Monday, January 27, 2020

ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ    27/1/20.

@Η πρώτη επιτυχία του Γρηγόρη Μπιθικώτση, που ξεκίνησε σαν υδραυλικός ήταν, 'το καντήλι τρεμοσβήνει'. Δικές του συνθέσεις ήταν 'τρελοκόριτσο', 'ο κυρ Θάνος πέθανε', 'το μεσημέρι καίει το μέτωπο σου', 'επίσημη αγαπημένη', 'στου Μπελαμί το ουζερί'. 
@το είπε ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ: μου προκαλεί αηδία και εμετό να βλέπω στις έγχρωμες φωτογραφίες απο σιτεμένες πρωταγωνίστριες να πετάνε τα βυζιά και  τα μπούτια τους έξω. Φτάνει πια. 
@συγγραφείς όπως ο Μαρσέλ Προυστ,ο Πωλ Βαλερυ ό Καμυ κ.α. είχαν προβλήματα με το αναπνευστικό σύστημα τους και αυτό όπως υποστηρίζει ένας καθηγητής της ιατρικής είναι ένας τρόπος να διηγούνται το ανείπωτο να εκφράζουν ότι δεν μπορεί να εκφραστεί με λόγια. @συμβουλος χρωξην ξματων στις Ηνωμένες Πολιτείες ισχυρίζεται ότι αν ζεσταίνεστε  φορέστε κόκκινα χρώματα, αν υποφέρεται από αϋπνία βάψτε τους τοίχους σε χρώμα μπλε, αν νυστάζετε στο πρωινό τραπέζι χρησιμοποιήστε ένα κόκκινο τραπεζομάντιλο. Από τον ίδιο: μαζί με το κίτρινο που δημιουργεί κατάθλιψη, το λευκό είναι το χειρότερο χρώμα που θα μπορούσε να διαλέξει κάποιος για να συμβίωσει μαζί του. 
@πέρασαν 138 χρόνια-απο το 1882- που η Κηφισιά συνδέεται σιδηροδρομικως με την Αθήνα. 
@στο 1 μετρο κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας το κόκκινο χρώμα αρχίζει να ξεθωριάζει ,στα 3 μετρα αρχίζει να χάνεται. Κάτω από τα 3 μετρα φαίνεται σαν σκούρο καφέ. Στα 10 μετρα θα έχει χαθεί οριστικά ενώ θα αρχίζουν να ξεθωριάζουν το πορτοκάλι και το κίτρινο. Στα 20 μετρα όλα δείχνουν γαλαζοπράσινα 
@120.000 τσιγγανοι ζουν στην Ελλάδα. Το 90% είναι αγράμματοι 
@με τους κατασκοπευτικούς δορυφόρους φαίνονται ακόμα και τα φίδια στην έρημο
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΓΚΑΛΙΔΗΣ

No comments:

Post a Comment