ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ 2.800.000 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ.

Monday, February 21, 2022

IOAKIMIDIS FAMILY: Ο ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΣ ΝΕΑΣ ΚΑΡΒΑΛΗΣ… ΑΛΛΙΩΣ

 Μαρία Μαθιοπούλου

Η Ioakimidis Family μετρά 22 χρόνια ζωής και έχει πίσω της μια οικογένεια που αγαπά την παράδοση, αλλά τολμά και να πειραματιστεί με τον κουραμπιέ

Ήταν η πρώτη εταιρεία που είδε τον κουραμπιέ… αλλιώς, προσθέτοντας γεύσεις που υπερέβησαν τον εποχικό του χαρακτήρα, τον έκαναν πιο διασκεδαστικό και τον έφεραν πιο κοντά στους νέους. Η Ioakimidis Family από τη Νέα Καρβάλη Καβάλας μετρά 22 χρόνια ζωής και έχει πίσω της μια οικογένεια που αγαπά μεν την παράδοση, τολμά όμως να προσεγγίσει τον κουραμπιέ μέσα από ένα πιο σύγχρονο πρίσμα.


Έτσι, η εταιρεία το 2003, τρία μόλις χρόνια μετά τη δημιουργία της από τον Γιώργο και την Αναστασία Ιωακειμίδου, και αφού διαπίστωσε πως ήταν οι μεγαλύτερες κυρίως ηλικίες που αγόραζαν τον κουραμπιέ, αποφάσισε να πειραματιστεί με γεύσεις, ξεκινώντας από το πορτοκάλι και τη σοκολάτα. Το εγχείρημα αυτό αγαπήθηκε και σύντομα η Ioakimidis Family άρχισε να διευρύνει τη γκάμα της, φτάνοντας πλέον τις 12 γεύσεις, όπου περιλαμβάνονται από ρόδι, φράουλα-σοκολάτα, σοκολάτα-φουντούκι και ούζο-σταφίδα μέχρι κονιάκ-σταφίδα, φρούτα του δάσους-λευκή σοκολάτα, λεμόνι-μαστίχα Χίου και μπανάνα-σοκολάτα.


Μάλιστα, το 2021 και θέλοντας, πέραν της λιανικής από τα δύο καταστήματα που διαθέτει, να αρχίσει να ανοίγεται και σε ξένες αγορές, δρομολόγησε, με τον αέρα και της δεύτερης γενιάς, ένα rebranding που άλλαξε την εικόνα των προϊόντων της και την εισήγαγε σε ένα νέο κεφάλαιο της ιστορίας της, όπου τα σχέδια είναι πολλά και αναπτυξιακά. Στο πλαίσιο αυτό η Ioakimidis Family έχει κάνει τα πρώτα της βήματα σε Αγγλία, Γερμανία και Ρουμανία, επιθυμώντας μια ακόμα δυναμικότερη παρουσία στο εξωτερικό. Στα επόμενα πλάνα δε βρίσκονται και η γεωγραφική επέκταση στην εγχώρια αγορά, αλλά και η επέκταση και σε άλλα προϊόντα ζαχαροπλαστικής, πάλι στην κατηγορία του μπισκότου.

Σήμερα η εταιρεία έχει φυσική παρουσία μέσω δύο καταστημάτων, ένα στην Καβάλα, όπου πρωταγωνιστεί ο κουραμπιές, και ένα στη Νέα Καρβάλη, που συνδυάζει εστιατόριο και καφεζαχαροπλαστείο και υποδέχεται κυρίως τουριστικά λεωφορεία από Τουρκία και Βουλγαρία. «Θέλαμε να περάσουμε το μήνυμα πως ο κουραμπιές μπορεί να καταναλωθεί όλο τον χρόνο. Πως στην ουσία του είναι ένα πολύ ποιοτικό μπισκότο βουτύρου» λέει στη Voria η εκπρόσωπος της δεύτερης γενιάς της εταιρείας, κόρη των ιδρυτών, Βαλεντίνα Ιωακειμίδου.


Το ανήσυχο πνεύμα του ιδρυτή και η δεύτερη γενιά

Ο Γιώργος Ιωακειμίδης, ένας άνθρωπος πολυταξιδεμένος, με γνώσεις γύρω από τη γαστρονομία και ένα ιδιαίτερο κριτήριο στη γεύση, ασχολήθηκε χρόνια με την εστίαση, προτού αποφασίσει να επεκταθεί στην τέχνη της ζαχαροπλαστικής και δη του κουραμπιέ μαζί με τη σύζυγό του Αναστασία, ορμώμενος και από την παράδοση του τόπου καταγωγής του. Έχοντας ήδη μια επιχείρηση εστίασης στη Νέα Καρβάλη, πρόσθεσε ένα ζαχαροπλαστείο και στη συνέχεια ένα εργαστήριο ζαχαροπλαστικής ακριβώς δίπλα, δημιουργώντας ο ίδιος τη συνταγή της ζύμης του κουραμπιέ, με επιρροές από τα ταξίδια του και τον απαιτητικό του ουρανίσκο. Έφτασε έτσι να δημιουργήσει έναν κουραμπιέ μαμαδίστικο, που θυμίζει στους πελάτες μνήμες από το παρελθόν, όπως τουλάχιστον λένε, γρήγορα όμως θέλησε να πειραματιστεί και με άλλα υλικά και γεύσεις.

Η κόρη του Βαλεντίνα, με σπουδές στη διοίκηση επιχειρήσεων, τριγυρνούσε στο εργαστήρι από 10 χρονών, έπλαθε με τα χέρια της τη ζύμη και έβρισκε τη χαρά της στην άχνη. Όταν ήταν παιδί, της έκανε μεγάλη εντύπωση το πόση κατανάλωση είχαν οι κουραμπιέδες, τους οποίους αγάπησε από την πρώτη στιγμή και τους ταύτισε με τις πιο χαρακτηριστικές παιδικές της συγκινήσεις. Μέχρι και σήμερα η οικογένεια μυρίζει… κουραμπιέ, ειδικά όταν επιστρέφει μετά την παραγωγή στο σπίτι.

«Το χαμόγελο της ικανοποίησης που σχηματίζεται στο πρόσωπο του πελάτη όταν δοκιμάζει έναν κουραμπιέ μας είναι η μεγαλύτερη χαρά για μας» λέει η Βαλεντίνα Ιωακειμίδου, σημειώνοντας πως το βασικότερο δίδαγμα του πατέρα της, αλλά και η φιλοσοφία της επιχείρησης ήταν από την πρώτη στιγμή η αδιαπραγμάτευτη ποιότητα.



No comments:

Post a Comment