Tuesday, January 17, 2017

Η Παλλημνιακή Αδελφότητα «Ηφαιστος» γιόρτασε με την βασιλόπιτα
Του Φώτη Παπαγερμανού
Νέα Υόρκη. Την ευκαιρία να συγκεντρωθούν στο Λημνιακό Σπίτι λίγες μέρες μετά τον ερχομό του νέου χρόνου 2017, είχαν τα μέλη της Παλλημνιακής Αδελφότητας «Ηφαιστος» και του γυναικείου τμήματος «Μαρούλα» και μαζί με τους φίλους τους να γιορτάσουν μέσα σε μια οικογενειακή ατμόσφαιρα την έλευση του νέου χρόνου.
Η γιορτή είχε όλα τα χαρακτηριστικά ενός γλεντιού με ορχήστρα, τραγούδια και χορό, αλλά και με ζεστό φαγητό, ειδικά μαγειρευμένο με μπόλικο κρασί και πολύ κέφι.
Η Αδελφότητα άλλωστε είναι γνωστή για την φιλοξενία της και την παροχή ενός πιάτου φαγητού σε όλους όσους το έχουν ανάγκη.
Οι κυρίες του γυναικείου τμήματος «Μαρούλα» φρόντισαν για το σερβίρισμα και όλοι όσοι δοκίμασαν τις λιχουδιές ανυπομονούσαν να δοκιμάσουν και την βασιλόπιτα που ετοίμασε ειδικά για την εκδήλωση το γνωστό ζαχαροπλαστείο «Αρτόπολις» αλλά και τους σπιτικούς κουραμπιέδες.
Το καλοσώρισμα έδωσε ο πρόεδρος του «Ηφαιστου» κ. Γεώργιος Γιόκος, ενώ την προσευχή έκανε ο π. Ιωάννης Αντωνόπουλος. Μεταξύ άλλων στην εκδήλωση έδωσε το παρών της και η μητέρα του εκδότη του «Ε.Κ.» κ. Αντώνη Διαματάρη, η κα. Χαραλαμπία Διαματάρη.
Η εκδήλωση σηματοδοτεί την έναρξη των εκδηλώσεων για τη νεα χρονιά και η Αδελφότητα μεταξύ άλλων προγραμματίζει και τη ετήσια χοροεσπερίδα τον προσεχή Μάρτιο.
Με την ευκαιρία της κοπής της βασιλόπιτα οι κυρίες της «Μαρούλας» ετοίμασαν και λαχειοφόρο αγορά με πλούσια δώρα






ΛΕΖΑΝΤΕΣ:
 – Η κυρία Χαραλαμπία Διαματάρη μητέρα του εκδότη του «ΕΚ» Αντώνη Διαματάρη (δεύτερη απο αριστερά) μαζί με μια φίλη της.
 – Οι κυρίες της «Μαρούλας» έδωσαν το σύνθημα για το κέφι και χόρεψαν στην εκδήλωση.
 – Ο πρόεδρος της Αδελφότητας κ. Γιώργος Γιόκος

– Την βασιλόπιτα για την ελδήλωση ετοίμασε το ζαχαροπλαστείο «Αρτόπολις» 

No comments:

Post a Comment