Monday, September 16, 2019

BING CROSBY’S PALM SPRINGS RANCHO MIRAGE

Στην  έπαυλη που ζούσε

 τον έρωτα του για

 την Marilyn ο JFK

Το πανέμορφο εξοχικό του θρύλου του Hollywood,
 Bing Crosby, στην «παιδική χαρά των Αμερικανών προέδρων»
       


Γνωστή και ως η «παιδική χαρά των Αμερικανών προέδρων» αλλά και «καρδιά της κοιλάδας του Palm Springs», η πόλη Rancho Mirage της Καλιφόρνια οριοθετήθηκε επισήμως το 1973, σε μία ιδανική τοποθεσία μεταξύ δύο πολύ γνωστών πόλεων, της Palm Desert και της Cathedral City, στη σκιά των ορεινών όγκων του San Bernardino. Παρ’ όλα αυτά, η περιοχή είχε γίνει ήδη γνωστή πολλά χρόνια πριν, σχεδόν από τη δεκαετία του 1920, καθώς ο Χειμώνας δεν επισκέπτονταν ποτέ την κοιλάδα, η οποία ακόμα και τον Ιανουάριο έχει θερμοκρασίες 17 και 20 βαθμούς Κελσίου. Η πραγματική όμως ανάπτυξη για αυτήν την ακριβοθώρητη λωρίδα της Καλιφόρνιας των 64 τετραγωνικών χιλιομέτρων ήρθε λίγο μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου όταν δημιουργήθηκε το περίφημο Thunderbird Guest Ranch (αργότερα ονομάστηκε Thunderbird Country Club),το πρώτο resort της πόλης, που αμέσως υποδέχτηκε κάποιους από τους διασημότερους αστέρες του Hollywood αλλά και πλήθος ευκατάστατων επιχειρηματιών.



Σημαντικότερος πόλος έλξης διασήμων και κροίσων είχε ήδη αποτελέσει το περίφημο Κτήμα Annenberg, η επίσημη οικία των Walter και Leonore Annenberg, του ζεύγους με τη μεγάλη ιστορία στο χώρο των φιλανθρωπιών αλλά και με τις υψηλές διασυνδέσεις στον Λευκό Οίκο, στην τεράστια έπαυλη των οποίων φιλοξενούνταν κατά καιρούς διάσημοι όπως οι Frank Sinatra, Bob Hope, Fred Astaire και Mary Martin. Η Sunnylands, όπως ονομάστηκε αργότερα, αποτέλεσε για χρόνια τόπος διακοπών και Αμερικανών προέδρων, μεταξύ των οποίων των Gerald Ford, Richard Nixon, Ronald Reagan και πρόσφατα και του ζεύγους Obama. Μάλιστα, ο 38ος πρόεδρος των ΗΠΑ, Gerald Ford και η σύζυγος του Betty αποκαλούσαν την Rancho Mirage και την Κοιλάδα Coachella «σπίτι», ενώ στην περιοχή δημιουργήθηκε και το θεραπευτικό Κέντρο «Betty Ford», το οποίο συνεχίζει να φιλοξενεί διασημότητες απ’ όλον τον κόσμο που αναζητούν τρόπους απεξάρτησης από ναρκωτικά και αλκοόλ.
Ουσιαστικά, η πόλη Rancho Mirage δημιουργήθηκε από τη συγχώνευση τεσσάρων κλειστών και ακριβοθώρητων κοινοτήτων που φιλoξενούσαν (και συνεχίζουν) τις εξοχικές κατοικίες και τον τόπο αναψυχής διασήμων απ’ όλους τους επαγγελματικούς χώρους, κάτι στο οποίο συνέβαλαν και τα πολυάριθμα γήπεδα γκολφ, το αγαπημένο σπορ των Αμερικανών πολιτικών αλλά και πολλών αστέρων του Hollywood. Μία από τις πιο ιστορικές αλλά και πλουσιότερες κοινότητες της περιοχής, στο κέντρο περίπου της πόλης, με αυστηρά ελεγχόμενη είσοδο, είναι η Thunderbird Heights, στους πρόποδες των λόφων και πολύ κοντά στο Thunderbird Country Club, με το οποίο μάλιστα συνδέεται μέσω υπόγειας σήραγγας.
Η κοινότητα δημιουργήθηκε τη δεκαετία του 1950 και περιλαμβάνει πολυτελείς εξοχικές κατοικίες κυρίως στο μοντέρνο στυλ και την αισθητική των ’70s, οι περισσότερες από τις οποίες ανακατασκευάστηκαν και ανακαινίστηκαν με το πέρασμα του χρόνου, χωρίς όμως να χάσουν την λάμψη και τη γοητεία των περασμένων ετών. Η στενή της σχέση με το Thunderbird Country Club, που σήμερα διαθέτει ένα από τα πιο γνωστά γήπεδα γκολφ, συνέβαλε στο να αποκτήσουν ακίνητα σε αυτή πολλά από τα μέλη του ακριβοθώρητου κλαμπ, ένας από τους οποίους ήταν και ο Frank Sinatra.
Νωρίτερα όμως από τον Sinatra, ένας από τους μεγαλύτερους σταρ της αμερικάνικης σόουμπιζ πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ο πολυτάλαντος Bing Crosby, ο πρώτος στην ουσία multimedia αστέρας, είχε ήδη ανακαλύψει την περιοχή, καθώς συμμετείχε και ο ίδιος στη δημιουργία του Thunderbird Country Club. Ο Crosby, ο οποίος ήταν ήδη πάμπλουτος από τις μεγάλες επιτυχίες που είχε στην κινηματογραφική, ραδιοφωνική και κυρίως στη μουσική καριέρα του (ήταν ο τραγουδιστής του περίφημου «White Christmas»), το 1957 έφτιαξε την καλοκαιρινή του κατοικία στο Thunderbird Heights, μία εντυπωσιακή έπαυλη 650 τετραγωνικών μέτρων σε οικόπεδο έκτασης 4,5 στρεμμάτων.
Ο Crosby, ο οποίος σε όλη του τη ζωή είχε μανία με τα ακίνητα, δημιούργησε ένα πανέμορφο εξοχικό σε μαροκινό στυλ εσωτερικής διακόσμησης, με πανάκριβα έργα τέχνης, πολυτελή αλλά και μοντέρνα επίπλωση, με μοναδικά διακοσμητικά χώρου και μπιμπελό, τα περισσότερα από τα ταξίδια του και ανέσεις που μόνο μία προεδρική κατοικία θα μπορούσε -τότε- να παράσχει. Και πράγματι, ο θρυλικός ηθοποιός και τραγουδιστής, φιλοξενούσε στην κατοικία του πλήθος διασήμων, μεταξύ των οποίων και τον 35ο πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, John F. Kennedy. Μάλιστα, δεν είναι τυχαίο ότι μία από τις πτέρυγες της έπαυλης έχει το όνομα του Kennedy, ενώ αστικός μύθος θέλει τον αγαπημένο πρόεδρο των Αμερικανών να συναντά εδώ, στα κρυφά και την Marilyn Monroe κατά τη διάρκεια της αμαρτωλής σχέσης τους.
Η καλοκαιρινή έπαυλη του Bing Crosby διαθέτει μία ελιτίστικη πολυτέλεια που σε κανένα σημείο της δεν είναι κιτς ή υπερβολική, καθώς τα πάντα είναι προσεγμένα σε κάθε λεπτομέρεια, με την παράσταση να κλέβει η τεράστια πισίνα στον κήπο της κατοικίας, σε σχήμα «Τ», όπως επίσης και το συγκλονιστικό υπόστεγο με τις κολόνες γύρω από αυτήν, το οποίο περιλαμβάνει δύο καθιστικά και μία τραπεζαρία. Τα τελευταία χρόνια και ενώ η έπαυλη είχε πλέον φύγει από την ιδιοκτησία των απογόνων του ηθοποιού και τραγουδιστή (ο Bing Crosby πέθανε το 1977 σε ηλικία 74 ετών), η κατοικία ανακαινίστηκε, εφοδιάστηκε με όλα τα υπερσύγχρονα συστήματα και υπηρεσίες και διατίθεται προς ενοικίαση σε πάμπλουτους επιχειρηματίες και διασήμους, ως τόπος ξεκούρασης και διακοπών μακριά από τους αδιάκριτους τηλεφακούς φωτογράφων.
Σήμερα, η έπαυλη του Bing Crosby διαθέτει πέντε ουσιαστικά κρεβατοκάμαρες, μία εκ των οποίων ανεξάρτητη, 130 τετραγωνικά μέτρα σε έκταση με μαρμάρινης επένδυσης εσωτερικό μπάνιο, εντυπωσιακό τζάκι, δικό της καθιστικό και με άμεση πρόσβαση στο χώρο της πισίνας. Δύο ακόμα βρίσκονται σε μία ανεξάρτητη μικρότερη οικία, την περίφημη πτέρυγα του JFK, επίσης με εσωτερικό μπάνιο, τζάκι αλλά και δική της κουζίνα, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η έπαυλη διαθέτει ακόμα πλήρως εξοπλισμένο χώρο κινηματογραφικών προβολών, γυμναστήριο, τζακούζι, σπα, χαμάμ και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς.
Τέλος, η κατοικία διατίθεται και προς πώληση μέσω του γραφείου του Douglas Ellimanμε τιμή που ξεκινά από τα 5.000.000 δολάρια…
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΕΘΟΣ

No comments:

Post a Comment