Tuesday, January 27, 2015

Το χιόνι στο Κέμπριτζ της Μασαχουσέτης έφθασε χθες τα 15 εκ., υποχρεώνοντας τους κατοίκους σε πολική ένδυση.





Χιονοθέλλα του αιώνα στις ΗΠΑ


Χιονοθέλλα του αιώνα στις ΗΠΑ: Δείτε live
Πρωτόγνωρες εικόνες στη Νέα Υόρκη εν όψει της σφοδρότατης κακοκαιρίας που θα χτυπήσει την ανατολική ακτή.
Η Αμερική ετοιμάζεται για την ιστορική χιονοθύελλα, όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά ΜΜΕ.

Μεγάλες ουρές στα σούπερ μάρκετ, σχεδόν έρημοι σιδηροδρομικοί σταθμοί και το μετρό, οι κουρτίνες πεσμένες στα θέατρα του Μπροντγουέι και οι δρόμοι της αμερικανικής μεγαλούπολης άδειοι χωρίς αυτοκίνητα. Μόνο εκχιονιστικά και οχήματα έκτακτης ανάγκης.

Η ανακοίνωση της «άφιξης» της μεγάλης χιονοθύελλας, η οποία περιγράφεται από τις αρχές ως μια από τις σοβαρότερες που έχουν πλήξει τη Νέα Υόρκη οδήγησε στην κινητοποίηση των αρχών και στη λήψη έκτακτων μέτρων πρόληψης, όπως η διακοπή των δημόσιων μέσων μεταφοράς από τις 23:00 τοπική (0600 της Τρίτης ώρας Ελλάδας).

Στη Νέα Υόρκη όπως μεταδίδει το CNN το χιόνι πέφτει ήδη με ταχύτερο ρυθμό, οι ριπές ανέμου είναι όλο και ισχυρότερες και οι θερμοκρασίες όλο και ψυχρότερες.






ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. 
Νεκρη πολη σημερα η Υορκη,λογω πρωτοφανους χιονοθυελλας.Χθες αδειασαν το σουπερμαρκετ .Το υψος του χιονιου αναμενεται να φθασει το ενα μετρο.Ο επιγειος σιδηροδρομος δεν λειτουργει.Τα ραδιοφωνα και οι τηλεορασεις ενημερωνουν συνεχως το κοινο για την κατασταση.
Από το πρωί της Δευτέρας άρχισαν να πέφτουν οι πρώτες νιφάδες χιονιού στη Νέα Υόρκη, νιφάδες που πιθανότατα είναι το πρώτο ίχνος μιας ιστορικής χιονοθύελλας. Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι κατά τόπους μέσα στην πόλη της Νέας Υόρκης το χιόνι μπορεί να ξεπεράσει και τα 90 εκ., με αποτέλεσμα τη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων και των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Ειδικότερα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε προειδοποίηση για την επικείμενη χιονοθύελλα στην πόλη και στα περίχωρα, ενώ ανάλογα φαινόμενα πρόκειται να πλήξουν και πολλές άλλες περιοχές σε ολόκληρη την ανατολική ακτή, από την Πενσιλβάνια μέχρι το Μέιν. Οι αεροπορικές εταιρείες έχουν ήδη ακυρώσει περισσότερες από δύο χιλιάδες πτήσεις.

Οπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάζιο, «αυτή μπορεί να είναι η μεγαλύτερη χιονοθύελλα που γνώρισε ποτέ αυτή η πόλη». Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, επίσης, ζήτησε από τους κατοίκους να αποφύγουν κατά το δυνατόν τις μετακινήσεις και να ετοιμαστούν «για κάτι χειρότερο απ’ ό,τι έχουν δει μέχρι σήμερα».

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Αντριου Κουόμο, ζήτησε από τους Νεοϋορκέζους να εργαστούν από τα σπίτια τους λέγοντας ότι τα δρομολόγια λεωφορείων και υπογείου σιδηροδρόμου πρόκειται να σταματήσουν πριν από την ώρα της βραδινής μαζικής επιστροφής στα σπίτια, ενώ δεν θα εκτελούν δρομολόγια ο Βόρειος Μητροπολιτικός Σιδηρόδρομος και ο σιδηρόδρομος του Λονγκ Αϊλαντ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μεγαλύτερη χιονόπτωση στην ιστορία της πόλης της Νέας Υόρκης συνέβη στις 11-12/02/2006, όταν έπεσαν 68 εκ. χιονιού. Εκτός από το χιόνι, τη Νέα Υόρκη πρόκειται να πλήξουν και άνεμοι με ταχύτητα 81 χλμ./ώρα. Από το Σαββατοκύριακο πολλές πόλεις της ανατολικής ακτής βρίσκονταν επί ποδός πολέμου προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις αντίξοες καιρικές συνθήκες. Τα εκχιονιστικά και οι «αλατιέρες» βρίσκονταν ήδη από πολλές ώρες πριν στους δρόμους.

No comments:

Post a Comment