Tuesday, August 17, 2010

ΤΡΙΤΗ 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2010

*Ένα από τα ωραια ξενοδοχεια του πρωτου ποδιου της Χαλκιδικης είναι το Possidi Holidays Hotel,στο Ποσειδι της Κασσανδρας,αναμεσα στον οικισμο Αιγαιοπελαγιτικα και το καμπινγκ του ΕΟΤ.Εχει εκταση 25.000τ.μ.
*Στο δευτερο ποδι,στον Αγιο Ιωαννη,ειδαμε χιλιαδες νεους να κολυμπουν στα beach bar Παραγκα και Κοχυλι,την περασμενη Πεμπτη.
*Το απολιθωμενο δασος Νοστιμου Καστοριας είναι ενας από τους αγνωστους θησαυρους της Μακεδονιας.Το ανακαλυψαν Γερμανοι επιστημονες το 1991.Μερικοι απολιθωμενοι κορμοι είναι ηλικιας 15-20 εκατομμυριων χρονων.
*Από το Μαιαμι εως το Key West τα αυτοκινητα περνουν 42 γεφυρες που συνδεουν τα νησακια σε μια διαδρομη 101 μιλιων.Σ’αυτή την διαδρομη περνατε από το Κey Largo.
*Στην Florida ,οπου κατι ξερουν για μαυρισμα,συμβουλευουν με την χρηση λοσιον,για την πρωτη μερα εκθεση 10 λεπτων στον ηλιο,την δευτερη 15,την τριτη 25,την τεταρτη 35,την πεμπτη 50,την εκτη 75 και την εβδομη 105.
*Όταν τον Ιουνιο του 1997 πηγαμα στις Αζορες για ένα τηλεοπτικο φεστιβαλ,μειναμε στο ξενοδοχειο Atlantico,4 αστερων, στο νησι Sao Miguel.
*Σε εκδρομη στην Atlantic City των ΗΠΑ μειναμε στο ξενοδοχειο Claridge και πριν στη Νεα Υορκη στο Century Paramount.Δεν συνιστουμε ουτε το ένα ουτε το άλλο.
*Ηταν 48 ετων,όταν πεθανε το 1988 στην Ιμπιζα,η ηθοποιος,μανεκεν,τραγουδιστρια Nico.Ειχε γεννηθει στην Γερμανια.Εμφανιστηκε στην «Γλυκεια ζωη» του Φελλινι.Συνεργαστηκε με τους Velvet Underground.Συνδεθηκε με τον Andy Warhol.
*Μια από τις πιο γνωστες Μυκονιατισες(εκει είναι το πατρικο της σπιτι) ηταν η Αννα Σεναριου ,αργοτερα Αννα Βελτσου.Αυτη εφερε τον Ωναση και την Σοραγια στο νησι,στις 10ετιες 60 και 70.Εκει εμφανιστηκε νεαρος με σκισμενο μπλου τζην ο Ζακ Λανγκ.
*85 τ.χλμ. είναι η εκταση της Μυκονου με μηκος ακτων που φθανει τα 81 χιλιομετρα.Η Χωρα εχει 5.500 μονιμους κατοικους.
*Μια από τις πρωτες και σταθερες παρεες της Μυκονου αποτελουσαν οι Μελινα Μερκουρη,Ελενη Βλαχου,Δημητρης Χορν,Λολα Τσουκατου,Μαιρη Μπενακη,Μαγια Καλλιγα.Εμεναν ολοι στην Χωρα,που δεν ειχε τοτε ηλεκτρικο ρευμα,και κολυμπουσαν στον Αγιο Στεφανο και στην Μεγαλη Αμμο.Μαζι τους και ο Ζαχος Χατζηφωτιου,που επισκεφθηκε για πρωτη φορα τονησι όταν ηταν 16 χρονων,το 1940,ο οποιος θυμαται ότι καποτε στο κλαμπ (;) «Μοντε Καρλο» επαιζε κιθαρα ο Ζακ Μεναχεμ.Ο πολυς κοσμος ανακαλυπτει την Μυκονο μετα το 1965.
*Η βιλλα «Γαληνη» που εκτισε σε λοφο πανω από το συγκροτημα ο Γιαννης αρρας ειχε 17 δωματια,σουιτες,σαουνα-χαμαμ.Ενα από τα μπανια ειχε σχεδια του Σαλβαντορ Νταλι,και ψηφιδες με υπογραφη Υβ Σαιν Λωραν.Στην τραπεζαρια υπηρχε τραπεζι από την εποχη του Βυζαντιου.Εκει φιλοξενηθηκαν οι Φρανσουα Μιτεραν Κωνσταντινος Καραμανλης,Μελινα Μερκουρη,Ρουντολφ Νουρεγεφ,Συλβι Βαρταν,κ.α.Το θεατρο που ωνομαστηκε Τζινα Μπαχαουερ(το πιανο της υπαρχει παντα στην Γαληνη) διαθετει 464 θεσεις.
*Η πολη Porto ωνομαστηκε αρχικα Cale και αργοτερα Portucale,απ’οπου προερχεται και το ονομα της χωρας Πορτογαλια.
*Στην Ανταλυα της Τουρκιας υπαρχει κολπος που ονομαζεται Ολυμπος.
*Στην Ρουμανια,στο πρωην βασιλικο θερετρο Sinaia,λειτουργει το καλοδιατηρημενο καστρο-ανακτορο Ρeles,που ολοκληρωθηκε το 1883.Εδω υπαρχει και ο πρωτος ηλεκτρικος ανελκυστηρας της Ε.υρωπης.Το φερομενο ως καστρο του Δρακουλα στην Τρανσυλβανια και Νο 1 τουριστικος προορισμος είναι μια..απατη.Ειναι το Bran Castle.

No comments:

Post a Comment