Thursday, August 16, 2018

 Νοίκιασε 40 δωμάτια και 23 βίλες στο ξενοδοχείο του στην Κέρκυρα ο εμίρης του Κατάρ




ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ
Η ξύλινη πόρτα στην αριστερή πλευρά του ιστορικού ξενοδοχείου «Miramare», η οποία χωρίζει το πολυτελές resort από τη σουίτα που είχε κατασκευαστεί ειδικά για τον εμίρη του Κατάρ, άνοιξε για πρώτη φορά πριν από λίγες ημέρες προκειμένου να περάσει ο βαθύπλουτος ιδιοκτήτης.
Μόνο που ο Χαμάντ Μπιν Χαλίφα Αλ Θανί έφτασε με την ιδιότητα του πελάτη, αφού το ξενοδοχείο που κατασκευάστηκε από θυγατρική του κρατικού καταριανού ομίλου Al Rayyan έχει πλέον παραχωρηθεί με τη μέθοδο της μακροενοικίασης για 20 χρόνια στην εταιρία Domes Resorts του ομίλου Σπανού. Ενώ η χλιδάτη τουριστική εγκατάσταση είχε τεθεί σε λειτουργία μόλις δύο εβδομάδες, οι υπεύθυνοι ενημερώθηκαν ότι ο εμίρης θα φτάσει στο ξενοδοχείο για ολιγοήμερες διακοπές και αμέσως στο προσωπικό σήμανε συναγερμός. Τα πανάκριβα μάρμαρα της σουίτας που σχηματίζουν ρόμβους σε μαύρο και γκρι χρώμα γυαλίστηκαν, φρέσκα λουλούδια τοποθετήθηκαν στα βάζα, ενώ στην τραπεζαρία προστέθηκε μια τεράστια ξύλινη θήκη με χρυσές λεπτομέρειες για τα αγαπημένα του πούρα και συνεχώς αναμένονταν οι σαμπάνιες και τα φρούτα.
Ο εμίρης και η συνοδεία του νοίκιασαν το μισό ξενοδοχείο, καθώς ήταν συνολικά περίπου εκατό άτομα. «Εκλεισαν 40 δωμάτια και 23 βίλες, ενώ διατέθηκε η σουίτα που είχε κατασκευαστεί στο ξενοδοχείο για τον ίδιο τον εμίρη», λέει στον «Ε.Τ.» της Κυριακής ο διευθυντής το «Domes Miramare Corfu», Κώστας Μπιμπλής, και προσθέτει σχετικά με το αίτημα της συνοδείας του: «Οι συνεργάτες του μας ζήτησαν να μην έχουμε καμία ιδιαίτερη συμπεριφορά απέναντί του αλλά να του φερόμαστε όπως σε όλους τους πελάτες», σημειώνει ο κ. Μπιμπλής.
Στη σουίτα του Αλ Θανί κυριαρχεί το λευκό χρώμα και ένα τεράστιο κλαδί ελιάς από ψηφιδωτό στολίζει τον τοίχο της εισόδου. Η ιδιωτική πισίνα και το τζακούζι στο εξωτερικό, καθώς επίσης το χαμάμ στο εσωτερικό συμπληρώνουν την εικόνα της πολυτέλειας με ανατολίτικες πινελιές, ενώ ακόμα και στο μπάνιο ανάμεσα στα υψηλής αισθητικής ψηφιδωτά έχει τοποθετηθεί οθόνη τηλεόρασης συντονισμένη με όλα τα μεγάλα αραβικά τηλεοπτικά δίκτυα. Ακριβώς δίπλα είναι χτισμένο ένα ακόμα πολυτελές bungalow που προοριζόταν για την τρίτη σύζυγό του Σεΐκα Μοζάχ, η οποία συχνά φιλοξενείται στις σελίδες των περιοδικών μόδας ως διεθνές σύμβολο κομψότητας.
Η σουίτα της με το εντυπωσιακό ξύλινο μπουντουάρ, τις φινετσάτες κουρτίνες σε αποχρώσεις του μοβ και τα κρυστάλλινα φωτιστικά χρησιμοποιήθηκε επίσης από τον Αλ Θανί, καθώς εκείνη δεν τον συνόδευσε σε αυτό το ταξίδι. Ηταν όμως μαζί του 3 από τα 24 παιδιά του, που έμεναν σε άλλες βίλες και όλοι μαζί… όργωναν το Ιόνιο με τις δύο θαλαμηγούς της οικογένειας, την «ΚΑΤΑRΑ» και την «ΚΑΤΑRΑ 2». Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Ε.Τ.» της Κυριακής, ο εμίρης, ο ένας γιος και οι δύο κόρες του, ο καθένας με τη δική του συνοδεία, κάθε πρωί επιβιβάζονταν μπροστά από το ξενοδοχείο στα βοηθητικά σκάφη που τους οδηγούσαν στις θαλαμηγούς για ένα ακόμα ταξίδι στο Ιόνιο, ενώ μεταξύ των προορισμών τους ήταν οι Παξοί και η Λευκάδα.
Το «Miramare» αγοράστηκε το 2013 από τον Χαμάντ Μπιν Χαλίφα Αλ Θανί, που έχει πλέον παραδώσει τα ηνία του εμιράτου στο γιο του, Ταμίμ. Η επένδυση κόστισε περίπου 50 εκατ. ευρώ, καθώς 15 εκατ. καταβλήθηκαν για την αγορά του ακινήτου και τα υπόλοιπα για τις εργασίες ανακατασκευής και την επίπλωση. Ο Αλ Θανί επιθεώρησε προσωπικά την πορεία των έργων τον Σεπτέμβριο του 2016, αλλά στη συνέχεια, λόγω του ναυαγίου των υπόλοιπων επενδύσεών του στο Ιόνιο, αποφάσισε να παραχωρήσει και τη διαχείριση του ξενοδοχείου, του μόνου έργου δικών του συμφερόντων που ολοκληρώθηκε στην Ελλάδα.
Η τουριστική εγκατάσταση που σχεδίαζε πάνω από το Ναυάγιο της Ζακύνθου έχει κολλήσει σε δικαστικές περιπέτειες, αν και πρόσφατα δικαστική απόφαση άφησε παράθυρο για την αξιοποίηση της περιοχής, ορίζοντας πραγματογνώμονα για την ιδιοκτησία μόνο ενός τμήματος της επίδικης έκτασης γύρω από τη Μονή Αγίου Γεωργίου των Κρημνών. Στις μακέτες έμεινε και το art island που είχε σχεδιάσει με τη φιλότεχνη κόρη του, Μαγιάσα, στη νησίδα Οξυά, λόγω περιβαλλοντικών θεμάτων και δικαστικών διενέξεων. Στο «Miramare», πάντως, έγιναν πολλές αλλαγές και από την εταιρία Domes Resorts, κυρίως, στα έπιπλα και τους κοινόχρηστους χώρους. Αθικτες έμειναν μόνο οι υπεραιωνόβιες ελιές, που υπήρχαν στον περιβάλλοντα χώρο, και μία από αυτές βρίσκεται στο κέντρο του λόμπι, το οποίο έχει σχεδιαστεί ειδικά ως αίθριο στο συγκεκριμένο σημείο.
Το ξενοδοχείο θα λειτουργεί υπό την ομπρέλα της διεθνούς αλυσίδας Marriot, αρχιτέκτονας της οποίας εντυπωσιάστηκε από το Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος και σχεδίασε αντίστοιχη οροφή με καντήλια πάνω από το μπαρ. Το ξενοδοχείο «Miramare» ταυτίστηκε στο παρελθόν με την οικογένεια Ωνάση, καθώς χτίστηκε το 1960 από τον Γεράσιμο Πατρονικόλα, σύζυγο της Καλλιρρόης Πατρονικόλα, που ήταν ετεροθαλής αδερφή του μεγιστάνα, ενώ εγκαινιάστηκε από τον τότε πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή. Πολιτικές προσωπικότητες από όλο τον κόσμο, ισχυροί επιχειρηματίες και καλλιτέχνες πέρασαν από τα δωμάτιά του απολαμβάνοντας τις διακοπές τους στο Ιόνιο.
Ηδη τα πορτρέτα του Ωνάση, της Μαρίας Κάλλας, της Τζάκι Κένεντι και του Κωνσταντίνου Καραμανλή έχουν φτάσει και θα κοσμούν τους τοίχους του ξενοδοχείου ως συνδετικός κρίκος με το ένδοξο παρελθόν του. Οι Αραβες επενδυτές φρόντισαν να κατασκευάσουν στο resort ειδική σουίτα για τον Αλ Θανί και τη Σεΐκα Μοζάχ, που με τα νέα δεδομένα θα τις χρησιμοποιούν όταν το επισκέπτονται, αλλά τον υπόλοιπο καιρό η σουίτα με τη μυστική είσοδο θα είναι διαθέσιμη και υπόσχεται να προσφέρει γεύση από «χίλιες και μία νύχτες» σε τουρίστες με γερά πορτοφόλια.

Αδυναμία στο τζατζίκι

Για φαγητά και ποτά οι υψηλοί επισκέπτες του «Domes Miramare» έκαναν… εξαντλητική χρήση του room service, καθώς απέφευγαν να βγαίνουν από τα δωμάτιά τους και προτιμούσαν να παραγγέλνουν στα δωμάτια. Μόνο μία φορά ο Αλ Θανί βγήκε για φαγητό στο εστιατόριο του ξενοδοχείου «1962» δίπλα στη θάλασσα τιμώντας δεόντως τους ελληνικούς καλοκαιρινούς μεζέδες. Συγκεκριμένα, παρήγγειλε καλαμάρι ψητό και έδειξε ιδιαίτερη αδυναμία στο τζατζίκι, παραγγέλνοντας μία επιπλέον μερίδα για να την πάρει μαζί του στη σουίτα. Ο Αλ Θανί, που έμεινε πέντε ημέρες στο ξενοδοχείο, κυκλοφόρησε και στην πόλη της Κέρκυρας, όπου δεν αρνήθηκε να βγάλει και φωτογραφίες όταν του ζητήθηκε. Μία από αυτές, με ιδιοκτήτη καταστήματος παγωτών, εντυπωσίασε το Διαδίκτυο, λόγω της αλλαγής στην εμφάνισή του, καθώς έχει αδυνατίσει αισθητά και έχει πιο μακριά μαλλιά απ’ ό,τι στο παρελθόν.

No comments:

Post a Comment