Friday, December 23, 2011

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΡΤ

Την ανανέωση των συμβάσεων 350 συμβασιούχων στην ΕΡΤ από τους περίπου 750 που εργάζονται σήμερα (και λήγουν οι συμβάσεις τους στο επόμενο διάστημα) προανήγγειλε χθες στη Βουλή ο υπουργός Επικρατείας Π. Καψής, υπό την προϋπόθεση όπως είπε χαρακτηριστικά «η διοίκηση να δικαιολογήσει πόσους και γιατί τους χρειάζεται».




Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Β. Μουλόπουλου για το θέμα της «Ελευθεροτυπίας», αναφερόμενος στη δημόσια τηλεόραση, έκανε λόγο για «απαράδεκτη κατάσταση με συμπεριφορές συνδικαλιστών που απαξιώνουν την ΕΡΤ», ενώ σημείωσε πως «είναι ευθύνη της πολιτείας και της διοίκησης της ΕΡΤ να προστατέψουν το δημόσιο συμφέρον και τη δημόσια ενημέρωση».



Προτάσεις

Για την «Ελευθεροτυπία» ο υπουργός είπε ότι «οι κυβερνήσεις όλα αυτά τα χρόνια δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν υγιείς συνθήκες στον Τύπο, αλλά μέσα από συνθήκες αυθαιρεσίας φτιάχτηκε μια φούσκα που τώρα ζούμε τις συνέπειές της».



Ευχήθηκε οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα να την κρατήσουν «ζωντανή» και κάλεσε τους εμπλεκόμενους να του φέρουν προτάσεις ώστε όπως και όσο μπορεί η πολιτεία να βοηθήσει. Από την πλευρά του ο ερωτών βουλευτής είπε πως «δεν είναι τυχαίο που το αίτημα για υπαγωγή της εφημερίδας στο άρθρο 99 έγινε τη μέρα καταβολής του δώρου στους εργαζομένους».



No comments:

Post a Comment