Saturday, July 14, 2012

Στη βασιλική οικογένεια του Κατάρ ο οίκος Valentino



Η Mayhoola, η ιδιωτική εταιρεία επενδύσεων αραβικών συμφερόντων, θα είναι ο νέος ιδιοκτήτης του ομίλου Valentino.
Ο ιταλικός οίκος πολυτελείας με επίσημη ανακοίνωση επιβεβαίωσε τα πρόσφατα δημοσιεύματα που αναφέρονταν στην εξαγορά του οίκου μόδας από τη βασιλική οικογένεια του Κατάρ. Η συμφωνία έγινε ανάμεσα στη Mayhoola και την εταιρεία Permira στην οποία ανήκε ο Valentino. Το ποσό της εξαγοράς σύμφωνα με το έντυπο της βιομηχανίας της μόδας «Womens Wear Daily» ανέρχεται στα 700 εκατ. ευρώ.
Και ο εκπρόσωπος της Mayhoola υπογραμμίζει ότι «η ποιότητα και η εξαιρετική δημιουργικότητα χαρακτηρίζουν τον οίκο Valentino που συνεχίζει την παράδοσή του χάρη στην εντυπωσιακή δουλειά των δύο σχεδιαστών Μαρία Γκράτσια Κιούρι και Πιερ Πάολο Πιτσότι. Οραμά μας είναι να υποστηρίξουμε τις δυνατότητες ανάπτυξης του οίκου για να αποτελέσει τη βάση ενός μεγάλου ονόματος στην παγκόσμια αγορά της πολυτέλειας».
Οι επενδύσεις της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ μέσω των ιδιωτικών επενδυτικών ιδρυμάτων περιλαμβάνουν τον απόλυτο έλεγχο από το 2010 των πολυκαταστημάτων Harrods έναντι 2,22 δισ. δολαρίων. Επίσης, συμμετέχει με μερίδιο 1,03% στον γαλλικό όμιλο πολυτελείας LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton και με 5,2% στον αμερικανικό όμιλο κοσμηματοποιίας Tiffany & Co. Επίσης, έχει εξαγοράσει το 26% της αγγλικής αλυσίδας σουπερμάρκετ J. Sainsbury και το 12,8% του γαλλικού ομίλου μίντια Lagardere SCA.

No comments:

Post a Comment