Wednesday, August 18, 2010

ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2010

*Αθηνα-Θεσσαλονικη μετ’ επιστροφης,διοδια και καυσιμα για ένα Ι.Χ.,κοστιζει περιπου 180 ευρω.
*Σταθης Παναγιωτοπουλος,παιζει μουσικη σε μπαρ της Αλονησου.
*Διευθυντης της ορχηστρας στο Muppet Show ηταν ο Jack Parnell,που πεθανε στις 8 Αυγουστου 2010 σε ηλικια 87 χρονων.
*Η πρωταγωνιστρια στην καθημερινη σειρα του Αλφα The nanny είναι φανατικη θαυμαστρια της Barbra Streisand.
*Δεκα beach bar λειτουργουν στους αμμολοφους της Καβαλας.
*Η «Αποθηκη» στην Φουρκα βρισκεται πανω στην θαλασσα κι εχει καλη μουσικη-μας ειπαν.
*15 χιλιομετρα μηκος εχει η Costa de Caparica της Λισσαβωνας που κατά μηκος της τρεχει ένα τρενακι που κανει 20 στασεις.Η 17η είναι για τους γυμνιστες.
*Το αγαπημενο μας ξενοδοχειο στην Λισσαβωνα είναι το 5 αστερων Hotel Altis στην οδο Castilho,που το συνιστουμε υπευθυνα.
*Εννεα μεγαλα νησια είναι οι Αζορες και αρκετα μικροτερα με 300.000 κατοικους.Το υψηλοτερο βουνο είναι το Πικο Αλτο (2.320μ.),που είναι και ενεργο ηφαιστειο.
* Η Μολδαβια εχει τηλεοραση από το 1958.
*Από την εποχη του Μεγαλου Αλεξανδρου είναι γνωστα τα λουτρα Λουτρακιου (Ποζαρ),110 χλμ από την Θεσσαλονικη.ο νερο εχει θερμοκρασια 37 βαθμων Κελσιου.Σε σπηλιες της περιοχης βρεθηκαν απολιθωματα ζωων ηλικιας 120.000 χρονων.
*Ονοματα της Λημνου:Ανεμοεσσα-Αμιχθαλοεσσα-Πυροεσσα-Αιθαλεια-Λευκη.
*Η περιοχη οπου εζησε ο Φιλοκτητης στην Λημνο(μια σπηλια στα βορεια του νησιου) ονομαστηκε Ακεσα,από το ακεομαι,που σημαινει θεραπευω.Στην Λημνο γινοταν η εξορυξη της Ιερης Γης,που θεραπευε πυρετους και δαγκωματα.
*Πεντε τραγωδιες ενεπνευσε η ημνος στους αρχαιους μας ποιητες.
* Στο καστρο της Λημνου περιφερονται ελευθερα περιπου 70-100 ελαφια τα οποια τον χειμωνα κατεβαινουν στην Μυρινα σε ανευρεση τροφης.
*Σε ηλικια 83 χρονων πεθανε το 1995 η Ginger Rogers,που εμφανιστηκε σε δεκα ταινιες με τον Φρεντ Ασταιρ.Στην 20η ταινια της to 1933 εμφανιστηκε για πρωτη φορα με τον Ασταιρ ( Flying down to Rio ) .Θρυλος εγινε ο χορος της στα τραγουδια The continental/Let’s call the whole thing off/Let’s face the music and danc/They can’t take that away from me

No comments:

Post a Comment