Sunday, February 26, 2012

ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ




Τέσσερις νέες ταινίες προβάλλονται στις κινηματογραφικές αίθουσες από την Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου. Ένα θρίλερ επιβίωσης, μια ταινία μυστηρίου ελληνικής παραγωγής, μια περιπέτεια με μυστικούς πράκτορες και ένα δράμα μυστηρίου.



1."The Grey"



Θρίλερ επιβίωσης, ταινία τρόμου ή ανθρωποκεντρικό δράμα; Το "The Grey" αποτελεί σίγουρα το πλέον προσωπικό πρότζεκτ του Τζο Κάρναχαν ("A-Team", "Άσος στο Μανίκι").



Η ιδέα για το φιλμ γεννήθηκε στο μυαλό του αμερικανού σκηνοθέτη, όταν διάβασε το μυθιστόρημα "Ghost Walker" του Ίαν Μακένζι Τζέφερς.



Το "Grey" ξεκινά με τη συντριβή ενός αεροπλάνου που μεταφέρει εργάτες από ένα διυλιστήριο πετρελαίου στην Αλάσκα. Μόνο οκτώ άντρες επιζούν από το δυστύχημα με το φονικό κρύο και μια αγέλη λύκων να απειλεί τη ζωή τους.

2."L"



Ο βραβευμένος στη Βενετία για τη συγγραφή των "Άλπεων", Ευθύμης Φιλίππου, είναι αυτός που υπογράφει το σενάριο της πρώτης μεγάλου μήκους ταινίας του Μπάμπη Μακρίδη.



Το μυστηριώδες "L" γίνεται η πρώτη ελληνική ταινία που προβάλλεται στο διαγωνιστικό τμήμα του ανεξάρτητου αμερικανικού φεστιβάλ Σάντανς.



Η ιστορία της ταινίας αναφέρεται σε έναν άντρα που ζει μέσα στο αυτοκίνητό του. Είναι 40 ετών και δεν έχει πολύ ελεύθερο χρόνο, αλλά όταν έχει, επιλέγει να τον περνά με την οικογένειά του.



Συναντάει τη γυναίκα του και τα 2 παιδιά του συγκεκριμένες ώρες και ημέρες σε πάρκινγκ αυτοκινήτων.

3."Αυτό θα πει πόλεμος" ("This Means War")



Δυο μυστικοί πράκτορες που κάθονται στα διπλανά γραφεία της CIA δεν έχουν τίποτα να μοιράσουν ή μάλλον έχουν. Μια γυναίκα μπαίνει ανάμεσά τους και πλέον ένας ανελέητος πόλεμος μεταξύ των δυο φίλων έχει ξεκινήσει.



Από τα υψηλής τεχνολογίας γκάτζετ τους μέχρι τις γυμνές γροθιές τους θα γίνουν τα όπλα που θα χρησιμοποιήσουν σ' αυτήν την μονομαχία.



Η βραβευμένη με Όσκαρ Ρις Γουίδερσπουν είναι η πέτρα του σκανδάλου με τους Τομ Χάρντι ("Inception") και Κρις Πάιν ("Star Trek") να κάνουν τα πάντα για να κατακτήσουν την καρδιά της.



4."Εξαιρετικά κοντά απίστευτα δυνατά" ("Extremely Loud & Incredibly Close")



Ο 11χρονος Όσκαρ είναι πεπεισμένος πως ο πατέρας του (Τομ Χανκς), που πέθανε στα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου, στο World Trade Center, του έχει αφήσει ένα τελευταίο μήνυμα κάπου στην πόλη.



Νιώθοντας αποκομμένος από την μαμά του (Σάντρα Μπούλοκ) και μη θέλοντας να πιστέψει σε πράγματα που δεν μπορεί να παρατηρήσει, ο Όσκαρ αρχίζει να ψάχνει στη Νέα Υόρκη, για την κλειδαριά που ταιριάζει σε ένα μυστηριώδες κλειδί που βρήκε στην ντουλάπα του μπαμπά του.



Το ταξίδι του στην πόλη θα τον βοηθήσει να ξεπεράσει την απώλεια που βίωσε και να καταλάβει καλύτερα τον κόσμο γύρω του.



No comments:

Post a Comment