Thursday, December 29, 2011

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Με την θεατρική παράσταση «Το Τρίτο Στεφάνι» (από τις 4 Ιανουαρίου) ανοίγει η αυλαία των εκδηλώσεων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης για την περίοδο Ιανουάριος-Ιούνιος 2012.




Το κοινό της συμπρωτεύουσας θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει 30 βασικές εκδηλώσεις και πλήθος παράλληλων.



Μελωδίες και εικόνες από αγαπημένες ταινίες της Disney θα υποδεχτούν μικρούς και μεγάλους, η ιστορία της Αΐντα ιδωμένης με μια άλλη ματιά, η μοναδική Ute Lemper, ο Σταμάτης Κραουνάκης για δύο βράδια με θέα το Θερμαϊκό, σύγχρονος χορός με την παράσταση RocktheBallet του Rasta Thomas, μια βραδιά γαλλικής μουσικής και οινογευσίας, ταλαντούχοι, νέοι δημιουργοί και δυναμικά καλλιτεχνικά σχήματα της πόλης είναι μόνο μερικές από τις εκδηλώσεις που περιλαμβάνονται στο νέο πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.



Η καλλιτεχνική περίοδος Ιανουαρίου-Ιουνίου κλείνει με μια γιορτή. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Μέγαρο συμμετέχει στο εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής, την Πέμπτη 21 Ιουνίου, με μία μοναδική συναυλία αφιερωμένη στο έργο του μεγάλου συνθέτη, Μάνου Χατζηδάκι. Την κύρια εκδήλωση θα πλαισιώσει πλήθος παράλληλων δράσεων μεταξύ των οποίων η εκτέλεση της GrandPartita – Σερενάτα KV 361 για πνευστά του Μότσαρτ.



No comments:

Post a Comment