το κορυφαίο ελληνικό εστιατόριο για το 2018
Το παγκόσμιο κοινό του Tripadvisor ξεχώρισε το μενού που έχει επιμεληθεί ο σεφ Γκίκας Ξενάκης και έχει ως κεντρικό στοιχείο τα ελληνικά υλικά. Μενού υψηλής ποιότητας που αναδεικνύει την μοναδικότητα αλλά και τον πλούτο των γεύσεων και των αρωμάτων της ελληνικής κουζίνας. Μια εμπειρία απολαυστική για όλες τις αισθήσεις.
Επιπλέον η κάβα του εστιατορίου που έχει επιμεληθεί ο σομελιέ και restaurant manager Στάθης Τσώκος (Gold Certification Diploma Somelie της ASI), αποτελεί από τα δυνατά χαρτιά του Aleria που ικανοποιεί και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Όλα αυτά σε έναν υπέροχο χώρο στο Μεταξουργείο που αναδεικνύει χαρακτηριστικά την αναγέννηση της περιοχής.
Τη λίστα με τα 10 καλύτερα ελληνικά εστιατόρια της χρονιάς, συμπληρώνουν:
Βενετσιάνικο Πηγάδι
Ένα από τα πιο ρομαντικά εστιατόρια της Κέρκυρας! Ανακαινίστηκε και άνοιξε ξανά τις πόρτες του, έτοιμο πλέον να χαράξει μια νέα επιτυχημένη πορεία! Στην πλατεία Κρεμαστής μπροστά από το ιστορικό Βενετσιάνικο πηγάδι όπου και πήρε το όνομα του, βρίσκεται ο ζεστός και προσεκτικά διακοσμημένος εσωτερικός χώρος του, που συνδυάζει την καλή αισθητική με την ιστορία του κτιρίου και υπόσχεται ξεχωριστές βραδιές.
Melenos Roof Top Dining
Ο υπαίθριος χώρος εστίασης του Melenos είναι ένα ξεχωριστό εστιατόριο της Λίνδου. Ένα υπαίθριο εστιατόριο που υμνεί τις παραδόσεις της ελληνικής κουζίνας, χρησιμοποιώντας φρέσκα ελληνικά υλικά που αφήνουν τους πελάτες ικανοποιημένους και εντυπωσιασμένους. Το μενού αλλάζει ανάλογα με την εποχή,με τους σεφ να υπόσχονται μια σειρά γευστικών προτάσεων.
Funky Gourmet
Το εστιατόριο έμπνευση των Αργυρώ Χιλιαδάκη, Γεωργιάννας Χιλιαδάκη και Νίκου Ρούσσου, που πιστεύει σε μια κουζίνα funky και gourmet. Ένα σύγχρονο εστιατόριο που διακρίνεται για την υψηλή γαστρονομία και διαδραστική κουζίνα του που ενεργοποιεί τις αισθήσεις, και προσεγγίζει τον κόσμο με ένα τρόπο πρωτοποριακό και αντισυμβατικό. Με έμπνευση από την παράδοση, δημιουργεί μια avant-garde ελληνική κουζίνα εκλεπτυσμένη και διασκεδαστική, που προκαλεί συναισθήματα και ξυπνά αναμνήσεις.
GB Roof Garden
Έχει βραβευθεί τέσσερις συνεχόμενες φορές από το περιοδικό Wine Spectator. Η θέα της Αθήνας από το εστιατόριο στο roof garden του Grande Bretagne είναι συγκλονιστική, ενώ προσφέρει και απρόσκοπτη θέα προς την Ακρόπολη, το Λυκαβηττό και τη Βουλή των Ελλήνων. Μια εμπειρία που σε συνδυασμό με το φαγητό είναι πράγματι μαγευτική. Η κοσμοπολίτικη αύρα του γίνεται πλέον αισθητή όταν ανάβουν τα φώτα της πόλης.
La Maison
Το εστιατόριο βρισκεται στο όμορφο χωριό Ημεροβίγλι της Σαντορίνης. Με εκπληκτική θέα στην καλντέρα, τη θάλασσα, το ηλιοβασίλεμα, το ηφαίστειο και τα γύρω νησιά είναι το ιδανικό σημείο για να απολαύσει κανείς μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία στη Σαντορίνη. Οι καινοτόμες γεύσεις, η επαγγελματική εξυπηρέτηση και η ρομαντική ατμόσφαιρα συνδυάζονται με το πάθος των ανθρώπων του La Maison για τη δημιουργία μια κουζίνας που σερβίρει τις πιο εκλεκτές γεύσεις που μπορούν να δοκιμάσουν και να απολαύσουν οι επισκέπτες του νησιού.
The Athenian House
Το Athenian House στοχεύει να αναγεννήσει τον πλούτο της αθηναϊκής γαστρονομίας, επαναφέροντας την ελληνική κουζίνα στις παραδοσιακές Μεσογειακές ρίζες της, βασιζόμενο περισσότερο στο λάδι, τα λαχανικά, τα εξαιρετικά φαγητά και τα τοπικά προϊόντα που βρίσκονται στην Ελλάδα. Το εστιατόριο χρησιμοποιεί καινοτόμες πρακτικές μαγειρέματος και μετατρέπει όλες τις παραδοσιακές συνταγές σε γκουρμέ προτάσεις.
Βαρούλκο
Το εστιατόριο του διάσημου σεφ Λευτέρη Λαζάρου βρίσκεται σ΄ ένα από τα πιο όμορφα σημεία στην Αττική, μπροστά στη θάλασσα, στο γραφικό Μικρολίμανο με θέα την όμορφη μαρίνα και τον ιστιοπλοϊκό όμιλο. Για το μεσημεριανό γεύμα, ο σεφ προτείνει πιάτα καθημερινά και κοντά στη λογική του μεζέ, όπως το ξιδάτο χταπόδι, ή τα κυδώνια αχνιστά με Λημνιό κρασί, σκόρδο και μαϊντανό, τα οποία συνοδεύει ιδανικά η νέα λίστα ούζων και ελληνικών αποσταγμάτων αλλά και η λίστα κρασιών όπου μπορείτε να βρείτε πολλές ελληνικές ετικέτες και κρασιά σε ποτήρι σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές.
M-eating
Το εστιατόριό φιλοξενείται σε ένα παραδοσιακό Μυκονιάτικο κτήριο οικοδομημένο στις αρχές του προηγούμενου αιώνα και ξεχωρίζει για την ποιοτική μεσογειακή και τοπική κουζίνα του.Ο chef και ιδιοκτήτης του εστιατορίου Παναγιώτης Μενάρδος, θέλησε με βάση την εμπειρία του σε κουζίνες πεντάστερων ξενοδοχείων του νησιού και δουλεύοντας δίπλα σε καταξιωμένους chef, να ετοιμάσει ένα μενού με στοιχεία ευρύτερης μεσογειακής κουζίνας, σε συνδυασμό με ντόπιες γεύσεις διαφορετικά δοσμένες.
Ελαίας Γη
Στο Ελαίας γη, τα πάντα είναι μαγειρεμένα μόνο με ελαιόλαδο, που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής, της κουλτούρας και… της κουζίνας του. Μέσα από δημιουργικές επεμβάσεις στην παραδοσιακή κουζίνα, φρεσκάρουν, και αναδεικνύουν ακόμα περισσότερο τις γευστικές αναφορές στις βαθύτερες ρίζες της ελληνικής μαγειρικής παράδοσης, φέρνοντας στο πιάτο μια ιδιαίτερη ποικιλία εξαίρετων εδεσμάτων, με εποχιακά μόνο προϊόντα, σε μενού γευσιγνωσίας.
No comments:
Post a Comment