Friday, January 27, 2017

 υπόγεια υπερπολυτελής πόλη στην μέση της αυστραλιανής ερήμου

COOBER PEDY

Εκτύπωση
Κατά καιρούς, έχουμε γράψει ιστορίες για τους κινδύνους που μπορεί να συναντήσει κανείς στην άγρια Αυστραλία. Από τις δηλητηριώδεις αράχνες και τα γιγαντιαία φίδια, μέχρι τα βίαια καγκουρό, τις φονικές τσούχτρες και τις ακραίες καιρικές συνθήκες, η αυστραλιανή Γη μπορεί να αποδειχτεί εφιαλτική. 
Και εάν αναρωτιέστε πως οι κάτοικοί της καταφέρνουν να αντιμετωπίζουν τις ακραίες συνθήκες, σας φέρνουμε σαν παράδειγμα την υπόγεια πόλη Coober Pedy στην μέση της αυστραλιανής ερήμου. 
coober pedy
coober pedy
Περισσότεροι από 3.500 άνθρωποι 45 διαφορετικών εθνικοτήτων διαμένουν σε πολυτελή διαμερίσματα που διαμορφώθηκαν εντός ενός παλιού ορυχείου. Ιδρύθηκε το 1915 και, από την επιφάνεια, είναι σχεδόν άφαντη. Οι μικροί αμμόλοφοι που έχουν τοποθετηθεί για την παροχή οξυγόνου στην υπόγεια πόλη, μοιάζουν περισσότεροι με φωλιές γιγαντιαίων εντόμων, παρά με ανθρώπινη γειτονιά.
coober pedy
coober pedy
Η Coober Pedy διαθέτει εκκλησίες, εστιατόρια, ξενοδοχεία και άλλες επιχειρήσεις. Η θερμοκρασία διατηρείται στους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου χειμώνα-καλοκαίρι, ενώ πολλά από τα σπίτια είναι πραγματικά εντυπωσιακά. 
coober pedy
coober pedy

No comments:

Post a Comment