Στα προϊόντα της ελληνικής γης και τη μεσογειακή διατροφή είναι αφιερωμένη η «Μητέρα Γη» της ΕΤ3, την Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2013, στις 13:30.
Οι τρεις γεωπόνοι- παρουσιαστές της εκπομπής εξορμούν στη χαλκιδικιώτικη ύπαιθρο και συλλέγουν μια ποικιλία από ελληνικά τοπικά προϊόντα.
Λαχανικά, παραδοσιακά ζυμαρικά, αυγά, ελαιόλαδο, φρεσκοζυμωμένο ψωμί, ψάρια, κρέας και τυρί γίνονται τα υλικά με τα οποία η Λέσχη Αρχιμαγείρων και Ζαχαροπλαστών Β. Ελλάδος θα συνθέσει για την εκπομπή τον καμβά των μεσογειακών γεύσεων.
Ειδικοί μιλούν για το πολυδιάστατο αγαθό της μεσογειακής διατροφής, η οποία αναγνωρίστηκε από την UNESCO ως Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά. Καθηγητές, γεωπόνοι, διατροφολόγοι και επιχειρηματίες αναφέρονται στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των τοπικών αγροτικών προϊόντων. Επισημαίνουν τη σπουδαιότητα των προϊόντων της ελληνικής γης ως συστατικά αυτής της διατροφής, και τη δυνατότητα να γίνουν βασικός μοχλός ανάπτυξης για τη χώρα μας.
Ακόμη, η «Μητέρα Γη» παρουσιάζει το τραπέζι του ελληνικού πρωινού και αναλύει το πόσο σημαντικό είναι το πρώτο γεύμα της ημέρας για όλους μας.
Μεταδίδεται: Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2013, στις 13.30
Παρουσίαση: Χριστίνα Μαραντέλου, Στάθης Καπούλας,
Ευρώπη-Σοφία Δαλαμπίρα, Χριστίνα Φωτίου
Διεύθυνση Παραγωγής - σενάριο: Γιώργος Μαραντέλος
Σκηνοθεσία - μοντάζ: Γιώργος Αγγελούδης
Ρεπορτάζ: Άννα Σταματοπούλου
No comments:
Post a Comment