Friday, September 4, 2015

Τα πέντε οργανωμένα καταλύματα για γυμνιστές στην Ελλάδα 




- Vritomartis, Σφακιά
vritomartis
Ένα από τα πιο γνωστά θέτρετρα βρίσκεται στην Κρήτη. Πρόκειται για το Vritomartis στα Σφακιά, με θέα στο Λιβυκό Πέλαγος και τα Λευκά Όρη. Παρέχει άμεση επαφή των παραθεριστών με το φυσικό περιβάλλον, ενώ σε όλους του εξωτερικούς χώρους επιτρέπεται ο γυμνισμός ή η ένδυση - προαιρετικά - καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι επισκέπτες οφείλουν να κυκλοφορούν με ρούχα, πετσέτα ή παρεό σε όλους τους εσωτερικούς χώρους.
Πρόκειται για ένα ξενοδοχείο, το οποίο προτείνεται και για οικογενειακές διακοπές, και παρέχει ειδικές ανέσεις για τα παιδιά.


- Vassaliki Naturist Club, Κεφαλονιά
vassaliki
Χώρος φιλοξενίας γυμνιστών είναι και το ξενοδοχείο Vassaliki Naturist Club, στον Βασιλικό Κεφαλονιάς, σε απόσταση μόλις δέκα λεπτών από Αργοστόλι.
Ο Βασιλικός είναι ένα από τα πιο γραφικά χωριά του νησιού, το οποίο παραμένει ανεπηρέαστο από την… τουριστική εισβολή.


- Naturist Angel Ρόδος
naturistangel
Το τρίτο στη λίστα είναι το Naturist Angel στο Παραδείσι της Ρόδου και συγκεκριμένα, στο 18ο χλμ Ρόδου-Καμείρου.
Προσφέρει εξωτικό περιβάλλον, μόλις λίγα μέτρα από τη θάλασσα, μέσα σε χουρμαδιές, φοινικιές, μπανανιές και πεύκα.
Η μονάδα λειτουργεί σε συνεργασία με τη Διεθνή Ομοσπονδία Γυμνιστών και σύμφωνα με τον κανονισμό του ο γυμνισμός είναι υποχρεωτικός σε όλους τους εξωτερικούς χώρους που βρίσκονται στα όρια των εγκαταστάσεων του, από το πρωί έως τη δύση του ήλιου.


- Naturist Panorama Ζάκυνθος
naturistpanorama
Ένα ακόμα νησί του Ιουνίου, το οποίο φιλοξενεί μονάδα γυμνιστών είναι η Ζάκυνθος. Το ξενοδοχείο Naturist Panorama, βρίσκεται σε ένα από τα σημαντικότερα σημεία ωοτοκίας της χελώνας καρέτα – καρέτα, τον Βασιλικό.
Πρόκειται για ένα ξενοδοχείο, το οποίο ανήκει σε Έλληνες επιχειρηματίες, διαθέτει πλούσια βλάστηση με φοινικόδεντρα, μπανανόδεντρα, λεμονιές και ποικιλόχρωμα λουλούδια σε όλο τον περιβάλλοντα χώρο.


- Fig Leaf  Villas, Μεσσηνία
figleaf
Οι εγκαταστάσεις του Fig Leaf Villas ανήκουν σε Βρετανούς επιχειρηματίες, ενώ το συγκεκριμένο θέρετρο βρίσκεται σε απόσταση μόλις 20 χιλιομέτρων έξω από την Καλαμάτα και συγκεκριμένα λίγο έξω από το χωριό Καλαμάκι.
Χαρακτηριστικό είναι ότι στην κεντρική σελίδα των καταλυμάτων, αναφέρεται:
«Είμαστε γυμνιστές πολλά χρόνια τώρα, μέλη του κινήματος των Βρετανών γυμνιστών. Ο ενθουσιασμός μας, μας οδήγησε σε μία φιλόξενη χώρα, όπου όταν είναι κανείς γυμνός μπορεί να νιώθει πολύ πιο άνετα σε αντίθεση με το Ηνωμένο Βασίλειο»..
Το «Φύλλο Συκής» όπως μεταφράζεται η επωνυμία του, προσφέρει διάφορες δραστηριότητες όπως ποδηλασία βουνού, ιστιοπλοΐα, πεζοπορία, ιππασία, wind surfing και αρκετές ακόμη.

Οι επίσημα αναγνωρισμένες παραλίες για γυμνιστές

Oι μοναδικές αναγνωρισμένες παραλίες για γυμνιστές από τις τοπικές αρχές, είναι τρεις:
- Φαληράκι Ρόδου: Αναγνωρισμένη από το 1980
faliraki
- Σαρακίνικο Γαύδου: Αναγνωρισμένη από το 2011
sarakiniko
- Βελανιό Σκοπέλου: Αναγνωρισμένη από το 2012
velanio

Οι ανεπίσημες παραλίες

Στις παραλίες αυτές συχνάζουν γυμνιστές, ιδίως κατά της περιόδους αυξημένης τουριστικής κίνησης. Εκεί συνυπάρχουν ενδεδυμένοι παρεθεριστές αλλά και γυμνιστές.
Οι πιο γνωστές από αυτές είναι:
Μυρτιώτισσα Κερκύρας, Μπανάνα Σκιάθου, Χιλιαδού Ευβοίας, Χαλικιάδα Αγκιστρίου, Ραμνούντας Αττικής, Τσαμαδού Σάμου, Super Paradise Μυκόνου, Παράγκα Μυκόνου, Super Paradise Θάσου, Μικρή Ιταλίδα Κουφονησίων, Ψαραβολάδα Μήλου, Τρυπητή Δονούσας.
Επίσης, τα Λιβαδάκια, το Καράβι, η Ψιλή Άμμος, ο Κουταλάς, η Λιά και η Συκαμιά της Σερίφου. Ο Φάρος, το Βαθύ, το Κάστρο, η Φυκιάδα και η Χερρόνησος της Σίφνου, καθώς και το Κλεισίδι, η Ρούκουνα και το Μοναστήρι της Ανάφης.

No comments:

Post a Comment