Wednesday, April 17, 2013

TAΞΙΔΙ ΣΤΟΝ ΑΡΗ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ



Πώς θα σας φαινόταν να μεταναστεύσετε στον... Άρη; Η ιδιωτική ολλανδική εταιρεία «Mars One» είναι έτοιμη να δεχτεί αιτήσεις προσφέροντας ταξίδια χωρίς επιστροφή στον «Κόκκινο Πλανήτη» με στόχο να δημιουργήσει εκεί μόνιμη αποικία!

Ταξίδι στον Αρη χωρίς επιστροφή ετοιμάζει ολλανδική εταιρεία
Στόχος της εταιρείας είναι να καταφέρει να προσγειώσει τους πρώτους άποικους στον «Κόκκινο Πλανήτη» μέχρι το 2023. Για το λόγο αυτό, μάλιστα, έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τη σχεδιαζόμενη αποικία, με στόχο να προσελκύσει ενδιαφερομένους.
Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τους επίδοξους αστροναύτες, οι οποίοι φιλοδοξούν να είναι τα πρώτα ανθρώπινα όντα που θα πατήσουν το πόδι τους στον Άρη έχει οριστεί να ξεκινήσει αυτό το καλοκαίρι. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία για αυτή την επιστολή θα επιλεγούν 24 αστροναύτες.
Μερικές από τις προϋποθέσεις, σύμφωνα με την εταιρεία, για να γίνει κάποιος μόνιμος κάτοικος Άρη είναι να είναι απολύτως υγιής, να μην έχει καμία εξάρτηση από ναρκωτικά, αλκοόλ ή τσιγάρο, να μην έχει πρόβλημα στις αρθρώσεις ή στην όραση και να μην έχουν καμία ψυχική διαταραχή.
Ταξίδι στον Αρη χωρίς επιστροφή ετοιμάζει ολλανδική εταιρεία
Η πιο βασική προϋπόθεση ωστόσο είναι να καταφέρει η εταιρεία να συγκεντρώσει το ποσό των έξι δισ. δολαρίων που έχει υπολογίσει ότι απαιτούνται, για να στείλει τους πρώτους τέσσερις αστροναύτες στον «Κόκκινο Πλανήτη».
Ταξίδι στον Αρη χωρίς επιστροφή ετοιμάζει ολλανδική εταιρεία
Για να συγκεντρωθεί αυτό το ποσό η εταιρεία αποφάσισε η επιλογή των πρώτων τολμηρών να γίνει με κριτήρια παρόμοια με αυτά των τηλεοπτικών εκπομπών reality, αναφέρει το Space.com, αφού εκείνοι που θα πάνε τελικά θα επιλεγούν από το κοινό!
Πώς θα γίνει η επιλογή; Κάθε επίδοξος αστροναύτης μαζί με την αίτησή του θα πρέπει να υποβάλλει και ένα βίντεο διάρκειας μόλις ενός λεπτού στο οποίο να παρουσιάζει τον εαυτό του.
Επιπλέον η εταιρεία στοχεύει στην προσέλκυση διαφημίσεων μέσα από το χρόνο που θα έχει σε ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς.
Αν αναρωτιέστε ποιος άνθρωπος αισθάνεται ότι έχει χορτάσει τόσο τη ζωή του στη Γη που θα εγκατέλειπε για πάντα τον πλανήτη μας, μάλλον θα εκπλαγείτε να μάθετε ότι μέχρι στιγμής 45.000 άτομα έχουν εγγραφεί στη λίστα της «Mars One» και 10.000 επίδοξοι αστροναύτες έχουν εκφράσει την επιθυμία να γίνουν... Αριανοί. Σύμφωνα μάλιστα με εκπρόσωπο της εταιρείας, τα βίντεο αυτά αναμένεται να φτάσουν το ένα εκατομμύριο.

No comments:

Post a Comment