Thursday, September 3, 2015

ΜΥΚΟΝΟΣ 2015

 Τα καλύτερα εστιατόρια σε ξενοδοχεία της Μυκόνου!


TOP 14 : Τα καλυτερα εστιατορια σε ξενοδοχεια της Μυκονου! Δοκιμαστε τα! (PHOTOS)


Πολλά από τα ξενοδοχεία του νησιού µάς ανοίγουν τις πόρτες τους όχι µόνο για αξέχαστη διαµονή αλλά και για γαστριµαργικές περιπλανήσεις στα εστιατόριά τους! Ακόµα κι αν δεν µείνετε σε κάποιο από αυτά, επισκεφθείτε τα για ένα µαγικό ταξίδι στη γεύση!
La Veranda
Hotel La Residence, Καλαφάτης, Τ. 22890 71349, www.laresidencemykonos.com
Κρυµµένο εντός των τειχών του πολυτελούς La Residence στον Καλαφάτη και µε υπέροχη θέα στο άγριο τοπίο της περιοχής, συναντάµε το εστιατόριο La Veranda. Σε έναν ανανεωµένο minimal και κοµψό χώρο, ακολουθώντας ανάλογη φινέτσα και αισθητική µε το ξενοδοχείο, προσφέρει µια γαστρονοµική εµπειρία πολλών αστέρων...
To µενού του ακολουθεί gourmet µονοπάτια και οι επιλογές στις δύο διαφορετικές κάρτες για lunch και dinner ανανεώνονται κάθε εβδοµάδα, καθώς ετοιµάζονται µε τα πιο φρέσκα οργανικά υλικά της τοπικής αγοράς. Οι ευφάνταστες προτάσεις από τη µεσογειακή αλλά και τη διεθνή κουζίνα µάς «παρασύρουν» σε µοναδικά γευστικά ταξίδια και ικανοποιούν ακόµα και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο, ενώ η προσήλωση στη λεπτοµέρεια φαίνεται και από το σερβίρισµα των πιάτων σε πορσελάνες Λιµόζ. Η πολύ καλά ενηµερωµένη wine list µε ελληνικές και κάποιες επιλεγµένες διεθνείς ετικέτες κρασιών αλλά και η cocktail list µε εξαιρετικές signature προτάσεις ολοκληρώνουν ιδανικά το γεύµα µας. Από €45. Καθηµερινά 12:00-23:00.

ΑΛΙΣΑΧΝΗ

Μεγάλη Άµµος Beach, Μykonos Bay Hotel, T. 22890 23338, 24502, www.mykonosbay-hotel.com
Εκτός από την προνοµιακή θέση µε τη µαγευτική θέα στους Μύλους και την απεραντοσύνη του Αιγαίου, το Mykonos Bay έχει ακόµα έναν άσο στο µανίκι του: το εστιατόριο Αλισάχνη, µε την ονοµασία του -που αναφέρεται στις σταγόνες που εκτοξεύει η φουρτουνιασµένη θάλασσα- να ταιριάζει γάντι στην εξαιρετική τοποθεσία του. Κυριολεκτικά, λοιπόν, εκεί που σκάει το κύµα και µε φόντο ένα απαράµιλλο σκηνικό µυκονιάτικης αισθητικής, «ντυµένο» στα λευκά, απολαµβάνουµε µεσογειακή δηµιουργική κουζίνα µε γαλλικές επιρροές.
Τη µατιά και τον ουρανίσκο µας στην ανανεωµένη κάρτα έλκουν ορεκτικά όπως η κρύα σούπα πεπονιού µε µπακαλιάρο σωτέ αρωµατισµένη µε φασκόµηλο και κυρίως πιάτα όπως το ριζότο mojito, µια σπεσιαλιτέ κοτόπουλου µε δυόσµο και καστανή ζάχαρη. Κοινός παρονοµαστής, οι άριστες πρώτες ύλες και τα ντόπια υλικά. Στο τέλος... µένει η γλυκιά ανάµνηση -µεταφορικά και κυριολεκτικά- από τη θεϊκή µους Ferrero Rocher, ενώ µόλις η Μύκονος ανάψει τα φώτα της ροµαντζάρουµε µε ένα εκλεκτό κρασί ή ένα από τα δυνατά classic και signature cocktails από την ολοκαίνουρια λίστα! Καθηµερινά 12:00-24:00.

OstraCo

Δραφάκι (Ostraco Suites), T. 22890 23396, www.ostraco.gr
Η µυκονιάτικη αρχιτεκτονική, η εκλεπτυσµένη αισθητική, η απαράµιλλη θέα και το service που διέπεται από τα υψηλότερα standards είναι συνώνυµα του Ostraco Suites. Αφού περάσουµε τα µονοπάτια που µας οδηγούν σε 21 πολυτελείς σουίτες -η καθεµιά µε το δικό της design και artistic ύφος-, τον χώρο ευεξίας και την εντυπωσιακή πισίνα, οδηγούµαστε... στα γευστικά µονοπάτια του ξενοδοχείου!
Ο λόγος για το οµώνυµο εστιατόριο, που δηµιουργήθηκε πέρυσι. Μετά τα πλούσια πρωινά µε τις πληθωρικές σπιτίσιες νοστιµιές, την τιµητική του έχει το ανανεωµένο µενού -µε πιάτα µεσογειακής κουζίνας... φίλα προσκείµενα στο sea food- που επιµελείται ο executive chef Δηµήτρης Κοντόπουλος και δηµιουργεί ο ταλαντούχος Γιώργος Τερπίνης από εξαιρετικές πρώτες ύλες.
Η exotic touch ατµόσφαιρα, µε καλάµια που χορεύουν στον άνεµο,... προδιαθέτει ευχάριστα να γευτούµε ριζότο µε καραβίδες, ανθούς κολοκυθιού µε µαλακό τυρί και µέλι - και όχι µόνο. Τον πήχη ψηλά κρατούν και ντελικάτα επιδόρπια, µε αποκορύφωµα το σοκολατένιο «µοελέ», που ξεχειλίζει σοκολάτα και ευδαιµονία!
Η wine list δεν κρύβει την αδυναµία της σε ελληνικές ετικέτες, ενώ, αργότερα, πριν επιστρέψουµε στη σουίτα ή πριν ξεκινήσουµε τη βραδινή µας εξόρµηση, ένα soft drink ή ένα δροσερό cocktail είναι ο ιδανικός επίλογος. Από €35 µε κρασί. Καθηµερινά 12:00-14:00 (brunch) & 14:00-23:00.

Pantheon

Mykonos Pantheon Hotel, Λούλος, Τ. 22890 71953, Μ. 6977029610, www.mykonospantheon.com
Αν αναζητάτε την απόλυτη χαλάρωση και θέλετε να απολαύσετε το ποτό ή το cocktail σας πέρα από τα συνηθισµένα µε φόντο το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου, τότε δεν έχετε παρά να βάλετε πλώρη για το bar του Μykonos Pantheon πάνω από τον «παρθένο» και άγνωστο στους πολλούς κολπίσκο του Λούλου (µετά το Καλό Λιβάδι). Η open space διαρρύθµισή του, το εξαιρετικό location δίπλα στην infinity poοl και η µοναδική ατµόσφαιρα κάτω από τον έναστρο ουρανό κερδίζουν τις εντυπώσεις και το καθιστούν ιδανική επιλογή για ροµαντικές βραδιές µακριά από το πολύβουο κέντρο της Χώρας. Καθηµερινά 10:00-00:00.

Rocabella

Άγιος Στέφανος, Τ. 22890 28930, www.rocabella-hotel-mykonos.com
Δίπλα στην πισίνα του Rocabella και µε ανεµπόδιστη θέα στο απέραντο γαλάζιο απολαµβάνουµε πιάτα ελληνικής κουζίνας µε τη µοντέρνα δηµιουργική µατιά του executive chef Γκίκα Ξενάκη. Το φετινό µενού «αιχµαλωτίζει» τον ουρανίσκο µας µε προτάσεις όπως τα σιουφιχτά µε κοτόπουλο, το απάκι µε ξερό ανθότυρο Νάξου, το λαβράκι φρικασέ µε µύδια, οι µοναδικές vegeterian επιλογές αλλά και αυτές χωρίς γλουτένη.
Οι ετικέτες από τον ελληνικό αµπελώνα αλλά και µοναδικά γλυκίσµατα όπως το crémeux σοκολάτας Valhrona αρωµατισµένη µε ελληνικό καφέ, ολοκληρώνουν τη γευστική εµπειρία, την ώρα που τα signature cocktails από τον bartender Βασίλη Κυρίτση κερδίζουν τις εντυπώσεις! Από €20. Καθηµερινά 08:00-00:00 (13:00-00:00 κουζίνα).

Matsuhisa

Belvedere Hotel, Xώρα, Τ. 22890 27362, www.belvederehotel.com
Οι συστάσεις είναι περιττές για τα παγκοσµίου φήµης εστιατόρια new style ιαπωνικής κουζίνας, Νobu Matsuhisa. Στη Μύκονο µάς υποδέχεται σε ένα υπέροχο περιβάλλον δίπλα στην πισίνα του πολυτελούς Belvedere Hotel. Οι γευστικές προτάσεις µε την υπογραφή του πολυβραβευµένου chef Νobuyuki Matsuhisa αποτίουν φόρο τιµής στην ιαπωνική γαστρονοµία και συµπληρώνονται ιδανικά από ενδιαφέρουσες ετικέτες κρασιού από τον ελληνικό, τον ιταλικό και τον γαλλικό αµπελώνα του βραβευµένου Matsuhisa Cellar. Ξεχωρίσαµε για ακόµα µία φορά το special Omakase menu, ενώ δεν λείπει και φέτος το καθιερωµένο ετήσιο Nobu Food Festival ( 30/7-3/8), στο πλαίσιο του οποίου θα βρίσκεται και ο διάσηµος chef στο νησί. Από €95 το Omakase menu (7 διαφορετικών πιάτων) Καθηµερινά 20:00-01:30.

Θυώνη

Semeli Hotel, Χώρα, T. 22890 27466-7, www.semelihotel.gr
Το a la carte εστιατόριο Θυώνη, εντός του ξενοδοχείου Semeli στη Χώρα της Μυκόνου, επιστρέφει φέτος δυναµικά µε ένα πλήρως ανανεωµένο µενού που υπογράφει ο καταξιωµένος chef Στέφανος Τάτας.
Σε ένα ήσυχο και σοφιστικέ περιβάλλον, µε θέα στην πισίνα και µε την ανεπιτήδευτη φιλοξενία µε την οποία µας έχει κακοµάθει όλα αυτά τα χρόνια, θα γευτούµε ελληνική δηµιουργική κουζίνα από µια µικρή κάρτα που καλύπτει ωστόσο όλα τα γούστα (µε αρκετές επιλογές και για vegetarians), αλλά και µια οινική λίστα που υπερηφανεύεται για τις 40-45 καλοδιαλεγµένες ετικέτες από τον διεθνή και ελληνικό αµπελώνα!
Από τα φετινά must επιλέξτε το ταρτάρ σολοµού µε wasabi, την tabbouleh salad και το αρνί µπούτι µε χαλούµι! Ενδείκνυται η κράτηση. Από €35. Καθηµερινά 13:00-00:00 (η κουζίνα)

CAPRA

Άγιος Στέφανος (Ξενοδοχείο Alkistis), T. 22890 22333, www.capra.gr Capra Restaurant Mykonos
 
Σε απόσταση αναπνοής από τη Χώρα, πάνω από τον γραφικό κόλπο του Αγίου Στεφάνου και κάτω από τη στέγη του Alkistis (από τα πρώτα ξενοδοχεία της Μυκόνου), συναντάµε από πέρυσι το εστιατόριο Capra. Η «αδυναµία» στο ιταλικό ταµπεραµέντο αντανακλάται τόσο στην ονοµασία του, που στα ιταλικά σηµαίνει... κατσίκα, όσο και στα casual gourmet πιάτα που ανάγει σε αριστουργήµατα ο Ιταλός σεφ Enrico Pizzano.
Σε ένα καθ' όλα άνετο, γαλήνιο και κατάλευκο σκηνικό, που µοιάζει να πλέει στη θάλασσα, εµπνευσµένο από τα 70s, µε µαγευτική θέα στο Αιγαίο και τη Χώρα της Μυκόνου, απολαµβάνουµε το ανανεωµένο µενού που βασίζεται σε εξαιρετικές πρώτες ύλες ιταλικής προέλευσης, από πιστοποιηµένους παραγωγούς.
Τα καρπάτσιο, τα πιάτα µε ολόφρεσκα ζυµαρικά, ειδικά η frutti di mare -best seller του µενού-, το σπαγγέτι µε γαρίδες super jumbo, το ριζότο µε µαύρη τρούφα αλλά και το filetto di tonno προσγειώνονται µε αέρα... πρωταγωνιστή στα τραπέζια του. Η γαστρονοµική εµπειρία συµπληρώνεται µε µια υποδειγµατική wine list µε καλοδιαλεγµένες ετικέτες του ελληνικού και διεθνούς αµπελώνα και ολοκληρώνεται από επιδόρπια, µε must taste την τιραµισού σε φωλιά µαύρης σοκολάτας, που µπορείτε να συνοδεύσετε µε έναν εσπρέσο - όλα αυτά υπό τους «ζεστούς» ήχους της bossa nova και ιταλικής µουσικής! Τον πήχη ψηλά στον κατάλογο κρατούν και τα cocktails, που ετοιµάζονται µε βάση τους καφέδες Nespresso και premium ποτά. Στα plus το free parking. Καθηµερινά 12:00-00:30 (Απρ.-Οκτ.).

Oniro the Bar

Μykonos View hotel, Ταγκού, Τ. 22890 24045, 26626, www.mykonosview.gr
Ήταν το 1994 όταν το Oniro The Bar έγινε πραγµατικότητα... κάτω από τη στέγη του Mykonos View για να κρατήσει την πιο ροµαντική συντροφιά χάρη στην πανέµορφη θέα του στη Xώρα και στο απέραντο γαλάζιο. Από το 2013 επανασυστήθηκε ως bar-restaurant µε πιάτα µεσογειακής κουζίνας που ενισχύονται από δηµιουργικές πινελιές.
 
Στην ανανεωµένη κάρτα προτάσεις όπως ταλιατέλες κοτόπουλου µε µπρόκολο, ντοµατίνια και σάλτσα πικάντικων τυριών ή ριζότο µε γόνο καλαµάρι και µελάνι σουπιάς έχουν την πρωτοκαθεδρία, ενώ η wine list στρέφεται δυναµικά σε καλοδιαλεγµένες ετικέτες του ελληνικού αµπελώνα. Βέβαια, στην ονειρεµένη βεράντα του µε τη µοντέρνα αισθητική, που εναρµονίζεται µε τη µυκονιάτικη αρχιτεκτονική, απολαµβάνουµε επίσης πληθωρικά πρωινά και ηλιοβασιλέµατα αλλά και ροµαντικά βράδια µε κλασικά ή signature cocktails µε «ναυαρχίδα» το peach & honey και το El pepino διά χειρός Δηµήτρη Μουστάκα.
Στα plus οι more than fair τιµές (€20/κατ' άτοµο), ο χώρος parking και το πρωινό για εξωτερικούς πελάτες (€12). Καθηµερινά (Απρ.-Οκτ.) 08:00-12:00 (πρωινά), 13:00-03:00 (κουζίνα), 08:00-02:00 (bar).

Kouros the restaurant

Kouros Hotel, Παραλία Ταγκού, Τ. 22890 25381-3, www.kouroshotelmykonos.gr
Ένα exclusive fine dinning εστιατόριο στη µαγευτική βεράντα του Kouros Hotel, κοντά στον Γιαλό, µε µοναδικές προτάσεις της ελληνικής γαστρονοµίας και διεθνείς fusion «πινελιές». Οι επιλογές από τις δύο κάρτες, µία για all day lunch by the pool και µία για dinner, αλλά και το ειδικό vegeterian menu αιχµαλωτίζουν τον ουρανίσκο. Ξεχωρίζουν τα signature dishes διά χειρός του chef Απόστολου Τσίκη, όπως το µοσχαρίσιο φιλέτο black angus µε ολόκληρη αστακοουρά, oyster sauce και πουρέ πατάτας µε σκόρδο και το εξαιρετικό ριζότο µε king crab Αλάσκας και παγωτό αβοκάντο, που θα συνοδεύσετε ιδανικά µε ένα ροζέ Bandol Ott. Η ανανεωµένη wine list περιλαµβάνει ελληνικές ετικέτες, αλλά και διεθνείς, ενώ εξαιρετικά ενδιαφέρουσες είναι και οι επιλογές από την αποκλειστική aperitif και dessert cocktail list. Highlight: Οι θεµατικές βραδιές µε το µενού να «πλέκεται» γύρω από εκλεκτά ελληνικά προϊόντα, αυτές µε ξεχωριστά degustation menu, αλλά και οι οινογνωσίες. Από €50-€60. Καθηµερινά 12:30-00:00 (all day by the pool menu) & 19:30-23:30 (dinner menu).

Lady Finger Restaurant

Andronikos Hotel, Δραφάκι, Τ. 22890 24231, www.andronikos.gr
Ένα από τα πιο αξιόλογα εστιατόρια του νησιού, το τρεις φορές βραβευµένο Lady Finger µάς υποδέχεται στο χώρο της πισίνας του πολυτελούς ξενοδοχείου Andronikos στο Δραφάκι, σε απόσταση µόλις 10΄ από τη Χώρα για να απολαύσουµε µοναδικές γεύσεις. Ο executive chef Γιώργος Βενιέρης, ο chef de cuisine Δηµήτρης Αϊδίνης και η οµάδα τους µας προτείνουν πιάτα που απογειώνουν τις αισθήσεις. Ξεχωρίζουν οι γαρίδες τεµπούρα µε ντιπ ντοµάτας και φέτα, τα σπαγγέτι µε αχινό και λεµόνι, το burger αστακού µε αρωµατικό φύκι και µαγιονέζα wasabi αλλά και το ζουµερό ψητό µοσχαρίσιο steak.
Λαχταριστά επιδόρπια όπως το υγρό τσουρέκι µε κρέµα ελληνικού καφέ γράφουν τον πιο γλυκό επίλογο, ενώ τις γευστικές µας αναζητήσεις συνοδεύουν ενδιαφέρουσες επιλογές από τον ελληνικό αµπελώνα. Από €35-€40, καθηµερινά 20:00-00:00 (Lady Finger menu). Από €25-€30, καθηµερινά 12:00-00:00 (all day menu).

Bill & Coo's Gourmet Restaurant

Bill & Coo Suites & Lounge, Μεγάλη Άµµος, Τ. 22890 26292-4, www.bill-coo-hotel.com
Η ελληνική δηµιουργική κουζίνα µε κυκλαδίτικες επιρροές απογειώνεται από τις εµπνεύσεις του chef Αθηναγόρα Κωστάκου, ο οποίος µεταχειρίζεται µε µαεστρία φρέσκα υλικά του τόπου και τα µετατρέπει σε πιάτα που αγγίζουν τα όρια της τέχνης! Το gourmet εστιατόριο του luxury boutique hotel Bill & Coo σε µια προνοµιακή θέση δίπλα στην πισίνα και µε µοναδική θέα στο µυκονιάτικο ηλιοβασίλεµα µάς επιφυλάσσει για φέτος µια ολοκαίνουρια κάρτα και ένα πολύ δυνατό bar µε εξαιρετικές επιλογές σε cocktails (ξεχωρίζουν τα aperitif και τα dessert) αλλά και τη house champagne Taittinger (κατ' αποκλειστικότητα στο νησί). Από €80-100, €80 το degustation µενού (4 πιάτων), €120 (8 πιάτων). Καθηµερινά 20:00-00:30.

KIKU

Ξενοδοχείο Cavo Tagoo, Τ. 22890 20200, www.athenskiku.com
Το πρώτο αυθεντικό ιαπωνικό εστιατόριο της Αθήνας, που µας µυεί εδώ και 21 χρόνια στη γαστρονοµία της «χώρας του ανατέλλοντος ηλίου», επεκτάθηκε µερικά χρόνια πριν στο Νησί των Ανέµων και «βρήκε στέγη» γύρω από την πισίνα του luxurious Cavo Tagoo. Σε έναν elegant χώρο όπου η ιαπωνική κουλτούρα αντικατοπτρίζεται µέσα από την απλότητα, γινόµαστε µύστες premium γεύσεων διά χειρός Χρόνη Δαµαλά, ο οποίος µάλιστα ετοίµασε ένα exclusive µενού µε fusion στοιχεία, ειδικά για το εστιατόριο της Μυκόνου και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους! Δοκιµάστε τα sushi rolls, τυλιγµένα µε βρώσιµα φύλλα χρυσού, αυθεντικό Kobe beef, το πιάτο µε ζωντανό αστακό σε διάφορες παραλλαγές, ενώ µη διστάσετε να ζητήσετε από τον chef να σας ετοιµάσει tailor made πιάτα ανάλογα µε τις προτιµήσεις σας. Από €80. Καθηµερινά 19:00-01:00.

Sky Bar

Andronikos Hotel, Δραφάκι, Τ. 22890 24231, www.andronikos.gr
To luxury hotel Αndronikos µας καλωσορίζει στο νέο του spot που ακούει στο όνοµα Sky Bar και µας επιφυλάσσει µοναδικές στιγµές σε ένα µαγευτικό "σκηνικό", όπου κυριαρχούν το κυκλαδίτικο λευκό και το µπλε του ουρανού. Με minimal αισθητική και lounge ατµόσφαιρα που ενισχύεται από jazz και pop ακούσµατα, στο Sky Bar απολαµβάνουµε το µαγευτικό αιγαιοπελαγίτικο ηλιοβασίλεµα, σε µια µοναδική θέα που κόβει την ανάσα. Τα δροσιστικά house cocktails από την πολύ πλούσια λίστα, τα signature πιάτα και οι gourmet προτάσεις finger food, εµπνευσµένες από την ελληνική παραδοσιακή γαστρονοµία, ανάγουν την επίσκεψη στο Sky Bar σε µια must εµπειρία στο νησί των ανέµων, καθώς ο ήλιος "βυθίζεται" στη θάλασσα του Αιγαίου. Secret: Ενηµερωθείτε για τα special events και shows αλλά και τα lives από γνωστές µπάντες που θα διοργανώνονται καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Καθηµερινά 19:00-22:00.

No comments:

Post a Comment