Saturday, September 19, 2015

"Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς" στα νησιά μας

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου oργανωνει τον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2015, υπό το γενικό σύνθημα «Ευρώπη, μια κοινή κληρονομιά» και με κεντρικό θέμα: «Βία και ανεκτικότητα». Στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών της Ευρώπης στην προστασία και προβολή της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.



Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου προγραμματίζει τις εξής εκδηλώσεις:
Λέσβος
1. Αρχαιολογικός και ιστορικός περίπατος στην πόλη της Μυτιλήνης. Σημάδια βίας και ανεκτικότητας στο πέρασμα των χρόνων…, από αρχαιολόγους της Εφορείας.
Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2015, περιοχή της Επάνω Σκάλας Μυτιλήνης και ώρα 18:00. 
Ως σημείο συνάντησης ορίζεται το ναίδριο του Αποστόλου Παύλου.
2. Εισήγηση του προϊσταμένου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου δρος Παύλου Τριανταφυλλίδη με τίτλο: Ένα τραγικό γεγονός από την Ναυμαχία της Λάδης στην αρχαία Τραγαία (Αγαθονήσι).
Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2015, Αμφιθέατρο Νέου Αρχαιολογικό Μουσείο Μυτιλήνης και ώρα 19:00
Λήμνος
1. Αρχαιολογικός και ιστορικός περίπατος στο Κάστρο της Μύρινας:Το κάστρο της Μύρινας και η αντίστασή του στις πολεμικές επιδρομές της Λήμνου, από την αρχαιολόγο κ. Μάλαμα Μαρή.  
Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2015, Κάστρο Μύρινας και ώρα 18:00.
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με το συντονισμό του Συμβούλιου της Ευρώπης, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Λέσβου και με τη Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης.  
Το τριήμερο του επίσημου εορτασμού (25-27 Σεπτεμβρίου) η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία αρμοδιότητας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου είναι ελεύθερη.

No comments:

Post a Comment