Friday, August 27, 2010

ΠΡΕΜΙΕΡΕΣ ΤΑΙΝΙΩΝ

Ένα πράσινο τέρας, μια από τις πλέον πολυαναμενόμενες ταινίες της χρονιάς, και τρεις επανεκδόσεις κλασικών ταινιών έχει το κινηματογραφικό «μενού» της εβδομάδας από 19 Αυγούστου.

Σρεκ κι εμείς καλύτερα

Το πιο αγαπημένο κινηματογραφικό τέρας επιστρέφει στην μεγάλη οθόνη για να διηγηθεί το τέλος (;) της ιστορίας του. Μετά τους έρωτες και τα μεγαλεία ο Σρεκ είναι πλέον υπόδειγμα οικογενειάρχη… Μπλέκει όμως σε περιπέτειες, καθώς, αναπολώντας τις εποχές που ήταν ο φόβος και ο τρόμος στο βάλτο, έρχεται σε συμφωνία με έναν απατεώνα, τον Ραμπελστίλτσκιν. Μια νέα εκδοχή του βασιλείου του Πέρα Πέρα τον περιμένει, με τον Ραμπελστίλτσκιν βασιλιά, τα τέρατα να είναι υπό διωγμό, ενώ η Φιόνα δεν υπήρχε ακόμα στη ζωή του και ο γάιδαρος ούτε που τον αναγνωρίζει. Τώρα, ο Σρεκ πρέπει με κάθε τρόπο να λύσει τα μάγια του Ραμπελστίλτσκιν, να επιστρέψει στο βασίλειο του Πέρα Πέρα και να ξαναβρεί τους φίλους του και την πολυαγαπημένη του οικογένεια. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη νέα αυτή περιπέτεια του Σρεκ υιοθετείται η τρισδιάστατη τεχνολογία.

Σκηνοθεσία: Μάικ Μίτσελ
Σενάριο: Τζον Κλόσνερ, Ντάρεν Λέμκε
Με τις φωνές των: Μάικ Μάγιερς, Έντι Μέρφι, Κάμερον Ντίαζ, Αντόνιο Μπαντέρας

Funny Face

Μία από τις ταινίες που ανέδειξαν το... φαινόμενο Όντρεϊ Χέμπορν. Ο φωτογράφος Ντικ Έιβερι ψάχνοντας έναν λίγο πιο εξεζητημένο και ποιοτικό χώρο για να στεγάσει την επόμενη φωτογράφηση μόδας, ανακαλύπτει και «εκμεταλλεύεται» ένα μικρό και όμορφο βιβλιοπωλείο στο Γκρίνουιτς Βίλατζ. Όταν η φωτογράφηση τελειώνει όλα είναι ανάκατα, προς μεγάλη θλίψη της πωλήτριας Τζο Στόκτον. Ο Έιβερι μένει για να τη βοηθήσει να συμμαζέψει το μέρος. Αργότερα, καθώς κοιτάζει τις φωτογραφίες που είχε τραβήξει, ανακαλύπτει τη μορφή της Τζο κάπου στο φόντο μιας φωτογραφίας. Ιντριγκαρισμένος από την ιδιαίτερη εμφάνιση της, ενημερώνει την εκδότρια του, Μάγκι Πρέσκοτ. Κάνουν επαγγελματική πρόταση στη Τζο, η οποία δέχεται απρόθυμα, μόνο και μόνο γιατί η πρόταση περιλαμβάνει ένα ταξίδι… στο Παρίσι!

Σκηνοθεσία: Στάνλεϊ Ντόνεν
Σενάριο: Λέοναρντ Γκέσε
Πρωταγωνιστούν: Όντρεϊ Χέμπορν, Φρεντ Αστέρ

Το τελευταίο τανγκό στο Παρίσι

Πέρα από τη διάσημη πλέον ερωτική σκηνή με το... βούτυρο, η ταινία του Μπερνάρντο Μπερτολούτσι είναι μια τραγική ιστορία με θέμα το σεξ και τον θάνατο.
Στο Παρίσι, μια κοπέλα ψάχνει σπίτι να νοικιάσει. Σε κάποιο από τα διαμερίσματα που επισκέπτεται. συναντά τον Πολ, έναν Αμερικανό, που πενθεί τον θάνατο της συζύγου του. Μια σχέση πάθους αναπτύσσεται μεταξύ τους, οδηγώντας τους σε μία ερωτική σχέση χωρίς κανόνες.

Σκηνοθεσία: Μπερνάρντο Μπερτολούτσι
Σενάριο: Μπερνάρντο Μπερτολούτσι, Φράνκο Αρκάλι
Πρωταγωνιστούν: Μάρλον Μπράντο, Μαρία Σνάιντερ

Η Άγνωστη Κυρία

Μία ακόμα επανέκδοση, αυτή τη φορά της κλασικής ταινίας του Μαξ Όφιλς. Η Λουίζ πουλάει τα πανάκριβα σκουλαρίκια που της χάρισε ο σύζυγός της για να καλύψει κάποιο χρέος, ισχυριζόμενη ότι κλάπηκαν. Όμως, επιστρέφουν στα χέρια της από έναν θαυμαστή της, τον οποίο ερμηνεύει ο Βιτόριο Ντε Σίκα, και αποκτούν ογκώδη συμβολική αξία.

Σκηνοθεσία: Μαξ Όφιλς
Σενάριο: Μαρσέλ Ασάρντ, Μαξ Όφιλς, Ανέτ Ουέιντμαντ
Πρωταγωνιστούν: Σαρλ Μπουαγιέ, Ντανιέλ Νταριέ, Βιτόριο Ντε Σίκα

Inception (από 24/08)

Η πιο πολυαναμενόμενη ταινία του καλοκαιριού έχει τη σκηνοθετική υπογραφή του Κρίστοφερ Νόλαν και έρχεται στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες στις 24 Αυγούστου. Ο Ντομ Κομπ (Λεονάρντο ΝτιΚάπριο) είναι ένας επιδέξιος ληστής ιδεών: μπορεί να κλέψει πολύτιμα μυστικά από τα βάθη του υποσυνείδητου τη στιγμή που το θύμα του κοιμάται. Ώσπου δέχεται μία διαφορετική πρόταση: όχι να κλέψει, αλλά να δημιουργήσει μια ιδέα από την αρχή. Αν εκείνος και η ομάδα του τα καταφέρουν, θα σκηνοθετήσουν το τέλειο έγκλημα.

Σενάριο/Σκηνοθεσία: Κρίστοφερ Νόλαν
Πρωταγωνιστούν: Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Τζόζεφ Γκόρντον-Λέβιτ, Μαριόν Κοτιγιάρ, Έλεν Πέιτζ, Κίλιαν Μέρφι

No comments:

Post a Comment