Saturday, May 5, 2012

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΜΑΙΟΥ 2012

*Η ταινια του 1959 "Η Ευρωπη τη νυχτα" αρεσε τοτε πολυ και στην Ελλαδα,αφου παρουσιαζε τραγουδιστες και νουμερα απο κλαμπ της εποχης.Με σταρ οπως η Carmen Sevilla,o Henri Salvador,o Domenico Modugno,η Rafaella Carra με το επιθετο τοτε Pelloni,ενα μπαλετο του Λας Βεγκας να χορευει στον δρομο με υποκρουση I'm an old cowhand-Ray Conniff.
*Mονο ενα παιδι του Μαριο Λαντζα ζει σημερα-η κορη του Elissa Lanza,η οποια αποκαλυψε οτι πριν απο την ηχογραφηση ο πατερας της της ενιωθε οτι πρεπει να βαλει κιλα για καλυτερη αποδοση και οταν τα στουντιο τον ηθελαν για γυρισμα ταινιας επρεπε γρηγορα να ξεφορτωθει τα κιλα.
*Στο Βαρος της Λημνου ενα νεο ξενοδοχειο ενωμενο με το χωριο-5 αστερων.Ονομαζεται Varos Village Hotel.
*Εντυπωσιακη η επιτυχια του "Ζαζου",διπλα στη Ναυτικη Διοικηση και το Ναυτικο Ομιλο.Η μεγαλυτερη αποδειξη τα εκατονταδες αυτοκινητα που καταλαμβανουν ολη την περιξ περιοχη.
*Οι αγραμματοι τηλεοπτικοι σταρ της ελληνικης TV πρεπει να περασουν επειγοντως απο φροντιστηριο.ΑΓΝΟΟΥΝ λιγο-πολυ οι περισσοτεροι  οτι η λεξη επικεφαλης κλινεται και δεν υπαρχει το "οι επικεφαλη"...
*Η καναστα ,που προερχεται από την Αργεντινη,εγινε της μοδας το 1949.


*1925-εφαρμοζονται οι ηλεκτρικες ηχογραφησεις και καταργουνται οι ακουστικες.

*1931-ο Alan Blumlein της Gramophone Company κατοχυρωνει τα δικαιωματα του για την στερεοφωνικη ηχογραφηση.

*1933-τα τζουκ μποξ κατακλυζουν τα μπαρ και αλλους δημοσιους χωρους στις ΗΠΑ.Εως το 1939 ο αριθμος τους θα φθασει τις 225.000.

*1940-η ταινια κινουμενων σχεδιων του Γουωλτ Ντισνευ Fantasia είναι η πρωτη σημαντικη προσπαθεια στην εφαρμογη στερεοφωνικου ηχου στον κινηματογραφο.



No comments:

Post a Comment