Tuesday, January 28, 2020

ΑΝΘΡΩΠΟΙ  ΑΝΘΡΩΠΟΙ        28/1/20

@Το 1914 στις αθηναϊκές εφημερίδες δημοσιεύθηκε διαφήμιση για το πίπερμαν/peppermint  'που είναι το ανώτερoν, χωνευτικότερον και εύγεστοτερον ποτον δια κάθε προσωπον, εις πάσαν εποχήν του έτους. Κατά το θερος λαμβανόμενον αποτελεί το λαμπρότερον και υγιεινότερον αναψυκτικον και το καλύτερον αντιχολερικον ποτον εξ όλων, υγιεινότερον εν γένει των λικέρ'. 
@δύο φορές έδωσε εξετάσεις στο εθνικό ίδρυμα ραδιοφωνίας η Νανα Μούσχουρη και τις δύο την απέρριψαν σαν κακό αντίγραφο της Μαίρης Λω και της Ζωίτσας Κουρούκλη. 
@οι Αμερικανοι καταβροχθίζουν 10 φορές μεγαλύτερη ποσότητα βιταμινών από ότι χρειάζονται. 
@το 1958 σταμάτησε στην Ελλάδα η εκτύπωση δίσκων 78 στροφων. 
@500 είδη σαρκοβόρων φυτών έχουν καταγραφεί εως σήμερα κυρίως σε τροπικές ζώνες αλλά και στην Ευρώπη. Τώρα τα βάζουν και σε σαλόνια όπου τρέφονται με μύγες, κουνούπια, κολεόπτερα. 
@ο πρώτος δίσκος που ηχογράφησε η Νανά Μούσχουρη το 1957 ήταν το  Fascination και πουλησε  μόνο δύο αντίτυπα-δεν ειναι επιβεβαιωμενη η πληροφορια.Αμέσως μετά ηχογράφησε τον 'Ιλισο' και το 'πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι'. @υπάρχουν γύρω στους 10 Αθηναίους και Αθηναίες που έχουν το επιθετο Σάντ και ισχυρίζονται ότι είναι απόγονοι του μαρκήσιου ντε Σαντ, ο οποίος έζησε από το 1740 έως το 1814. 
@και στον μεσαίωνα οι γιατροί συμβουλευαν τους πελάτες να αποφεύγουν τα γλυκά γιατί βλάπτουν τα δόντια. 
@η αρχαια Αλικαρνασσός ονομάζεται σήμερα Μποντρούμ και ακολουθεί στα χνάρια της Ibiza και της Μυκόνου.
@ Η Ρένα Βλαχοπούλου έκανε την πρώτη της εμφάνιση στο θέατρο 'Βέμπο' το 1952. Ηταν στην επιθεώρηση 'α λά Πασά μου' με το Νίκο Σταυρίδη 
@το γαμήλιο εμβατήριο του Μέντελσον χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στο γάμο της πριγκίπισσας Βικτωρία της Αγγλίας, κόρη της βασίλισσας, όταν παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Φρεντερίκ της Πρωσίας το 1858 
@από τους Αμερικανούς προέδρους ο Τζαιημς Μπουκάναν ήταν ο μόνος ανύμφευτος .Η μνηστή του αυτοκτόνησε όταν ήταν 28 ετών και ο μόνος διαζευγμένος ο Ροναλντ Ρήγκαν. @το 41%  των Αμερικανών έχουν τώρα γένεια η  μουστάκι η και τα δύο. Η τρίχα μεγαλώνει κατα μισή ιντσα τον μήνα, συνεπώς μια γενειάδα χρειάζεται τρεις μήνες για να μεγαλώσει ικανοποιητικά .
@τον Δεκέμβριο του 1953 κυκλοφόρησε το πρώτο τεύχος του περιοδικού Playboy. 
@150 εκατομμύρια Αμερικανοί κάνουν ποδήλατο. 
@250 σπάνια είδη πουλιών ζουν στο Δέλτα του Νέστου 
@Tα δρομολόγια ολων των ακτοπλοϊκών σκαφών αναστέλλονται στα εννέα μποφόρ.
@ η φιλία χαρακτηρίστηκε ως η πιο ασφαλής πηγή ικανοποίησης στο σύγχρονο κόσμο ,καλύτερη από το σεξ, τα χρήματα ή την δύναμη.
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΓΚΑΛΙΔΗΣ

No comments:

Post a Comment