Tuesday, January 27, 2015

ΑΠΟ 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ Η ΕΚΘΕΣΗ ZOOTECHNIA




Θετικά μηνύματα εκπέμπονται από την αγορά και τις επιχειρήσεις με αποδέκτη την 9η Διεθνή Έκθεση «Zootechnia», που θα πραγματοποιηθεί αισθητά αναβαθμισμένη ποσοτικά και ποιοτικά από τις 29 Ιανουαρίου έως την 1η Φεβρουαρίου του 2015 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
Με τη «Zootechnia» η ΔΕΘ-Helexpo εισέρχεται δυναμικά σε μία χρονιά, η οποία είναι εμπλουτισμένη με καινούρια εκθεσιακά γεγονότα και με μεγάλη έμφαση από την πλευρά του εθνικού εκθεσιακού φορέα στο πεδίο της εξωστρέφειας και των διεθνών συνεργασιών.
Όπως επισήμανε σχετικά ο Πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας, το οικονομικό αποτέλεσμα για τον εθνικό εκθεσιακό φορέα το 2014 θα είναι πολύ ικανοποιητικό, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για σημαντικό βήμα στην λειτουργική κερδοφορία.
«Το μεγάλο θέμα μας από εδώ και πέρα είναι η διεθνοποίηση και η εξωστρέφεια της ΔΕΘ-Helexpo μέσα από συνεργασίες και νέα προϊόντα», τόνισε ο κ. Τζήκας.
Αναφερόμενος μάλιστα στην «Zootechnia» έκανε λόγο για πολύ ενθαρρυντική έναρξη της νέας χρονιάς, καθώς στη συγκεκριμένη έκθεση οι περισσότεροι εκθέτες (537 επί συνόλου 849) προέρχονται είτε άμεσα, είτε έμμεσα από το εξωτερικό.
Με τη σειρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, εστίασε στο γεγονός πως η «Zootechnia», που είναι η μοναδική εξειδικευμένη έκθεση στον τομέα των παραγωγικών ζώων στην Eλλάδα και στα Bαλκάνια, προσελκύει μεγάλο αριθμό επισκεπτών από τη Ν.Α. Ευρώπη.
«Ήδη μας έχει γίνει γνωστό πως αναμένονται στην έκθεση γκρουπ εμπορικών επισκεπτών από γειτονικές χώρες, στις οποίες έχει υλοποιηθεί εκτεταμένη διαφημιστική καμπάνια. Παράλληλα, στη Zootechnia θα βρίσκονται και προσκεκλημένοι εμπορικοί επισκέπτες από τη Ρωσία, το Καζακστάν, το Βέλγιο, την Κύπρο, τον Λίβανο και την πΓΔΜ, οι οποίοι και θα συναντηθούν αποκλειστικά και μόνο με τους εκθέτες», υπογράμμισε ο κ. Ποζρικίδης.
Παρούσες στη «Zootechnia» θα είναι όλες οι μεγάλες εγχώριες επιχειρήσεις της κτηνοτροφίας-πτηνοτροφίας, οι οποίες και θα παρουσιάσουν τις τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο, από σημαντικά είδη παραγωγικών ζώων μέχρι μηχανήματα, υπηρεσίες, αλλά και έρευνες. Συνολικά στην έκθεση θα συμμετάσχουν 849 εκθέτες, έναντι 578 στην Zootechnia του 2013, ενώ ο φετινός εκθετήριος χώρος εκτείνεται σε 9 περίπτερα (το 80% του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου) και 12.938 τ.μ., έναντι 9.600 τ.μ. στην προηγούμενη διοργάνωση. Οι ξένες εκθεσιακές συμμετοχές, είτε άμεσες, είτε έμμεσες, μέσω αντιπροσώπων, προέρχονται συνολικά από 37 χώρες.
Από την πλευρά του ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Αλέξης Τσαξιρλής, σημείωσε πως μέχρι τις αρχές Μαρτίου, η ΔΕΘ-Helexpo έχει να διοργανώσει, εκτός από τη Zootechnia τις εκθέσεις Energy Tech, Infacoma, Detrop-Oenos και Ελλήνων Κόσμημα, οι οποίες συνολικά έχουν πολύ μεγάλη σημασία για την εταιρεία.
Στην επικείμενη «Zootechnia» αναφέρθηκε ο project manager της σχετικής έκθεσης, κ. Βασίλης Σπύρου, τονίζοντας πως παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες και την κακή κατάσταση της αγοράς, οι εκθέτες εμπιστεύονται αυτό το σημαντικό γεγονός για τον πρωτογενή τομέα.
Παρόντες στην έκθεση θα είναι όλοι οι φορείς που διαδραματίζουν καίριο ρόλο στην αγροτική παραγωγή και ανάπτυξη, όπως το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Οργανισμοί Ελέγχου και Πιστοποίησης Προϊόντων, ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών, η Ένωση Κατασκευαστών Γεωργικών Μηχανημάτων Ελλάδος (ΕΚΑΓΕΜ), το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης-Τμήμα Ζωικής Παραγωγής, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Εργαστήριο Ζωοτεχνίας της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ.
Ευρύ θα είναι και το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων της «Zootechnia». Στο επίκεντρο τους θα βρεθεί η ημερίδα για την επανεκκίνηση της αιγοτροφίας και το ξεκίνημα της ονοτροφίας, καθώς και η παρουσίαση μιας πρότυπης καθετοποιημένης μονάδας με αυτό το αντικείμενο.
Οι φορείς που διοργανώνουν τις παραπάνω εκδηλώσεις είναι η ΔΕΘ-Helexpo, το Εργαστήριο Ζωοτεχνίας του Τμήματος Κτηνιατρικής του ΑΠΘ, ο Αγροτικός Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Βόλου-Αίγα φυλής Σκοπέλου και οι εταιρείες WESTFALIA Technologies, EUROCO ΑΕ και SOSTAR.
Παράλληλα, σε ημερίδα που πραγματοποιεί το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας μαζί με τη ΔΕΘ-Helexpo θα αναλυθούν θέματα σχετικά με την υδρόβια παραγωγή και τις υδατοκαλλιέργειες.
Θα πραγματοποιηθεί επίσης και το 5o Pet Festival, φέρνοντας το κοινό πιο κοντά στον κόσμο των κατοικίδιων ζώων, ενώ εντυπωσιακό αναμένεται και το Σαλόνι Αλόγου.
Ακόμη, θα διοργανωθεί το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τεχνολογίας Ζωικής Παραγωγής και ημερίδα για τον ελληνικό βούβαλο.
Οι ώρες λειτουργίας της «Zootechnia» είναι τις καθημερινές και την Κυριακή 1η Φεβρουαρίου από τις 10:00-19:00 και το Σάββατο 31 Ιανουαρίου από τις 10:00-20:00.
H «Zootechnia» τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, καθώς και της Ένωσης Κατασκευαστών Γεωργικών Μηχανημάτων Ελλάδος, του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Ζωοτροφών και του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Μηχανημάτων.

Επίσημη Τράπεζα είναι η Εθνική Τράπεζα, Υποστηρικτής η Εγνατία Οδός και Χορηγός η Skyserv.

No comments:

Post a Comment