Thursday, December 29, 2011

Ο ΑΛΕΞΗΣ ΚΩΣΤΑΛΑΣ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΟΝ FM 100

Ο Αλέξης Κωστάλας, καυτηρίασε την έλλειψη παγοδρομίου και συμβουλεύει τους λάτρεις του πάγου

«Προπονητές υπάρχουν ταλέντα υπάρχουν σε όλες τις χώρες αλλά δυστυχώς στην Ελλάδα δεν υπάρχει ούτε μια πίστα πατινάζ σωστών προδιαγραφών», δήλωσε ο βετεράνος της ελληνικής τηλεόρασης, Αλέξης Κωστάλας. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι «η πολιτεία είναι αυτή που έχει την κύρια ευθύνη, ενώ οι πολιτικοί έχουν υποσχεθεί στο κοινό ότι θα γίνει ένα παγοδρόμιο σωστών προδιαγραφών, αυτό τελικά αυτό δεν το είδαμε ποτέ».



Ο Αλέξης Κωστάλας φιλοξενήθηκε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM 100 από το δημοσιογράφο Γιώργο Ροδάκογλου και δέχθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις και να συμμεριστεί τις αγωνίες δυο νέων αθλητών, της Κωνσταντίνας Δρόσου, αθλήτριας του καλλιτεχνικού πατινάζ από τη Νυρεμβέργη και του Θάνου Θώμογλου αθλητή του χόκεϊ επί πάγου της ομάδας του ΠΑΟΚ.



«Σε αυτές τι δύσκολες ημέρες να περπατάτε με το κεφάλι ψηλά με τα μάτια ανοιχτά και κοιτώντας πέρα ψηλά και ψηλοκρεμαστά, διατηρώντας την επαφή με τα όνειρα σας», συμβούλεψε τους δυο αθλητές από τους οποίους δέθηκε βροχή ερωτήσεων.



Ο Αλέξης Κωστάλας αποκάλυψε ότι πριν ξεκινήσει την καριέρα του στην ΕΡΤ ως εκφωνητής του καλλιτεχνικού, έκανε ο ίδιος καλλιτεχνικό πατινάζ στην Αμερική: «Έχω φάει ωραίες τούμπες και μάλιστα θεαματικές», δήλωσε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε στα δύσκολα φοιτητικά χρόνια που πέρασε λόγω οικονομικών δυσκολιών που, όπως τόνισε, απασχολούσαν τότε τους περισσότερες φοιτητές της εποχής εκείνης.



Ο Θάνος Θώμογλου, αναφέρθηκε στην έλλειψη παγοδρομίου στη Θεσσαλονίκη, εκφράζοντας την αγωνία του ότι σε λίγες ημέρες δεν θα υπάρχει χώρος για να προπονηθούν οι σαράντα αθλητές του χόκεϊ επί πάγου: «Κάνουμε προπονήσεις σε τσιμέντο», δήλωσε και επανέλαβε «δεν έχουμε δικές μας εγκαταστάσεις».



Σήμερα εργάζεται στο παγοδρόμιο της Πλατείας Αριστοτέλους και καθημερινά δέχεται πολλές ερωτήσεις από μικρά παιδιά σχετικά με το πώς μπορούν να ξεκινήσουν πατινάζ..



Η Κωνσταντίνα Δρόσου, από την πλευρά της, εξέφρασε τη λύπη της γιατί ως ελληνίδα κάνει καριέρα στο εξωτερικό, ενώ θέλει η ίδια να ζήσει στην Ελλάδα και να προπονείται στη χώρα μας. Μάλιστα, θα πάρει μέρος σε επίδειξη καλλιτεχνικού πατινάζ που θα γίνει με το νέο χρόνο στην Πλατεία Αριστοτέλους, σε μια εκδήλωση που διοργανώνουν από κοινού οι δυο αθλητές του πάγου με στόχο να διαδώσουν το άθλημα και να ακουστεί η φωνή τους.



No comments:

Post a Comment