Thursday, July 12, 2012

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ



Πριν ακόμη αναλάβει επισήμως την ευθύνη των ΜΜΕ, ο υφυπουργός επικρατείας Σίμος Κεδίκογλου προανήγγειλε χθες αλλαγές στην ΕΡΤ μέσω της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής του ΣΚΑΪ.
Καλεσμένος στην "Πρώτη γραμμή" του ΣΚΑΪ, ο νέος υφυπουργός ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο Δημήτρη Οικονόμου αν υπάρχει κάποιο σχέδιο για τη δημόσια τηλεόραση. Και ο κ. Κεδίκογλου χωρίς κανένα απολύτως δισταγμό έδωσε την απάντηση. "Σας είχα αναπτύξει το περίγραμμα, όχι μόνο προεκλογικά, αλλά από τότε που ανέλαβα τομεάρχης ΜΜΕ στη ΝΔ, είχα κάνει και μια σχετική εισήγηση στον Αντώνη Σαμαρά και είχε γίνει δεκτή", είπε.
Εν συνεχεία έδωσε τις κατευθυντήριες γραμμές για την ΕΡΤ, λέγοντας χαρακτηριστικά:  Όχι ένα, πέντε δορυφορικά προγράμματα θα δημιουργηθούν. Ένα για επενδύσεις, ένα για τουρισμό, αγγλόφωνο, ένα πολιτιστικό και ένα για τα ελληνικά προϊόντα. Το σχέδιό μας είναι να έχουμε τη δημόσια τηλεόραση που δικαιούνται και θέλουν οι έλληνες πολίτες. Υπάρχουν αρκετές δυσλειτουργίες. Το ζήτημα δεν είναι καθόλου προσωπικό, είναι λειτουργικό και είναι και το πώς πρέπει να είναι η δημόσια τηλεόραση στην Ελλάδα αυτής της εποχής".
Στην ερώτηση αν θα γίνουν αλλαγές στα πρόσωπα της διοίκησης, ο κ. Κεδίκογλου ήταν σαφής: "Πιστεύω ότι θα πρέπει".
Τέλος, να σημειώσουμε ότι σήμερα αναμένεται η δημοσίευση του προεδρικού διατάγματος με την απονομή των αρμοδιοτήτων των ΜΜΕ στον Σίμο Κεδίκογλου.

No comments:

Post a Comment