Saturday, February 25, 2012

Αντίστροφη μέτρηση για την απονομή των Όσκαρ

Έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την 84η τελετή απονομής των Όσκαρ, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, στο Kodak Theatre, στο Χόλιγουντ.



Οι προετοιμασίες για τη μεγάλη βραδιά αλλά και τα πάρτι μετά την τελετή απονομής, έχουν φθάσει στην κορύφωση τους, και όλα είναι σχεδόν έτοιμα για να υποδεχθούν τους μεγαλύτερους σταρ του παγκόσμιου κινηματογράφου.



Από τα φαβορί για την κατάκτηση του Όσκαρ καλύτερης ηθοποιού θεωρείται η Meryl Streep, ενώ στην κατηγορία Α ανδρικού ρόλου, ο George Clooney και ο Jean Dujardin θεωρούνται επικρατέστεροι για να κρατήσουν το χρυσό αγαλματίδιο στα χέρια τους.



Υπενθυμίζεται πως το Όσκαρ καλύτερης ταινίας διεκδικούν τα φιλμ: "War Horse", "The Artist", "Moneyball", "The Descendants", "Tree of Life", "Midnight in Paris", "The Help", "Hugo" και "Extremely Loud and Incredibly Close".



Ο Michel Hazanavicius, που η ασπρόμαυρη βουβή ταινία του “The Artist” έχει σαρώσει στα διεθνή βραβεία μέχρι στιγμής, διεκδικεί το Όσκαρ καλύτερου σκηνοθέτη. Έχει όμως να αντιμετωπίσει στην κατηγορία αυτή τον Woody Allen, τον Alexander Payne, τον Martin Scorsese και τον Terrence Malick.



Ο George Clooney και ο Jean Dujardin διασταυρώνουν τα ξίφη τους στην κατηγορία α ανδρικού ρόλου, έχοντας να αντιμετωπίσουν και τους Damien Bichir, Gary Oldman και Brad Pitt.



Η Meryl Streep, αν και φαβορί, έχει σκληρό ανταγωνισμό στην κατηγορία καλύτερης ηθοποιού, καθώς προτεινόμενες είναι επίσης και οι Glenn Close, Viola Davis, Michelle Williams και Rooney Mara.



Το Όσκαρ β ανδρικού ρόλου διεκδικούν οι ηθοποιοί Kenneth Branagh, Jonah Hill, Nick Nolte, Christopher Plummer, Max von Sydow.



Για το βραβείο β γυναικείου ρόλου, υποψήφιες είναι οι Berenice Bejo, Jessica Chastain, Melissa McCarthy, Janet McTeer και Octavia Spencer.



Το Όσκαρ καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων διεκδικούν τα φιλμ "A Cat In Paris”, "Chico and Rita", "Kung Fu Panda 2", "Puss in Boots", και "Rango".



Στην κατηγορία της καλύτερης ξένης ταινίας, φαβορί θεωρείται το φιλμ “A Separation”, του Asghar Farhadi από το Ιράν. Στην ίδια κατηγορία, το βραβείο διεκδικούν οι ταινίες: "Bullhead" (Βέλγιο), "Footnote" (Ισραήλ), "In Darkness" (Πολωνία) και "Monsieur Lazhar" (Καναδάς).



Στην κατηγορία του Όσκαρ καλύτερου τραγουδιού υπάρχουν μόλις δύο υποψηφιότητες: το "Man or Muppet" από την ταινία "The Muppets" σε στίχους και μουσική του Bret McKenzie και το "Real in Rio" από το καρτούν "Rio", σε μουσική του Sergio Mendes και του Carlinhos Brown και στίχους της Siedah Garrett.



No comments:

Post a Comment