Monday, January 27, 2020

ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ  ΠΟΥ
ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΤΟ 'ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ' ΤΑΙΝΙΩΝ

Η τεχνολογία και η διαδικτυακή πειρατεία εξελίσσονται

Οι συνέπειες από το φαινόμενο της λειτουργίας πειρατικών ιστοσελίδων που «κατεβάζουν» παράνομα κινηματογραφικές ταινίες επικαιρότητας είναι τεράστιες, καθώς πολλοί είναι αυτοί που προκειμένου να ωφεληθούν οικονομικά και να «γλυτώσουν» το κόστος του εισιτηρίου, «κατεβάζουν» παράνομα ταινίες, που τις περισσότερες φορές παρακολουθούν με παρέα. Το αποτέλεσμα είναι να χάνουν έσοδα τόσο οι εταιρείες παραγωγής, όσο και οι κινηματογραφικές αίθουσες και κατ’ επέκταση το κράτος, αφού δεν καταβάλλονται οι ανάλογοι φόροι.
Τα τελευταία χρόνια έγιναν κάποιες προσπάθειες πάταξης της πειρατείας και στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να κλείσουν κάποια παράνομα sites. Μέσα σε έξι χρόνια, αρχής γενομένης από το 2009, έκλεισαν 180 πειρατικές ιστοσελίδες, ενώ σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της Εταιρίας Προστασίας Οπτικοακουστικών Έργων (ΕΠΟΕ), οι ενεργές πειρατικές ελληνικές ιστοσελίδες, συμπεριλαμβανομένων των ιστοσελίδων που διαθέτουν παρανόμως υποτίτλους για οπτικοακουστικά έργα, ανέρχονται σε 85.

Ποια sites “έπεσαν”

Μεταξύ πολλών άλλων έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας οι εξής “δημοφιλείς” ελληνικοί πειρατικοί ιστότοποι: 2009 “greekfun.com” link-site – 2010 “gamato.info” torrent-site , “steki.gr” streaming-site – 2011 “thegreekz.com” link-site , “livemovies.gr” streaming-site – 2012 “greekddl.com” link-site , “warezoula.com” link-site — 2013 “greekstars.co” link-site , “tv-therapy.gr” streaming-site – 2014 “p2planet.net” torrent-site – 2015 “dvdmovies.gr” streaming-site , “gamatotv.com” streaming-site, οι δε ιδιοκτήτες τους, οι διαχειριστές και οι συντονιστές, παραπέμφθηκαν στη Δικαιοσύνη.

No comments:

Post a Comment