Friday, January 31, 2020

ANΘΡΩΠΟΙ. ΑΝΘΡΩΠΟΙ  31/1/20

@Μελέτη του εθνικού συμβουλίου γυναικών της Βρετανίας υποστηρίζει ότι το μοντέλο Τζέιμς Μποντ διδάσκει στα αγόρια ότι ανδρισμός σημαίνει όσο  το δυνατόν περισσότερες κατακτήσεις και στα κορίτσια ότι είναι προορισμένα να αντιμετωπίζονται σαν απλά σεξουαλικά αντικείμενα .
@το ένα τρίτο περίπου των ανθρώπων αντιδρούν με φτάρνισμα στο έντονο φως. Η αντίδραση αυτή θεωρείται σήμερα μάλλον κληρονομική. 
@μετά το 1925 αρχίζει η ηχογράφηση των πρωτων δίσκων στην Ελλάδα.
@Στην Ελλάδα το παγωτό ήρθε με έναν Γάλλο ζαχαροπλάστη επί Όθωνος και έγινε αμέσως η αγαπημένη λιχουδιά της αυλής του βασιλιά .
@στις αρχές του 20ού αιώνα μισό  εκατομμύριο Ελληνες είχαν μεταναστεύσει στις ΗΠΑ. 
@το ντεμπούτο του στο τραγούδι ο Τώνης Μαρούδας το έκανε το 1942 στην ταινία 'παπούτσι από τον τόπο σου' όπου ερμηνεύει την καντάδα 'τρελοκόριτσο'.

@Έχει υπολογιστεί ότι 4 εκατομμύρια σκουλήκια μπορούν να ζήσουν σε μια περιοχή που έχει τον όγκο μιας κοινής ποδοσφαιρικές μπάλας. 
@η σαμπάνια Ντομ Περινιόν ονομάστηκε έτσι από τον Βενεδικτινο μόναχο του 17ου αιώνα που τελειοποιησε την συνταγή παρασκευής σαμπανιας.
@στη Νέα Υόρκη οι μόνοι που δυσκολεύονται να βρουν ακριβά διαμερίσματα ,γιατί δεν τους δέχονται, είναι οι δικηγόροι, δημοσιογράφοι, μουσικοι, ηθοποιοί και αεροσυνοδοί 
@η λέξη γραβάτα προέρχεται από την κροατική kravate ,τον τύπο του μαντηλιού που φορούσαν οι κροάτες στρατιώτες για ζεστασιά .
@στα 158 στρέμματα του εθνικού κήπου στην Αθήνα υπάρχουν εφτάμιση χιλιόμετρα μικρων δρόμων και 519 είδη δέντρων, λουλουδιών, θαμνων κλπ.
@όταν το ινστιτούτο ψυχοφυσικων ερευνων της Οξφόρδης απηύθυνε την ερώτηση έχετε δει ποτε σας κανένα φάντασμα πήρε 1800 καταφατικές απαντήσεις. 
@το 1873 εφευρέθηκαν  τα jeans από τον πλανόδιο Βαυβαρο έμπορο Λεβί Strauss που είχε μεταναστεύσει δεκαοκτάχρονος στο Σαν Φρανσίσκο. Η εταιρεία Λέβι η Levi's έχει σήμερα πάνω από 40.000 υπαλλήλους σε 70 χώρες.
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΓΚΑΛΙΔΗΣ

No comments:

Post a Comment