Wednesday, February 1, 2012

ΝΕΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ

Σε νέα τροχιά μπαίνει η λειτουργία των δημόσιων μέσων ενημέρωσης, μετά την απόφαση της διοίκησης της ΕΡΤ να συνεχίσει να «επενδύει» -χρόνο και χρήμα- στις δραστηριότητες που μόλις πριν από μερικούς μήνες είχε ανακοινωθεί ότι θα ανασταλούν.




 η ΕΤ1 τελικά παραμένει ως κανάλι, ενώ αλλαγές επέρχονται στα ψηφιακά κανάλια του φορέα, τα οποία βέβαια, ούτως ή άλλως, εν όψει και της ψηφιακής μετάβασης θα υπόκειντο σε διαδικασίες εξορθολογισμού.



Το πλαίσιο λειτουργίας βέβαια των καναλιών της ΕΡΤ δεν θα είναι το ίδιο, αφού το σχέδιο αποχωρήσεων που έχει εφαρμοστεί στο Δημόσιο και ως εκ τούτου και στην ΕΡΤ, έχει επιφέρει σημαντικές μειώσεις προσωπικού.



Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ, η ΕΤ1 παραμένει μεν, καταργείται ωστόσο ουσιαστικά το Πρίσμα+ -το κανάλι για τα ΑμεΑ-, το οποίο απορροφάται από το πρώτο κανάλι της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Επίσης το Σπορ+ μετατρέπεται από ψηφιακό σε δορυφορικό. Οι δυο αυτές εξελίξεις αφήνουν χώρο ελεύθερο για δυο ψηφιακά κανάλια, τα οποία ενδεχομένως -και βάσει των υφιστάμενων διατάξεων- θα χρησιμοποιηθούν για τη μετάδοση με ψηφιακό τρόπο του σήματος των κομματικών τηλεοπτικών σταθμών (902 και Τηλεάστυ).



Η ΝΕΤ παραμένει το κυρίως ενημερωτικό κανάλι του δημόσιου φορέα, με τον κορμό και τις ζώνες του προγράμματος να καθορίζονται από τα δελτία ειδήσεων και τις βασικές ενημερωτικές εκπομπές. Το πρόγραμμα θα συμπληρώνουν κινηματογραφικές ταινίες, ντοκιμαντέρ, μεγάλα αθλητικά γεγονότα και ψυχαγωγικό πρόγραμμα.



Επίσης η ΕΤ3 διατηρεί το χαρακτήρα της, αναδεικνύοντας θέματα της ελληνικής Περιφέρειας, με εμπλουτισμό προγράμματος με αθλητικά.



No comments:

Post a Comment