Monday, June 20, 2011

Η ’ΧΑΡΑ ΤΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ’ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗΝ ΕΤ3

Επανέρχεται από την 1η Ιουλίου στην ΕΤ3 ο αγαπημένος καλλιτέχνης της τηλεόρασης Μπομπ Ρος για να μυήσει το τηλεοπτικό κοινό στη «Χαρά της Ζωγραφικής».
Η σειρά «Η Χαρά της Ζωγραφικής», που θα μεταδίδεται καθημερινά (14.00-14.30) είναι η πιο δημοφιλής στην ιστορία των προγραμμάτων τέχνης, με τον Μπομπ Ρος να δημιουργεί έργα τέχνης μέσα σε λιγότερο χρόνο από μισή ώρα, όσο διαρκεί το κάθε επεισόδιο.
Ο καλλιτέχνης γεννήθηκε στο Ορλάντο το 1942 και άρχισε να ζωγραφίζει στα 18 του, όταν έκανε την στρατιωτική του θητεία στην αεροπορία και υπηρετούσε στην Αλάσκα. Παρακολούθησε διάφορες σχολές τέχνης, σε πανεπιστήμια και κολέγια. Αφού είδε τον Bill Alexander στην τηλεόραση, αποφάσισε να προωθήσει τη δική του μοναδική και πολύ γρήγορη τεχνική. Το 1981, άρχισε μια περιοδεία στις Ηνωμένες Πολιτείες, διδάσκοντας την τεχνική του. Η μαθήτριά του Annette Kowalski εξηγεί: «Είδα και ένιωσα τη μαγεία μέσα στο μάθημα του. Αναρωτήθηκα, με ποιον τρόπο θα μπορούσα να μοιραστώ αυτή τη χαρά με όλους». Έτσι δημιουργήθηκε μια συνεργασία η οποία γέννησε την εταιρία «Bob Ross Company», η οποία σήμερα γιορτάζει τα 29 χρόνια της.
Μετά την ολοκλήρωση της 31ης σειράς του, το 1994, ο Bob Ross διαγνώστηκε ασθενής με λέμφωμα και έφυγε από τη ζωή ένα χρόνο αργότερα, στις 4 Ιουλίου το 1995, σε ηλικία 53ων χρόνων.
Το πρώτο επεισόδιο της «Χαράς της Ζωγραφικής» μεταδόθηκε το 1982 και 29 χρόνια, 31 σειρές και 403 επεισόδια, είναι ακόμα το πιο δημοφιλές πρόγραμμα τέχνης στην τηλεόραση. Εκτός από τη μετάδοσή της σε περισσότερους από 450 τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς στις Ηνωμένες Πολιτείες, η σειρά μεταδίδεται και στο εξωτερικό και συγκεκριμένα σε Ιαπωνία, Μεξικό, Φιλιππίνες, Νότια Κορέα, Ταιβάν, Χονγκ Κονγκ, Τουρκία, Αγγλία, Γερμανία, Σουηδία, Βέλγιο, Αυστρία, Καναδάς και στην Ελλάδα από την ΕΤ3.
Η ανταπόκριση του κοινού είναι εξαιρετικά θερμή. Εκατοντάδες γράμματα, ηλεκτρονικά μηνύματα και τηλεφωνήματα γίνονται από τηλεθεατές κάθε ηλικίας.
Η μέθοδος και η τεχνική του προτρέπει μικρούς και μεγάλους να ασχοληθούν με τη ζωγραφική. Τα υλικά που χρησιμοποιεί, οι μπογιές και τα πινέλα, είναι πολύ εύκολο να βρεθούν στο εμπόριο, καθώς επίσης βοηθητικά βιβλία και κασέτες. Λεπτομέρειες και βοηθητικά βίντεο υπάρχουν και στην επίσημη ιστοσελίδα του.
Από τον Οκτώβριο του 2005 έως σήμερα η ΕΤ3 έχει προβάλει όλες τις σειρές και τα διαθέσιμα επεισόδια της «Χαράς της Ζωγραφικής » και συνεχίζει …

No comments:

Post a Comment