Monday, September 21, 2015

 5 μπαρ στη Θεσσαλονίκη που θα σε «ταξιδέψουν»



Σινάτρα με κρασί ή Φρόυντ με κοκτέιλ; - 5 μπαράκια στη Θεσσαλονίκη που θα σε «ταξιδέψουν»
Μπορεί το καλοκαίρι να αποχώρησε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μαζί του έφυγε και η καλή διάθεση. Ό, τι καιρό και να έχει θες να βγεις έξω με την παρέα, να πιείς το ποτάκι σου, να ακούσεις την μουσικούλα σου, να περάσεις καλά. Τα κοκτέιλ μπορεί να έχουν καθιερωθεί ως καλοκαιρινές απολαύσεις, αλλά είναι παντός εποχής.
Αν έχεις όρεξη, κάθε τι μπορείς να το μετατρέψεις σε αφορμή για έξοδο. Με φίλους ή με το έτερον ήμισυ, με χαλαρή διάθεση για κουτσομπολιό ή με σούπερ ενέργεια για πάρτι, η Θεσσαλονίκη έχει να σου προσφέρει διέξοδο σε ό, τι κι αν διαλέξεις.
Στη Μητροπόλεως θα βρεις το Sinatra espresso wine bar. Από τα μαγαζιά που έδωσαν πνοή σε αυτήν την περιοχή του κέντρου. Αν πας απογευματάκι θα δοκιμάσεις τον υπέροχο καφέ του. Αργότερα, σε περιμένει μια μεγάλη γκάμα κρασιών που δεν θα σε αφήσει ανικανοποίητο, όποια κι αν είναι τα γούστα σου.
Μπορείς να επιλέξεις και την αγαπημένη σου μπύρα από τον κατάλογο ή ένα κοκτέιλ. Αλλά wine bar είναι, μην αφήσεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις καλό κρασί να πάει χαμένη. Ο χώρος είναι καλαίσθητος, με ρετρό διάθεση. Περιτριγυρισμένο από νεοκλασικά κτίρια, σου προσφέρει και όμορφη θέα. Κατάφερε να τραβήξει κόσμο σε σημείο που δεν θεωρείται «εμπορικό» και να γίνει το νέο hot spot της πόλης. Καλές τιμές, ωραία μουσική, ζεστό και φιλικό κλίμα. Η βραδιά σου θα είναι εγγυημένα καλή εκεί.
Σινάτρα με κρασί ή Φρόυντ με κοκτέιλ; - 5 μπαράκια στη Θεσσαλονίκη που θα σε «ταξιδέψουν»
Το Froyd’s cocktail bar είναι ένα άλλο εκπληκτικό coctail bar στη Θεσσαλονίκη, στον πεζόδρομο της Καλαποθάκη. Τον δεύτερο πιο γνωστό πεζόδρομο της Θεσσαλονίκης, με την όμορφη ατμόσφαιρα του. Είναι ένα θεματικό κοκτεϊλάδικο που σε γοητεύσει. Θα βρεις κοκτέιλ με ονόματα όπως lemon pie, Black forest, Caipiroska Strawberry, Lila pause. Το πιάνεις το κόνσεπτ.
Κάθε μήνα η λίστα των κοκτέιλ ανανεώνεται. Πάντα θα έχεις να δοκιμάσεις κάτι καινούργιο. Κι αν για κάποιο λόγο δεν μπορείς να καταναλώσεις αλκοόλ μην απογοητεύεσαι. Τα virgin κοκτέιλ είναι καταπληκτικά. Ωραία ατμόσφαιρα με χαλαρή μουσικούλα. Στα μπόνους η τοποθεσία. Το κλίμα που προσφέρει το στενάκι ομορφαίνει περισσότερο το μαγαζί.
Σινάτρα με κρασί ή Φρόυντ με κοκτέιλ; - 5 μπαράκια στη Θεσσαλονίκη που θα σε «ταξιδέψουν»
Όσοι το έχουν επισκεφθεί το έχουν ερωτευτεί. Κάποιοι το συγκαταλέγουν και στα καλύτερα κοκτεϊλάδικα της Ελλάδας! Ο λόγος για το Cocktail Bar στην οδό Πολυτεχνείου. Σίγουρα θα βρεις ένα κοκτέιλ που θα σε ενθουσιάσει. Είναι self service. Μην βιαστείς να καταμετρήσεις το χαρακτηριστικό αυτό στα αρνητικά. Έτσι έχεις την δυνατότητα να πιάσεις κουβεντούλα με τον bar tender, να του πεις τι σου αρέσει και να φτιάξει ένα κοκτέιλ μόνο για σένα. Δεν περιορίζονται στον κατάλογο.
Η διακόσμηση θυμίζει κάτι από Νέα Υόρκη με τα neon lights και τις προβολές στον τοίχο. Επίσης, μπορεί να πετύχεις αρκετά events. Ανεβαστική μουσική για να περάσεις καλά με την παρέα. Αν δεν είσαι της υψηλής έντασης, ίσως προτιμήσεις κάποια μέρα που δεν μαζεύει πολύ κόσμο και τα πράγματα είναι πιο ήρεμα.
Σινάτρα με κρασί ή Φρόυντ με κοκτέιλ; - 5 μπαράκια στη Θεσσαλονίκη που θα σε «ταξιδέψουν»
Είσαι έτοιμος για ένα ταξίδι στο χρόνο; Η πύλη της χρονομηχανής σε περιμένει στο House of misfits στην Παύλου Μελά 30. Μια εναλλακτική πρόταση που ανταποκρίνεται άψογα στο κόνσεπτ ενός σύγχρονου cocktail bar. Κάνε μια στάση στις δεκαετίες ’50 και ’60 το απογευματάκι για καφέ ή τσάι στο βρετανικό σαλόνι με pop μουσική και γλυκές λιχουδιές.
Το βράδυ προχώρα στο δεύτερο επίπεδο, το μπαρ του παρόντος. Εδώ θα βρεις τα καλύτερα ποτά της βραδιάς και – φυσικά – ιδιαίτερα κοκτέιλ. Για σίγουρη επιτυχία δοκίμασε Pornstar Martini και Sipsmith Gin, ένα χειροποίητο gin με παραγωγή 1000 μόνο φιαλών κάθε χρόνο. Θα βρεις όμως και κρασί και γνωστές βρετανικές μπίρες με πλούσια πιάτα αλλαντικών, τυριών και φρούτων, αλλά και σαμπάνιες, για πιο ιδιαίτερες περιστάσεις.
Από Πέμπτη έως Σάββατο στο υπόγειο θα βρεις το club του μέλλοντος με dance βρετανική μουσική και θεματικά parties. Αν ψάχνεις κάτι εντελώς διαφορετικό από ό, τι έχεις δει αυτό είναι το κατάλληλο μέρος. Σημείωσε το happy hour, κάθε μέρα 18.00 - 21.00, με μπύρα 3 ευρώ, κοκτέιλ 6 και απλό ποτό 5.
Σινάτρα με κρασί ή Φρόυντ με κοκτέιλ; - 5 μπαράκια στη Θεσσαλονίκη που θα σε «ταξιδέψουν»
Θες να γυρίσεις στις εποχές που ο κόσμος είχε λιγότερες επιθυμίες και περνούσε καλύτερα; Το RE Take me there, στην Ικτίνου είναι το μέρος για σένα. Με rock στυλ, διάθεση και φιλοσοφία περιμένει να σας ταξιδέψει. Αν πας πρωί ή απόγευμα δοκίμασε οπωσδήποτε την μπίτερ σοκολάτα με πορτοκάλι κ κανέλα, είναι απίστευτη! Αν πας βραδάκι, αλλάζει το πράγμα. Είναι ώρα για κοκτέιλ. Εμπιστευτείτε την barmaid και ζητήστε να σας φτιάξει κάτι πρωτότυπο. Δεν αλλάζει πάντα τα συστατικά των κλασσικών κοκτέιλ, αλλά προσθέτει κάποιες μικρές διαφορετικές λεπτομέρειες που ξέρει μόνο εκείνη. Αλλά προετοιμαστείτε. Αυτές οι λεπτομέρειες «χτυπάνε».
Σινάτρα με κρασί ή Φρόυντ με κοκτέιλ; - 5 μπαράκια στη Θεσσαλονίκη που θα σε «ταξιδέψουν»

No comments:

Post a Comment