήταν ένα μεγάλο άλμα, όμως ένιωσα ότι έπρεπε να το κάνω. Μερικά χρόνια μετά το είχα καταφέρει» είπε ο ίδιος μιλώντας στον Simon Hooper για το CNN.

Ο Henrik δημιούργησε ένα πανομοιότυπο αντίγραφο της έπαυλης του Έλβις Πρίσλεϊ, Graceland, στα προάστια της γενέτειράς του, Randers, στη χερσόνησο της Γιουτλάνδης.



«Έρχονται αρκετοί Νορβηγοί. Κι αν δεν έρχονται για τα αναμνηστικά, έρχονται σίγουρα για το φαγητό» πρόσθεσε ο Henrik.

Εκτός από το αγαπημένο σάντουιτς του Έλβις, που σερβίρεται στο εστιατόριο, οι επισκέπτες της δανέζικης Graceland έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά μια συλλογή αξίας 1,6 εκατ. δολαρίων από αναμνηστικά –μουσικά όργανα, κοστούμια και άλλα μικροαντικείμενα- του «βασιλιά» του ροκ εντ ρολ.



Ο Henrik έγινε θαυμαστής του Έλβις σε νεαρή ηλικία. «Ήμουν 13 ετών όταν πέθανε» είπε και συνέχισε: «Όλα ξεκίνησαν με τη μουσική. Είναι δύσκολο να το εξηγήσω. Άκουγα όλα τα είδη μουσικής τότε, όπως και σήμερα, όμως για μένα καμία μουσική δε συγκρίνεται με του Έλβις».



Σήμερα, η επιχείρηση του Knudsen αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κομμάτι στη «βιομηχανία Έλβις Πρίσλεϊ», παρότι δεν έχει την «ευχή» της Elvis Presley Enterprises (EPE), αναφέρει ο αρθρογράφος, η οποία παρέχει τις άδειες για τα επίσημα προϊόντα και επιχειρήσεις που αφορούν στον Έλβις.





No comments:

Post a Comment